Görüş Bildir
Haberler
Ankapark'ta Kamu Zararı Yokmuş! Gökçek'e Soruşturma İzni Çıkmadı

Ankapark'ta Kamu Zararı Yokmuş! Gökçek'e Soruşturma İzni Çıkmadı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında çürümeye terk edilen AnkaPark’ın yapım ihaleleri nedeniyle kamu zararının oluştuğu iddiasıyla soruşturma yapılmasına izin vermedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile Mansur Yavaş yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), eski Başkan Melih Gökçek ile 38 bürokrat ve mühendis hakkında, AOÇ arazisine yapılan AnkaPark’ın mevzuata aykırı biçimde 29 yıllığına kiraya verildiği ve yapım ihalelerinde usulsüzlükler olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu.

39 ihalede görevin kötüye kullanıldığı iddia edildi

39 ihalede görevin kötüye kullanıldığı iddia edildi

ABB adına avukat Nadi Türkarslan tarafından yapılan suç duyurusunda, 6 ayrı ihalede sahte belgelerle teklif alındığı, ihalelerin fahiş fiyatlarla aynı şirketlere verildiği ve 39 ayrı ihalede de görevin kötüye kullanıldığı öne sürülmüştü. 

Şikayetler üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da AnkaPark için “prestij projem” diyen Melih Gökçek ve bürokratlar hakkında İçişleri Bakanlığından soruşturma izni talep etmişti.

Kamu zararı yokmuş

Kamu zararı yokmuş
İçeriğin Devamı Aşağıda

Talep üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından araştırma yapmak için görevlendirilen müfettişler raporlarını tamamladı. 

T24'ten Asuman Aranca'nın haberine göre, 750 milyon dolarlık kamu zararı yaratıldığı iddiası üzerine hazırlanan raporda “İhale onaylarından sözleşmelerin imzalanmasına kadar yapılan iş ve işlemlerde sahte bir evraka rastlanılmadığı, ihalelerde rekabetin gerçekleştiği, mevzuata aykırı bir işlem tespit edilmediği, ihalelerin yaklaşık maliyet altında gerçekleşmesi sebebiyle kamu zararının oluşmadığı, kamu zararı oluşturabilecek bir işleme rastlanılmadığı anlaşıldığından söz konusu kişiler hakkında bu aşamada işlem yapılmasına gerek olmadığı kanaati belirtilmektedir” denildi.

Raporun ardından Gökçek ve diğer isimler hakkındaki iddiaların “işleme konulmaması” talep edildi. İçişleri Bakanı Soylu da talebe “olur” verdi. Böylece Gökçek ve dönemin bürokratları hakkında soruşturma izni verilmemiş oldu. ABB’nin ise, Bakanlığın bu kararına itiraz ettiği öğrenildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
115
43
13
6
2
2
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

Mansur başkan acele etme ne kaldı 15 Mayıs , az sık dişini bu vatan hainlerine hepsinin hesabını soracağız . Yatacak yerleri olmayacak.

Zaten o yüzden kararları şimdi çıkarıyorlar. Akteröristlerin yönetim kadrosu 14 mayıs'da görsünler küsküyü, kaçacak hepsi. Adamın üzerinde suç yoksa kaçmaya ... Devamını Gör

Kendisi siyaset yaparken, tüyü bitmemiş oğlu Televizyon Kanalı Sahibi oluyorsa o siyasetçi yargılanmalı.Çalıyor ama çalışıyor dediklerinde aklıma gelen ilk s... Devamını Gör

Diff. Lock

53 gün daha yırttın hadi.