Görüş Bildir
Haberler
Asgari Ücret 2022 Ne Zaman Belli Olacak? Asgari Ücret Görüşmeleri Başladı mı?

Asgari Ücret 2022 Ne Zaman Belli Olacak? Asgari Ücret Görüşmeleri Başladı mı?

Asgari ücret ve AGİ zammı için geri sayım başladı.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu yılın ilk toplantısını aralık ayının ilk haftasında yapacak. Bakan Bilgin asgari ücret ile ilgili açıklamalarda bulundu. Vatandaşın beklediği rakamlara yaklaşılacak mı asgari ücret ne kadar olacak soruları sorulmaya başlandı. Gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e çevrildi. Peki Bakan Bilgin 2022 asgari ücret ile ilgili neler söyledi? İşte tüm detaylarıyla haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret görüşmelerini hemen sonuçlandırmak istediğini söyledi. Bölgesel asgari ücrete kapıyı kapatan Bilgin, asgari ücretten vergi alınmaması konusunu çalıştıklarını belirtti. Vatandaşın merakı halen sürüyor. 2022 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Bakan Bilgin'in asgari ücret görüşmeleri ile ilgili açıklamaları haberimizde

Bakan Bilgin, dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bilgin, asgari ücretin tespitine ilişkin aralık ayının sonunu bekleme niyetinde olmadıklarını belirterek, 'Aralık ayının başında başlarız, 1-2 hafta içinde bitiririz. Bu sefer erken bitirme eğilimindeyiz. Çünkü taraflarla, sosyal ortaklarımızla görüşüyoruz. Onlarla bir uzlaşma noktasına doğru gidiyoruz. Araştırmamızın ilk verileri de onlarla uzlaşabileceğimiz yönünde' dedi.

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

2022 Asgari Ücret Ne Kadar Olacak?

Henüz bir açıklama gelmemesi ile birlikte tahmine göre bu yıl enflasyon rakamları incelendiğinde 2022'de asgari ücrete yüzde 16-20 arasından zam gelmesi bekleniyor.

AGİ'de Artış Olacak

AGİ'de Artış Olacak

Asgari ücretteki artış ile beraber her sene asgari geçim indiriminde de artış gerçekleşiyor. 2021 yılında geçerli olacak asgari ücret, yapılan yüzde 21,56'lık artışla brüt 3 bin 577 lira, net 2 bin 825 lira 90 kuruş olarak açıklandı. AGİ ise, bekar biri için 268,31TL, evli eşi çalışmayan için 321,98 TL olarak belirlendi.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın