Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret Zammı Ne Kadar, Kaç TL Olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman Yapılacak?

Asgari Ücret Zammı Ne Kadar, Kaç TL Olacak? Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantıları Ne Zaman Yapılacak?

Asgari ücret 2022 zammıyla ilgili haberleri peş peşe geliyor. Vatandaşlar son dakika haberleri için sık sık araştırma yapıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret maaş zammıyla ilgili yüksek bir zam yapılacağı sözünü verirken 'Bugüne kadar olmuşun çok çok fevkinde bir netice olacak' dedi. Diğer yandan Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret zammını belirlemek için ilk kez toplandı. İşte asgari ücret ile ilgili son gelişmeler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Asgari Ücret Tespit Komisyonu asgari ücret zammını belirlemek için ilk toplantısını gerçekleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, işçi ve işverenin asgari ücret beklentisine yönelik anketin sonuçlarını açıkladı. Anket sonuçlarında işçi ve işveren farklı beklentilerini sundu. Peki asgari ücret ne kadar olacak? İşte son dakika gelişmeleri

Anket Sonuçları

Anket Sonuçları

İşçiler asgari ücretin 3750-4000 lira arasında, işveren de 3500-3750 lira arasında olmasını istedi. Bakan Bilgin,'Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmaların karşısında emeği koruyacağız. İş verimliliğini artıran bir rakamda buluşacağımızı düşünüyorum' dedi.

İkinci Toplantı Ne Zaman Olacak?

İkinci Toplantı Ne Zaman Olacak?

Doğrudan 8 milyona yakın çalışanı, dolaylı olarak bütün vatandaşları ilgilendiren asgari ücreti belirleme çalışmalarında resmi süreç dün başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıda işveren tarafını TİSK işçi tarafını da Türk-İş temsil ediyor. İkinci toplantı 7 Aralık'ta Türk-İş, üçüncü toplantı da 9 Aralık'ta TİSK'te ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. Taraflar görüşmelerin dört oturumda tamamlanması konusunda hemfikir.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısı gerçekleşmesi ile birlikte diğer oturumların da tamamlanması bekleniyor. Açıklanan tarihe göre ikinci toplantı 7 Aralık'ta gerçekleşecek. Yani bu durumda önümüzde üç oturum daha var. Asgari ücret açıklanınca haberimizde yerini alacak.

Bu İçerik de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın