Görüş Bildir
Haberler
Aracınızın En Önemli Parçalarından Biri: Lastik Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenleri Anlattık

Aracınızın En Önemli Parçalarından Biri: Lastik Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenleri Anlattık

Lastikler, otomobillerin en önemli parçaları arasında yer alıyor. Aracın zeminle tek temas noktası olan bu parçalar; önce sürüş güvenliğini ve sürüş keyfini, sonra da sürücü ekonomisini doğrudan etkiliyor. Dolayısıyla araç için uygun lastik seçimi oldukça önemli hale geliyor. Piyasada farklı özelliklere sahip çok sayıda lastik modeli mevcutken, seçim yapmak kullanıcılara haklı bir şekilde başta zor görünebilir. Bu yazımızda, konuyla ilgili temel bilgi vermek amacıyla, lastik tercihini yaparken göz önünde bulundurulması gereken noktalara birkaç kısa madde halinde değineceğiz.

İşte aracınıza lastik seçerken dikkat etmeniz gerekenler:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Lastik Ebatları

Lastik Ebatları

Lastik ebatları ilk başta belirlemeniz gereken noktalardan. Aracınıza uygun olan lastik ebatları sabit olacağından, gelişigüzel lastik seçmeden önce, aracınıza uyumlu olan ebatları belirlemeli, alışverişinize bu doğrultuda başlamalısınız. Bunun için, aracınızın kullanım kataloğundan faydalanabilirsiniz.

Araç Tipi

Araç Tipi

Yazının başında da belirttiğimiz gibi, piyasada farklı özelliklere sahip çok sayıda araç lastiği mevcut. Otomobil lastikleri, 4X4 lastikleri, hafif ticari araç lastikleri ve daha pek çok çeşit özel üretim model arasından, aracınıza en uygun seçenekleri bulmaya özen göstermelisiniz.

İklim Koşulları

İklim Koşulları

Bilindiği gibi, farklı hava koşulları, farklı sürüş koşullarını da beraberinde getirir. Yaz ve kış mevsimlerine uygun lastik modelleri olduğu gibi, 4 mevsim lastikler de üretilmektedir. Yaşadığınız coğrafyaya/araç kullanacağız döneme uygun olacak lastik seçimini yaparak, daha güvenli bir sürüş deneyimini mümkün kılabilirsiniz. Örneğin soğuk, karlı ve buzlu yollarda araç kullanacaksanız, kış lastiklerini tercih ederek üstün yol tutuş performansı sağlayabilir, kayma riskini azaltabilir ve daha güvenli bir sürüş yaşayabilirsiniz.

Lastiğin Yaşı

Lastiğin Yaşı

Lastik satın alma sırasında, almayı düşündüğünüz lastiğin kaç yıllık olduğuna da dikkat etmeniz tavsiye edilir. Öyle ki, genellikle yakın tarihte üretilmiş olan lastikler tavsiye edilirken, görünürde bir problemleri olmasa dahi 10 yaş ve üzeri lastiklerin kullanılması önerilmemektedir.

Lastik çeşitleri hakkında daha fazla bilgi almak, ve aracınıza en uygun lastik modellerini keşfetmek için, Türkiye’nin lastik mağazası Lastik Borsası’nın online mağazasını ziyaret edebilir, dilerseniz dünyaca ünlü markaların ihtiyaçlarınıza uygun orijinal ürünlerini uygun fiyatlarla satın alabilirsiniz.

https://www.lastikborsasi.com/lastik-c-283608

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın