Görüş Bildir
Haberler
Ankara'da Faciadan Dönüldü: Saldırı Hazırlığındaki İki Terörist Kendini Patlattı

Ankara'da Faciadan Dönüldü: Saldırı Hazırlığındaki İki Terörist Kendini Patlattı

Ulaş
08.10.2016 - 08:47 Son Güncelleme: 08.10.2016 - 12:52

Ankara'da, bombalı araçla eylem hazırlığı yapan iki terörist, düzenlenen operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısına uymayarak kendilerini patlattı. Ankara Valisi Topaca, ilk bulguların PKK'yı işaret ettiğini ve üçüncü saldırganın arandığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara'da, Haymana yolu civarında bombalı araçla eylem hazırlığındaki iki kişi, düzenlenen operasyonda polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine kendilerini patlattı ve öldü.

Haymana yolunun 9. kilometresindeki özel bir at çiftliğinde sıkıştırılan biri kadın iki saldırgan, polisin 'teslim ol' çağrısı üzerine araçtaki bombayı patlatarak intihar etti.

Olay yerinden ilk görüntüler

CNN Türk'ten Büşra Arslantaş'ın olayla ilgili aktardığına göre, saldırı girişiminin bir at çiftliği yakınında gerçekleştiği bildirildi. İstihbarat kaynaklarına göre, emniyet, geçen yıl 10 Ekim'de yaşanan saldırısının yıl dönümü öncesi yeni bir saldırı ihtimalinden şüpheleniyordu. Bu saldırının buna yönelik bir hazırlık olup olmadığını araştırılıyor.

Ankara Valisi: 'İlk bulgular PKK'yı işaret ediyor'

Ankara Valisi: 'İlk bulgular PKK'yı işaret ediyor'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Valisi Ercan Topaca, saldırı girişimiyle ilgili şunları söyledi:

'PKK bağlantısı ihtimali yüksek gibi görünüyor. Erkek şahsın kimliği belli, bayanın kimliği belli olmadığı için netleştiremiyoruz. Örgütler biliyorsunuz çok iç içe son dönemde. Kullanılan materyaller, yapım şekli, planlanma şekli itibarıyla biraz PKK'yı işaret ediyor.

Patlama anı görüntüleri...

Polis üçüncü kişiyi arıyor

Polis üçüncü kişiyi arıyor

Topaca, teröristlerle ilgili de şu bilgileri verdi:

'Bingöl doğumlu Harun Arslan isimli bir şahsın kimliği mevcut. Tahrip olmamış şekilde nüfus cüzdanı elimizde. Epey bir zamandır ortalıkta olmadığı, görülmediği yönünde bir ihbar vardı. Bir bayan olduğunu da düşünüyoruz ancak onun kimliği henüz tespit edilebilmiş değil. Arkadaşlarımızın şüphelendiği üçüncü bir kişiyi de tespit etmeye çalışıyoruz. Otomobili de bu saldırıda kullanacaklardı, bu şahıs son bir iki gün içinde satın almış. İlginç olan bir husus da, araca Türk bayrağı asmışlar.'

İki saldırganın kimliği tespit edildi

İki saldırganın kimliği tespit edildi

 Mahide Ateş 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ankara Valisi Topaca'nın saldırganlar birinin kimliğinin Harun Arslan olduğunun açıklamasından bir süre sonra diğer kadın saldırganın kimliğinin de Mahide Ateş olduğu öğrenildi.

Bombacı ihbarı Diyarbakır'dan

Bombacıların ihbarı, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nü Diyarbakır'dan telefonla arayan bir kişinin yaptığı ortaya çıktı.

Eylem hazırlığındaki terörist Harun Arslan'ın Bingöl nüfusuna kayıtlı olduğu ve uzun süreden beri kayıp olduğu öğrenildi. Ailesi tarafından emniyete kayıp başvurusu olduğu öğrenilen Arslan'ın uzun süreden beri polis tarafından arandığı kaydedildi.

Bekir Bozdağ: Hedef muhtemelen Ankara'ydı

Facianın önlenmesiyle ilgili hükümetten ilk açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. 

Bozdağ, 'Büyük bir felaket önlendi. Muhtemelen Ankara'ya saldıracaklardı. Tüm emareler terör örgütü PKK'yı işaret ediyor. Ancak net bilgiler geldikçe kamuoyu bilgilendirilecektir...' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
supertan

halbusi barış için hazırlamışlardı 200 kilocuk bombayı, işine evine giden insanları, çoluğu çocuğu barış için patlatacaklardı...halkların kardeşliği adına pa... Devamını Gör

Teddy Bear

Yine kudurdu beyni yıkanmış it sürüleri. O barış özgürlük kelimelerini agzina alanların aq

Pasif Kullanıcı

Hala zaman varken hepsini gebertilinmesi gerek yoksa daha kötüye gider