Görüş Bildir
Haberler
Apple'dan FBI'a Rest: O Telefonun Şifresini Kırmayacağız

Apple'dan FBI'a Rest: O Telefonun Şifresini Kırmayacağız

Onedio Teknoloji
17.02.2016 - 14:32 Son Güncelleme: 17.02.2016 - 17:30

Apple, San Bernardino saldırganın telefon şifresini kırmaları için ABD Federal Soruşturma Bürosu’ndan gelen talebi reddetti. Apple yöneticisi Tim Cook imzalı açıklamada 'Bizden iPhone'a bir arka kapı açmamızı istiyorlar' dendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saldırıya ilişkin soruşturmayı yürüten FBI, Farook’un iki aydır tüm uğraşlara rağmen kırılamayan telefonunun şifresinin mahkeme kararıyla Apple tarafından açılması istedi.

Apple, FBI'ın kendilerinden San Bernadino katliamını gerçekleştiren kişinin iPhone'u üzerindeki dosyalara erişim sağlamaları hakkında talepte bulunduğunu kullanıcılarına yönelik bir açıklama ile duyurdu. 

Apple yöneticisi Tim Cook imzalı açıklamada, bu talebin benzerinin daha önce yaşanmadığını ve buna karşı çıkılacağını söyledi.

'Bunu yapmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz'

'Bunu yapmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz'

Tim Cook ağzından yapılan açıklamada 'FBI'da çalışan profesyonellere büyük saygımız var ve niyetlerinin iyi olduğuna inanıyoruz. Şimdiye kadar onlara yardım etmek için elimizden gelen ve kanunlar içerisinde olan her şeyi yaptık. Ancak ABD hükümeti bizden sahip olmadığımız bir şey istiyor ve bunu yapmanın çok tehlikeli olduğunu düşünüyoruz. Bizden iPhone'a bir arka kapı açmamızı istiyorlar' dendi.

Tim Cook, böyle bir gedik bırakmanın çok tehlikeli olduğunu ve yanlış ellere düşmesi durumunda bütün iPhone'lara sızılabileceğini söylerken, FBI'ın istediği şeyin güvenlik önlemlerini aşarak telefonların verilerini elde etmek olduğunu bildirdi.

Apple, FBI’a talebini yeniden gözden geçirme çağrısında da bulundu

Apple, FBI’a talebini yeniden gözden geçirme çağrısında da bulundu
İçeriğin Devamı Aşağıda

FBI'ın talebinin ise Aralık 2015'te engellilere eğitim veren bir merkeze saldırı düzenleyerek 14 kişiyi öldüren IŞİD militanının telefonuna ulaşma yönünde olduğu belirtildi.

ABD’nin ABD’nin California eyaletindeki San Bernardino'da engellilere hizmet veren bir merkeze düzenlenen saldırıda 14 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırıyı IŞİD’le bağlantılı Seyid Rıdvan Faruk ve eşinin gerçekleştirildiği belirlenmişti.

“Hükümet, Apple’dan kendi kullanıcılarımızı hacklememizi ve aralarında milyonlarca ABD’linin de olduğu kullanıcılarımızı siber suçlulardan korumak için on yıllardır sürdürdüğümüz güvenlik gelişmelerinin altını oymamızı istiyor” diyen Cook, FBI’a talebini yeniden gözden geçirme çağrısında da bulundu.

gizmodo.com ve Sputnik

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
6
5
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyo

Kaptınız virali. Apple bilgilerinizi işte böyle iyi koruyor. Hemen gidip bir iPhone almalısınız.

Engin

o zaman senin telefonun dünyanın kralı olsa kullanırmıyım acaba :)