Görüş Bildir
Haberler
Arınmanın Yeni Yolu: Ho’oponopono Nedir? Nasıl Uygulanır?

Arınmanın Yeni Yolu: Ho’oponopono Nedir? Nasıl Uygulanır?

Son zamanlarda sıkça kişisel gelişim sayfalarında veya sosyal medyada gördüğümüz  Ho’oponopono tekniğinden bahsedeceğiz bu içeriğimizde. Kelimenin kökenini, bu tekniğin ne olduğunu ve nasıl uygulandığı merak ediyorsanız sizi yazımızı okumaya davet ediyoruz ⬇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nedir Bu Ho’oponopono?

Nedir Bu Ho’oponopono?

Ho’oponopono kelimesi neden anlamına gelen ''ho'o'' ve mükemmellik anlamına gelen ''ponopono''nun birleşmesiyle oluşturulmuştur. Bu kelimeler ise Hawaii diline ait.

Ho'oponopono, kökeni çok eskilere uzanan bir Hawaii geleneği. Güney Pasifik kültüründe, suçluluk duygusunun yarattığı öfke ve birikmişlikler hastalığa sebep olur. Kişi içinde biriktirdiği bu derin hisleri fark eder ve dışarıya atabilirse ancak o zaman iyileşme süreci başlar.

Peki, Ho'oponopono Tekniğini Biz Nereden Biliyoruz?

Peki, Ho'oponopono Tekniğini Biz Nereden Biliyoruz?

Dr. Ihaleakala Hew Len ve Joe Vitale’in yazdığı ve oldukça ses getiren ''Zero Limit'' kitabıyla tüm dünya bu tekniği duymuş oldu. Bu kitaba göre; eğer olumsuz durumları hayatımıza çekmek istemiyorsak, öncelikle olumsuz duygu ve düşüncelerden arınmamız gerekiyor. 

Dr. Hew Len, bu tekniği bir grup tutuklu akıl hastasında deniyor. Len, bu hastalarla hiçbir iletişime geçmiyor, onlarla konuşmuyor. Sadece kendi üzerinde bu tekniği uyguluyor ve o iyileşmeye başladıktan sonra hastaların da iyileşmeye başladığını fark ediyor.

Ho'oponopono'nun Temel Amacı Nedir?

Ho'oponopono'nun Temel Amacı Nedir?

Ho'oponopono'nun temel amacı; kişinin her şeyden ve herkesten önce kendini affedebilmesi. Çünkü gördüğümüz herkes, deneyimlediğimiz her olay bizim yansımamız. İçimizde ne varsa, dışımızda da onu görüyor ve deneyimliyoruz ve tüm bunlardan biz sorumluyuz. Dr. Lew Hen'e göre:

Hatıralar yoktur, kimlik yoktur çünkü bütün sorunların sebebi, hatıralardır.

Özetle Ho'oponopono, bir iç benlik yolculuğudur.

Ho'oponopono'yu Nasıl Uygulayabiliriz?

  • Üzgünüm.

  • Beni affet.

  • Seni seviyorum.

  • Teşekkür ederim.

Yukarıda sıralı olan dört cümleyi arka arkaya, nefesinizi kontrol ederek ve sık sık tekrarlamanız gerekiyor. Kendi adınızı bu cümlelere ekleyebilirsiniz veya kırgınlığınız olan biri adına da bu yöntemi, ona karşı beslediğiniz olumsuz duyguların yükünü üzerinizden atmak için kullanabilirsiniz. Sözler şifaya dönüşebilirler. Örneğin;

Begüm üzgünüm. Begüm beni affet. Begüm seni seviyorum. Begüm teşekkür ederim.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın