Görüş Bildir
Haberler
Ankara Saldırısında Hayatını Kaybedenlere Veda

Ankara Saldırısında Hayatını Kaybedenlere Veda

ATKN
15.03.2016 - 16:38 Son Güncelleme: 15.03.2016 - 16:51

Ankara Kızılay'da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenler dünden bu yana son yolculuğuna uğurlanıyor. Bugün de saldırıda can veren vatandaşlarımız Ankara ve çeşitli illerde toprağa verildi...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Karşıyaka Mezarlığı Camisinde öğle namazı sonrası cenaze namazında, ölenlerin aileleri, arkadaşları ve yakınlarının acı ağıtları ve gözyaşları yürekleri dağladı.

Zeynep Başak Gülsoy, Destina Peri Parlak, Elvin Buğra Arslan, Cemal Özdiken, Dorukan Yusuf Özdemir, Fehmi Çetinkaya ve Atakan Eray Özyol için kılınan cenaze namazı sonrası helallik isteyen Karşıyaka Camisi İmamı 'Bilincimizi, dirliğimizi, birliğimizi bozmak isteyenlere meydan vermemeliyiz. Devletimiz milletimiz daim olsun. Kafirler, teröristler, hainler kati perişan olsun' şeklinde konuşarak dua okudu.

'Biri bana bunun bir şaka olduğunu söylesin'

'Biri bana bunun bir şaka olduğunu söylesin'

16 yaşındaki Destina Peri Parlak’ın naaşı beyaz gelinlik duvağına sarılarak Karşıyaka Mezarlığı’na getirildi. Annesi henüz kendisine 2 aylık hamileyken babasını trafik kazasında kaybeden Destina’nın Ayrancı Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencisiydi. 

Hayatta kızından başka hiçbir kimsesi olmayan anne Hacer Parlak, kızının gelinlik duvağı ve tuttuğu takım Beşiktaş atkısının örtüldüğü tabutuna sarılarak ağıtlar yaktı. Anne Hacer Parlak, “Bu dünya çok güvensiz, ben seni daha güvenlik bir yere gönderiyorum yavrum. Seni babana gönderiyorum, baban bakacak sana bundan sonra. Ben sensiz ne yaparım, kime sarılacağım yavrum. Biri bana bunun bir şaka olduğunu söylesin” diye ağıtlar yakarak gözyaşı döktü.

'Kim verecek çocuğumun hesabını'

'Kim verecek çocuğumun hesabını'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör kurbanlarından Zeynep Başak Gülsoy’un annesi Asiye Gülsoy, kızının başucunda ayakta duracak dermanı olmadığı için bir tabureye oturtulurken, tören boyunca gözyaşı dökerek, “Kim verecek çocuğumun hesabını. Benim altın saçlı yavrumu nasıl toprağa vereceğim, nasıl' diye ağıtlar yaktı.

Arkadaşlarının, gelinlik duvağı ve Türk bayrağı örtülü tabutunun başından biran olsun ayrılmadığı törende gözyaşları hiç dinmedi.

Elvin Buğra Arslan’ın Türk bayrağı ve Gençlerbirliği Spor Kulubü bayrağına sarılı naaşı önünde duran baba Yusuf Arslan, oğlunun fotoğrafına bakarak, “Oğlum gitti ama, burada onlarca yüzlerce arkadaşı bugün Buğra oldu geldi. Öldüremeyecekler Buğraları, korkutamayacaklar bizleri” diye haykırdı.

20 yaşındaki üniversite öğrencisi Elvin Buğra Arslan’ın da cenazesi uğurlandı

Aslan'ın acılı annesi Nalan Aslan, 'Benim oğlumun katili bir tane vampir. Bakın oğlumun gözündeki ışığa bakın. Oğlumun gözümdeki ışığı söndürdünüz. Karanlıklarda kalacaklar. Bu kıvılcımı ben yakacağım. Bu ismi unutmayın' diyerek feryat etti.

'Burada siyaset yapmayın'

'Burada siyaset yapmayın'

Törene katılanlardan bir grup Başbakanlık tarafından gönderilen çelengi protesto ederek ters çevirirken, aynı anda hükümet aleyhine sloganlar atmaya başladı. Bu sırada anne Nalan Arslan, protestocu gruba, “Susun. Burada siyaset yapmayın, gidin başka bir yerde yapın. Burası siyaset yeri değil, bizim acımız var” diye bağırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ozancan Akkuş Gaziantep'te toprağa verildi

Ozancan Akkuş Gaziantep'te toprağa verildi

ODTÜ öğrencisi Ozancan Akkuş'un cenazesi Gaziantep'te toprağa verildi. Akkuş'un Türk bayrağına sarılı naaşı, yakınları tarafından Gaziantep Adli Tıp Kurumu morgundan alınarak Asri Mezarlık Merkez Camisi'ne getirildi. 

Namaz öncesi tabut başına gelen anne Senem Akkuş, 'Benim yaşama sebebim. Oğlumun resmini bana getirin, son bir kez daha öpeyim. Gururum Ozan' diyerek gözyaşı döktü.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, cami bahçesinde bekleyen anne Senem ve baba Nuri Akkuş ile çocukları Ceren ve Azra'ya taziye dileklerini iletti.

Akkuş'un cenazesi, namazın ardından Asri Mezarlıktaki aile kabristanına defnedildi.

Umut Bulut'un babası Kemal Bulut Kayseri'de son yolcuğuna uğurlandı

Galatasaraylı futbolcu Umut Bulut'un babası Kemal Bulut da saldırıda hayatını kaybetmişti. Kemal Bulut, Umut Bulut'un takım arkadaşları, Fatih Terim, federasyon yöneticileri ve taraftarlar eşliğinde Kayseri'de son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Üniversiteli Kerim, Turhal'da toprağa verildi

Üniversiteli Kerim, Turhal'da toprağa verildi

Üniversite öğrencisi 23 yaşındaki Kerim Sağlam, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Turhal ilçesinde yaşayan Hüseyin ve Fatma Sağlam çiftinin 3 çocuğundan en küçüğü olan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümü son sınıf öğrencisi olan Kerim Sağlam, annesi Fatma Sağlam'ın Ankara'da yaşayan ablası Pınar Sağlam'ı ziyaret etmesi üzerine, Eskişehir'den başkente gitti. Sincan ilçesinde yaşayan ablasının evine gitmek için Kızılay’da otobüs durağında bekleyen Kerim Sağlam, burada meydana gelen bombalı saldırıda yaşamını yitirdi.

Ankara'da Adli Tıpta yapılan işlemlerin ardından talihsiz gencin cenazesi, dün akşam karayolu ile ilçenin Ray Mahallesi'nde bulunan cemevinin cenaze morguna kaldırıldı. Sabah saatlerinde cemevi önünde düzenlenen tören öncesi baba Hüseyin Sağlam taziyeleri kabul etti. Oldukça bitkin görüldüğü gözlenen baba Hüseyin Sağlam'a, Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat Jandarma ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, CHP Milletvekili Kadim Durmaz başsağlığı diledi.

Nusrettin Can Çalkınsın ve Cemal Özdiker için Hacı Bayram'da tören

Üniversite öğrencisi Nusrettin Can Çalkınsın ile esnaf Cemal Özdiker'in cenazeleri toprağa verildi. Saldırıda hayatını kaybeden Çalkınsın (19) ile Özdiker'in (59) Türk bayrağına sarılı tabutları, Hacı Bayram Veli Camisi'ne getirildi. Bu sırada, cami avlusunda bulunanlar terörü lanetledi.

Çalkınsın'ın yakınlarının sarılarak gözyaşı döktüğü tabutuna, taraftarı olduğu Trabzonspor'un forması ve atkısı bırakıldı. Cenaze namazına Çalkınsın ile Özdiker'in ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaşın yanı sıra Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga ile Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek de katıldı. Kılınan cenaze namazı sonrası Çalkınsın ve Özdiker'in cenazeleri, Karşıyaka Mezarlığı'nda defnedildi.

Mehmet Alan İstanbul'dan son yolculuğuna uğurlandı

Mehmet Alan İstanbul'dan son yolculuğuna uğurlandı

Ankara Kızılay'da meydana gelen bombalı terör saldırısında hayatını kaybeden 26 yaşındaki Mehmet Alan için Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı. 

Taziyeleri Baba Hacı Murat Alan kabul ederken Alan'ın arkadaşları ve yakınları tabutun başında bekledi. Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine taraftarı olduğu Karagümrükspor'un atkısı ve flaması konuldu. Baba Hacı Murat Alan ve dedesi Abdulbaki Alan, cenaze namazının ardından tabut başında bekledi. Dede Alan torunu için gözyaşı döktü.

Maden Teknik ve Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) ait Tabiat Tarihi Müzesi personeli olan Alan’ın cenazesi kılının cenaze namazının ardından toprağa verilmek üzere Edirnekapı Şehitliği'ndeki mezarlığa götürüldü.

Sümeyra Çakmak Bayburt'ta toprağa verildi

Sümeyra Çakmak Bayburt'ta toprağa verildi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terör saldırısında yaşamını yitiren Sümeyra Çakmak'ın cenazesi, memleketi Bayburt'ta toprağa verildi.

Ankara Adli Tıp Kurumundaki otopsi işlemlerinin ardından Sümeyra Çakmak'ın (22) cenazesi, Zonguldak'ta yaşayan ailesi tarafından memleketi Bayburt'un Konursu köyüne getirildi.

Çakmak'ın cenazesi, yakınları ve vatandaşların omzunda Yavuz Camisi'ne taşındı.

Burada Çakmak için düzenlenen törene, babası Şahap Çakmak, amcasının oğlu ve İstanbul Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, aile yakınları ile Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, AK Parti Bayburt Milletvekili Şahap Kavcıoğlu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İbrahim Ayhan Vural, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve vatandaşlar katıldı.

Burada öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Çakmak'ın naaşı, Kayaönü mevkisindeki Salans Mezarlığı'nda defnedildi.

Elif Gizem Akkaya Giresun'da defnedildi

Elif Gizem Akkaya Giresun'da defnedildi

Saldırıda hayatını kaybeden 19 yaşındaki Elif Gizem Akkaya'nın cenazesi, memleketi Giresun'da toprağa verildi.

Akkaya'nın cenazesi ailesi tarafından Keşap ilçesi Gönüllü köyündeki evlerine getirildi. Burada helallik alınmasının ardından cenaze, Gönüllü köyü camisine götürüldü.

Bu sırada anne Gülten Akkaya, genç kızın tabutunun başına gelerek, 'Ben melek yüzlü şehidin annesiyim. Allah'ım sen onun kanını yerde bırakma. Canilerin hepsini yok et Allah'ım. Ülkem üzerinde oynanan oyunların hepsini boşa çıkart, bu acılar son olsun, kimsenin evlatları ölmesin, benim tek istediğim bu. Tek suçu durakta otobüs beklemekti, başka hiç bir suçu yoktu' dedi.

Elif Gizem Akkaya'nın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından aynı köydeki aile mezarlığında toprağa verildi.

Ayşe Bilgilioğlu, Sivas'ta toprağa verildi

Ayşe Bilgilioğlu, Sivas'ta toprağa verildi

Saldırıda yaşamını yitiren 66 yaşındaki Ayşe Bilgilioğlu'nun cenazesi, memleketi Sivas'ın Şarkışla İlçesi'ne bağlı İğdecik Köyü'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Ankara'da oturan evli ve 3 çocuk annesi Ayşe Bilgilioğlu, eşi Bahattin Bilgilioğlu ile birlikte Mamak'taki bir akrabalarının nişan törenine katıldıktan sonra Dikmen'de bulunan evlerine gitmek üzere Kızılay'a geldi. Durakta bekleyen çift bu sırada bombalı terör saldırısına yakalandı. Ayşe Bilgilioğlu yaşamını yitirirken, eşi Bahattin Bilgilioğlu yaralandı.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sheldon

çok zor be...biz oturduğumuz yerde bu kadar canımız yandıysa, aileleri nasıl dayansın? Allahım sabır,dayanma gücü ver :(

denemecelersss

Yüce Rabbimiz sizleri cennetine kabul eylesin. Mekanınız cennet olsun kendi yakınımı kaybetmiş derecede üzgünüm içim içimi kemiriyor.

FeLiNa

Çok zor. Ankara'da durumlar çok karışık. Metro otobüs kullanmaya korkuyoruz. O kadar acı ki. Tüm milletimizin başı sağ olsun.