Görüş Bildir
Haberler
'Antalyalı Noel Baba'nın Kemiği Amsterdam'a Defnedildi

'Antalyalı Noel Baba'nın Kemiği Amsterdam'a Defnedildi

Bugünkü Antalya'nın Demre ilçesi sınırılarında yer alan Myra Piskoposu Aziz Nikolas'ın (Saint Nicholas) ya da yaygın şekilde bilinen adıyla Noel Baba'nın iskeletinden alındığı belirtilen 'kutsal kemik parçası', Hollanda'nın Başkenti Amsterdam'da defnedildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BBC Türkçeden Yusuf Özkan'ın haberine göre; Aziz Nikolas, Amsterdam'ın 'koruyucu' azizi. Hollanda'nın kuzeyindeki Egmond Aziz Adalbert Manastırı tarafından hediye edilen kemik, Amsterdam Merkez İstasyonu'nun karşısındaki Saint Nicholas Bazilikası'ndaki özel bölüme kondu.

Cömertliği ve karşılıksız yardımları ile bilinen Aziz Nikolas, 6 Aralık 343'te hayatını kaybettikten sonra, Myra'da adının verildiği kiliseye gömüldü.

Türklerin Anadolu'ya girmesi üzerine, 1087 yılında İtalyan denizciler tarafından kemikleri mezardan çıkarılarak Bari kentine götürüldü. Bu kemiklerin bir kısmı da Hollanda'daki Egmond Manastırı'na getirildi.

Kemik parçasını inceleyen pataloglar, bunun gerçekten bin yıldan daha önce yaşamış bir insana ait olduğunu saptadı. Kalıntının, çene ya da kürek kemiği parçası olduğu düşünülüyor.

'Mucize yaratan' Noel Baba

'Mucize yaratan' Noel Baba

Evlatların, denizcilerin ve genç kızların koruyucusu olarak malum Noel Baba, karşılıksız yardımları ve zordaki insanların yaşamını kolaylaştırması sebebiyle “mucize yaratan” lakabıyla anılıyor.

Yaşamış olduğu devirde evlenecek kızların, müstakbel eşlerine pahalı armağanlar vermesi adettendi. Bunu yapamayan genç kızlar köle ya da fahişe olmak zorunda kalırdı. Söylenceye nazaran Aziz Nikolas, 3 kızı olan fukara bir adama gizlice yardım ederek, kızlarına çeyiz hazırlamasını sağlamış oldu.

Onun cömertliği ve karşılıksız yardımları, giderek ününün yayılmasına niçin oldu. 550 senesinde kilise tarafınca aziz diye deklare edildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
22
8
4
4
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darbeli Matkap

Adamların ülkemizden çalmadığı ne kaldı gelen soyuyor giden soyuyor