Görüş Bildir
Haberler
Arınç Ne Biliyor? Ateş Suikastı Hakkında 'Hedef Olmak İstemem' İfadeleri...

Arınç Ne Biliyor? Ateş Suikastı Hakkında 'Hedef Olmak İstemem' İfadeleri...

Ulaş
19.01.2023 - 16:13

AK Parti'nin kurucularından Bülent Arınç, eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş suikastına ilişkin açıklamalarda bulundu. Arınç'ın konuya ilişkin kullandığı 'Bunun dışında bir yorum yapmayı çok şeyler bilsem de doğru bulmam. Çünkü birilerinin hedefi olmak istemem' ifadeleri dikkat çekti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bülent Arınç, suikasta ilişkin DW Gündem'den Can Bursalı'nın sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, suikasta ilişkin DW Gündem'den Can Bursalı'nın sorularını yanıtladı.

Bursalı'nın yönelttiği soru ve Arınç'ın verdiği yanıt şöyle:

Gündemde Sinan Ateş cinayeti var. Partinizin en güçlü ortağı MHP'nin içinde bir bazı isimler Sinan Ateş cinayeti ile ilgili itham ediliyorlar. Cinayet, MHP içinde de tepki çekti, istifa edenler var. Bir yandan da Cumhurbaşkanı'nın bu konunun çözülmesi ile ilgili adım attığı belirtiliyor. Siz bu cinayeti nasıl yorumluyorsunuz? Bu adli vaka mı? Bu bir siyasi suikast mi?

'Bir defa bu çok alçakla işlenmiş bir cinayettir. Özellikle eşi ve iki tane kız çocuğu ile fotoğraflarını görünce fevkalade üzüldüm. O kız çocuklarının babasız kalmalarından kahpece bir cinayetle kasten öldürülmesinden fevkalade üzüntü duydum. Yapabileceğim tek şey onun hakkında bir Fatiha okumaktı, Yasin okumaktı. Bunu da yaptım. Bunun dışında bir yorum yapmayı çok şeyler bilsem de doğru bulmam. Çünkü birilerinin hedefi olmak istemem. Ama bu konuda benim, yani samimi olarak duyduğum kadarı ile Sayın Cumhurbaşkanı da fevkalade üzülmüş, neye mal olursa olsun bu işin bütün yönleri ile araştırılmasını istemiş. Kendisinin, Sinan Ateş'in ailesiyle görüştüğünü ifade ediyorlar. Belki de belli bir projenin sonucu olarak öldürüldü. Kızlarının hatırına, eşinin hatırına bu cinayetin sonuna kadar aydınlatılması lazım. Cumhurbaşkanımızın talimatının 'Bu olayı aydınlatacaksınız' şeklinde olduğunu çok yakınlarından duydum, bu da beni çok mutlu etti.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın