Görüş Bildir
Haberler
Android İşletim Sistemli Akıllı Baret: Daqri

Android İşletim Sistemli Akıllı Baret: Daqri

Onedio Medya
08.09.2014 - 09:28 Son Güncelleme: 08.09.2014 - 10:20

Android İşletim Sistemli Akıllı Baret: Daqri

Giyilebilir teknolojiler ve artırılmış gerçeklik uygulamaları son zamanlarda son tüketiciye dokunmaya çalışırken odağında genellikle sağlık, sosyal paylaşımlar ve eğlence gibi faktörler bulunuyor. Fakat ilk başlarda sadece bir askeri teknoloji olan artırılmış gerçeklik öğeleri, giyilebilir teknolojilerle birleştiğinde insanlığın hayatını kolaylaştırabilecek pek çok alanda kullanılabiliyor oluyor. Bunun son örneklerinden birisi de, Android tabanlı çalışan akıllı baret Daqri .

İş ve işçi güvenliğinin ancak yaşanan kazalarla gündeme gelebildiği ülkemizde Daqri’nin akıllı baretinin amacı hem iş ve işçi güvenliğini sağlamak, hem de insanların iş yapış biçimlerini büyük oranda kolaylaştırabilmek.

Los Angeles merkezli girişim bir artırılmış gerçeklik uygulama geliştiricisi ve söz konusu akıllı baretleri de sahada çalışan mühendisler ve mavi yakalı işçiler için geliştirmiş. Kask üstünde saha üstünde navigasyonu sağlayan, işçilere değiştirmesi gereken parçaları gösteren, değer kontrollerini yapmalarını sağlayan, çalışanların atanmış görevlerini gösteren artırılmış gerçeklik uygulamaları bulunuyor.

Kameralar sayesinde yapılan işler kameralar aracılığıyla kayıt altında tutulabiliyor. Böylece iş kazalarının nasıl gerçekleştiği de kayıt altına alınarak, benzer hataların tekrarlanmaması için eğitimlerde kullanılabilir. Daqri gibi akıllı baretlerin daha da geliştirilmesi ve yaygınlaşması üretim süreçlerinin daha da iyileştirilmesine, insan elinin değdiği her noktanın üretiminin standardize edilmesini sağlayabilir.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2014/09/08/androi...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0