Görüş Bildir
Haberler
Ankara Katliamı Ardından Türkiye'de #HayatıDurduruyoruz Eylemleri

Ankara Katliamı Ardından Türkiye'de #HayatıDurduruyoruz Eylemleri

Onedio Medya
12.10.2015 - 16:49 Son Güncelleme: 12.10.2015 - 21:09

Ankara’da Barış Mitingi’ne düzenlenen bombalı saldırının ardından Türkiye çapında grev ve hayatı durdurma eylemleri yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB), patlamanın ardından 12-13 Ekim’de grev yapacaklarını açıklamıştı. İşçi ve emekçiler DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısıyla bugünden başlamak üzere iki günlük grev yapıyor. 

TTB Merkez Konseyi, acil hastalar, diyaliz hastaları, gebeler, çocuklar, kanser hastaları, yoğun bakım hastalarının bakımına devam edileceğini söyledi.

144 kadın örgütü ve LGBTİ örgütünden imza

144 kadın örgütü ve LGBTİ örgütünden imza

114 kadın ve LGBTİ örgütü, KESK, DİSK, TTB, TMMOB tarafından yapılan iki günlük grev çağrısına katıldığını duyurdu ve 'Bulunduğumuz her yerde iş bırakıyoruz. Kepenklerimizi kapatıyoruz, okula, iş yerlerine gitmiyoruz, ev işi yapmıyoruz. Hayatın her alanında yaşamı kuran biz kadınlar biliyoruz ki, biz hayatı durdurursak hayat gerçekten durur' açıklamasında bulundu.

Sosyal medya üzerinden de bu greve “Üretimi durduruyor, derslere girmiyor, yasımızı yaşıyoruz! Evlerimize arabalarımıza siyah bezler asıyor, yakalarımıza siyah kurdeleler takıyoruz! Yeter artık! Katilinizi tanıyoruz. #HayatıDurduruyoruz!” denerek destek verildi.

İzmir

İzmir
İzmir

Ankara'daki patlama nedeniyle HDP, KESK, DİSK, TMMOB ve TTB Basmane Meydanı'nda basın açıklaması yaparak Gündoğdu Meydanı'na yürüdü. Protestoya çok sayıda milletvekili, belediye başkanı da destek verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gündoğdu Meydanı doldu

Gündoğdu Meydanı doldu

Vatandaşların yanı sıra siyasi partiler, sendikalar ile sivil toplum kuruluşları üyeleri, Gündoğdu Meydanı'nı doldurdu. Protestocuların yürüyüşü sırasında İzmirliler de evlerinin balkonuna, hem Türk bayrağını hem de matemi simgelemesi için siyah bayraklar astı.

Adana

Adana

Patlamada hayatını kaybeden Emek Partisi Mersin İl Yöneticisi 22 yaşındaki Şebnem Yurtman'ın cenazesi Adana'nın Karaisalı İlçesi'nde, 18 yaşındaki Gökhan Gökbönü'nün cenazesi ise Ceyhan İlçesi'nde toprağa verildi.

DİSK, KESK, TMMOB ile Adana Tabip Odası üyeleri 'Barış şehitlerimiz için yaşamı durduruyoruz' sloganıyla iş bırakma eylemi yaparak işyerine gitmedi, doktorlar ise 'acil' dışında hasta muayene etmedi.

Siyah kıyafetler giyip patlamada ölenlerin fotoğraflarını taşıyan kalabalık, terörü lanetleyerek hükümet ve savaş karşıtı sloganlar attı.

Ankara

Ankara

Ankara'da Kızılay Meydanı'nda DİSK, KESK ve çeşitli sivil toplum kuruluşları katliamı protesto etti.

İbn-i Sina Hastanesi’nde bir araya gelerek yürüyüşe geçen sağlık çalışanları ise katliamın gerçekleştiği tren garı önünde bir basın açıklaması yaptı.

Gar önünde yapılan basın açıklamasının ardından katliamın yaşandığı yere karanfiller bırakıldı.

İstanbul

İstanbul
İstanbul

İstanbul Çapa Hastanesi önünde Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) grev için yürüyüş yaptı.

Hastane önünde patlamanın olduğu saat 10.04'te bir anma töreni düzenlendi. 

Ellerinde 'Katilleri tanıyoruz' yazılı pankart ve dövizler taşıyan kalabalık, 'Katillerden hesabı emekçiler soracak', 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi' sloganlar attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde avukatlar iki gün duruşmalara girmeyeceklerini açıkladı.

İstanbul Bakırköy'de öğretmenler 'İnadına barış inadına kardeşlik' sloganlarıyla yürüyüş düzenledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya

Antalya

Antalya, Aydın Kanza Parkı'nda toplanan Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu üyeleri, sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdü.

Bursa

Bursa

Ankara Katliamı, Bursa'da Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı sendikaların üyeleri tarafından Kent Meydanı'nda protesto edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Uşak

Uşak

Uşak'ta katliamı protesto eylemi sırasında, patlama sonucu hayatını kaybeden Uşak üniversitesi öğrencisi Gökhan Akman anıldı.

Eskişehir

Eskişehir

Katliam Eskişehir'de yaklaşık 500 kişinin katıldığı yürüyüşle protesto edildi. Kalabalık, Ankara'daki patlamanın olduğu saatte ölenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. 

Yağmur altında 'Grevdeyiz. Barış isteyenleri öldürdüler. Öfkeliyiz, yastayız, isyandayız' yazılı pankart açan kalabalık, Ankara'daki saldırının olduğu saat 10.04'te ölenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Diyarbakır

Diyarbakır

Diyarbakır Barosu ve Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) Ankara'da düzenlenen bombalı saldırıyı adliye binası önünde cübbeli eylem yaparak protesto etti. 

Adliye binası önünde toplanan Diyarbakır Barosu'na bağlı avukatlar saldırıda hayatını kaybedenler için 1 dakikalık cübbeli saygı duruşunda bulundu. 

Diyarbakır Barosu ve MHD üyelerine acil işler dışında iki gün boyunca duruşmalara çıkmama çağrısı yaptı.

Protesto sonrası arbede

Protesto sonrası arbede

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde protesto yürüyüşü yapan yaklaşık 3 bin kişi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile hükümet aleyhine sloganlar atarak, 'Yastayız, isyandayız. Yılmadık ayaktayız. Hesabını soracağız' yazılı pankart açtı. 

Eylemciler, Sur İlçesi'ndeki Şeyh Sait Meydanı'na kadar yürüdü.

Protesto sonrası kalabalığın büyük bölümü dağılırken, bazı gruplar protestoları sürdürmek istedi. Bu kişilerle barikat kuran polis arasında arbede çıktı. Polis, taş ve pet şişe fırlatan göstericilere önce tayizikli su, ardından gazla müdahale etti. Çıkan olaylarda 1'i polis 2 kişi yaralandı.

İzmit

İzmit

İzmit'te biraya gelen KESK, DİSK, TMMOB ve TTB üyesi 50 kişi bombalı terör saldırısını oturma eylemi yaparak protesto etti. Gruptakiler 'Baskılar bizi durduramaz', 'Susma sustukça sıra sana gelecek' sloganları attı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmit - Gebze Çayırova boru işçileri.

Samsun

Samsun
Samsun

Samsun'da DİSK, KESK ve TMMOB tarafından organize edilen yürüyüşe yaklaşık bin kişi katıldı. '56'lar DSİ' mevkiinden başlayan yürüyüş, 'Savaşa hayır, barış hemen şimdi', 'Faşizme karşı omuz omuza. Hırsız, katil AKP' sloganları ile Gazi Caddesi'ne devam etti.

Penta tuz işçileri.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
1
1
0
0
0
0