Görüş Bildir
Haberler
Arjantin’de İşçilerin Bitcoin ile Maaş Alabilmeleri İçin Meclise Öneri Sunuldu

etiket Arjantin’de İşçilerin Bitcoin ile Maaş Alabilmeleri İçin Meclise Öneri Sunuldu

Ali Aydemir
15.07.2021 - 10:30

Arjantin Ulusal Kongresi üyeleri, Arjantinli işçilerinin Bitcoin cinsinden maaşları kabul etmesine izin verecek bir yasa tasarısı sundu. İşte detaylar...

Bu içerik bilgilendirme ve eğlence amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir Yatırım Tavsiyesi içermemektedir.

Bitcoin ile ödeme devri geldi çattı.

Arjantin Ulusal Kongresi'nden bir üyenin, Arjantin'deki tüm işçilerin maaşlarını tamamen veya kısmen Bitcoin olarak kabul etmelerine izin verecek bir yasa tasarısı sunmasını onaylamasıyla “Bitcoinle Öde” hareketi muazzam düzeyde popüler hale geldi.

Milletvekillerinden gelecek kararlar kritik.

Her şey ilk aşamada olduğundan ve henüz öneri onaylanmadığından yasa tasarısı yalnızca uygulanması için sunuldu. Şimdi ise her şey milletvekillerinin vereceği karara bağlı. Bu yasayı geçirip geçirmeyeceklerine ise onlar karar verecek.

İşçileri finansal açıdan korumak amaçlanıyor.

Bu hamleyle çalışanların finansal özgürlüklerinin artırılabileceği ve satın alma gücünün korunabileceği üzerinde duruluyor. Yetkililerin yaptığı açıklamalara göre Arjantin halkı büyük miktarda Arjantin pesosunu çılgınca kullanıyor ve enflasyon yıldan yıla artıyor. Hal böyle olunca servetlerini korumak ve kurtarmakta başarısız oluyorlar.

Vatandaşlar Bitcoin'in bir ödeme yöntemi olmasına sıcak bakıyor.

Görünüşe göre Arjantin'de, El Salvador cumhurbaşkanının Bitcoin'i yasal bir ödeme şekli yapma kararı takip ediliyor. El Salvador'dan sonra, birçok ülke hükümeti Bitcoin ve diğer Kripto para birimlerini yasal düzenlemeler sınırında benimsemek için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Kripto para biriminin benimsenmesine tamamen karşı olan birçok hükümet yetkilisi ve finans kurumu, özellikle merkez bankaları var. Onlara göre, kriptonun benimsenmesi nedeniyle insanlar finansal altyapılarını kullanmaktan kaçınmakta.

İstatistiklere göre Arjantin vatandaşlarının sadece %48,7'si banka hesabı sahibiyken, %78'i internet hizmetlerini kullanıyor. Böylece insanlar için bankalardansa Bitcoin ile ödeme yapma tercihi oldukça yüksek.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın