Görüş Bildir
Haberler
Apple-FBI Tartışmasına Snowden Yorumu: Saçmalık

Apple-FBI Tartışmasına Snowden Yorumu: Saçmalık

Batuhan
09.03.2016 - 12:34 Son Güncelleme: 09.03.2016 - 17:22

FBI ile Apple arasındaki ‘iPhone şifresi kırma’ tartışmasına ABD’nin gizli dinleme faaliyetleri ifşa eden eski NSA çalışanı Snowden da katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), San Bernardino kentindeki terör saldırısının faili Seyid Rıdvan Faruk'a ait iPhone'un şifresinin kırılmasıyla ilgili Apple'dan yardım talep etmişti. Ancak Apple, milyonlarca iPhone kullanıcısının gizlilik ve güvenlik haklarına işaret ederek bu talebi geri çevirmişti.

Yaşanan gerilime ‘Denetleme, Demokrasi ve Sivil Toplum Üzerine Bir Konuşma’ başlıklı oturuma video konferans yönetimiyle katılan eski NSA çalışan Edward Snowden da katıldı. “FBI, Apple’ın özel tekniklere sahip olduğunu söyledi” diyen Snowden, bu açıklamanın ‘saçmalık’ olduğunu söyledi.

Daha sonra Twitter hesabından da bir mesaj paylaşan Snowden, “Küresel teknoloji konsensüsü FBI'a karşı” diyerek Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği’nin internet sitesindeki bir açıklamayı örnek gösterdi.

Buna göre, FBI, iPhone'daki şifrenin arka arkaya yanlış girilmesinin neden olacağı otomatik silme fonksiyonunu yok saymasını sağlayacak bir sisteme sahip.

Sputniknews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Azazil

eger basin bir urunu "fbi bile acamiyor" "sifresini istedi vermedi" gibi sisiriyorsa zaten fbi o urun ile ilgili tam yetkiye sahipdir basin da olusturulan gu... Devamını Gör

cnsfrd

apple reklamını ifşa etmiş Snowden. ee adam bizim gibi korkak değil. Dünyayı sömüren/kontrol eden/izleyen krala "çıplaksın" demiş ....

Pasif Kullanıcı

bu adam julian assange ile son yüzyılın en büyük açığa çıkarma yada sızdırma yapan kişisi,sanıyorum ki tarih ismini altın harflerle yazacak. bu arda snowden'... Devamını Gör