Görüş Bildir
Haberler
Askerlik Yerleri Açıklandı Mı? Kasım Celbi Askerlik Yerleri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Askerlik Yerleri Açıklandı Mı? Kasım Celbi Askerlik Yerleri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Kasım celbi ile askere gidecek ve silahaltına alınacak adaylar, askerlik yerlerini öğrenmek istiyor. Milli Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü’nün yaptığı son açıklamaya göre kasım celbi askerlik yerleri bugün açıklanacaktı. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı? e devlet askerlik yeri sorgulama nasıl yapılır? İşte sosyal medyanın gündeminde yer alan askerlik yerleriyle ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

2021 Kasım celbi seçim ve sınıflandırma sonuçları için ekim ayı işaret edilmişti. Yapılan açıklamaya göre, askerlik yerleri 22 Ekim 2021 tarihinde e-Devlet üzerinden yükümlülere duyurulacaktı. Peki, askerlik yerleri açıklandı mı?

ASKERLİK YERLERİ AÇIKLANDI?

Ekim, kasım ve aralık celplerinin sınıflandırma sonuçları ile askerlik yerleri 22 Ekim 2021 günü ilan edildi. Adaylar buradaki sınıflandırma sonucuna göre silahaltına alınacakları dönemi bekleyecek.

E Devlet Askerlik Yeri Sorgulama

Askerlik Yeri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Askerlik Yeri Sorgulama Nasıl Yapılır?

Hizmet Adı' kutucuğuna kısa dönem askerler 'Yedek Subay Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama', uzun dönem askerler ise 'Er Sınıflandırma Sonucunu Sorgulama' ifadesini yazdıktan sonra, yer bilgisini edinebilecek.

Bu adımların ardından ise sırasıyla, Sevk Bilgilendirmesi, Sevk Kişisel Bilgiler, Sevk Başvuru Bilgilendirme ve Sevk Belgesi bilgisi alınabilecek.

Sevk belgesinde, asker adayının birliğine teslim olacağı günler ve yol izinleri bilgisi yer alacak. Belgeler, kısa bir süre içerisinde bu sistem üzerinden alınabilecek.

Askerlerin Birliklerine Teslim Olması Ne Zaman?

Askerlerin Birliklerine Teslim Olması Ne Zaman?

Askerlik yerleri açıklanan Yedek Subay/Astsubay adayları ve Erbaş/Er 1'inci Grupta yer alan yükümlüler 25-26 Ekim tarihlerinde birliklerine teslim olacak.

Erbaş/Er 2'inci grupta yer alan adaylar 22-23 Kasım tarihleri arasında Erbaş/Er 3'üncü grupta yer alan yükümlüler ise 20-21 Aralık tarihleri arasında birliklerine teslim olacak.

Adaylar, Covid-19 formunu doldurup yönlendirildikleri sağlık kuruluşunda Covid-19 testi yaptıracaklar. Test sonucu negatif çıkan adaylar aynı gün içerisinde sevk belgelerini e-Devlet üzerinden alabilecek.

Yükümlülere, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sisteminde bulunan adresi ile eğitim birliği arası esas alınarak yol ve iaşe bedeli ödenecektir.

Yükümlüler kendilerine yapılan ödemeleri kimlik belgeleri ile PTT şubelerinden veya PTT kartı ile PttMatiklerden alabileceklerdir.

Sevk belgesini almayanlar ile aldığı halde sevk edildiği sınıf okulu/eğitim merkezlerine katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaktır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın