Görüş Bildir
Haberler
Apple Kullanıcıları iPhone Almalarını Söyleyen Pop-Up Reklamlarından Şikayetçi

Apple Kullanıcıları iPhone Almalarını Söyleyen Pop-Up Reklamlarından Şikayetçi

İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone kullanıcıları Apple'ın onlara daha iyi bir iPhone almalarını söyleyen pop-up reklamlar göstermesinden yakınıyor. Geçen hafta boyunca, Twitter ve Reddit üzerinde App Store uygulamasını açınca tam-ekran reklamların çıktığını söyleyenler oldu. Bu reklamda iPhone 6S'in bir fotoğrafıyla birlikte üstünde aşırı derecede güçlü yazıyor ve açıldığı zaman kullanıcıya 'geç', 'bilgi edin', 'şimdi yükselt' seçeneklerini sunuyor. Birçok iPhone 5S veya daha üst model kullanıcısı bu reklamı iOS 9.2 güncellemesini yaptıktan sonra görmeye başladıklarını söyledi. Twitter'daki bir kullanıcı da iPhone 6S kullanmasına rağmen hala 6S reklamına maruz kaldığını belirtti.

iPhone kullanıcıları bu reklamların adil olmadığını söylüyor. Apple, kullanıcılarının yalnız kendi ürünlerini almasını istiyor ancak onları reklamlara bu şekilde maruz bırakmamalı. Apple Insider forumlarındaki bir kullanıcı bu reklamları yeni bir araba alındıktan sonra yukarı satış yapılmasına benzetti. Yani bu bir fabrikadan ucuz segmentte bir araba aldıktan sonra kullanıcı el kitabına baktığınızda arabanın yüksek segmentteki premium modelinin reklamı olması gibi bir şey. Diğerleri de bu reklamın Apple'ın her zamanki stratejisinin son örneği olduğunu söyledi. Şirket yıllardır iTunes'ta ve son zamanlarda Apple Müzik'te yaptığı gibi kendi ürünlerini yine kendi ürünleriyle yücelten bir strateji uyguluyor. Apple bloğu yazan John Gruber bile bu reklamların 'görgüsüzce' olduğunu belirtti.

Bu arada reklamlar ülkemizdeki kullanıcılara da sunulmuş durumda. Dolayısıyla Apple kullanıcıları önümüzdeki birkaç gün içinde ortaya çıkıveren reklamlara hazırlıklı olabilir.

Kaynak: http://www.theverge.com/2015/12/15/10...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0