Görüş Bildir
Haberler
Ameliyatsız Sıvı Yüz Germe Tekniği İle 10 Yaş Gençleşin

Ameliyatsız Sıvı Yüz Germe Tekniği İle 10 Yaş Gençleşin

Pegarose
09.05.2014 - 21:39 Son Güncelleme: 09.05.2014 - 21:52

Ameliyatsız Sıvı Yüz Germe Tekniği İle 10 Yaş Gençleşin

Uzman Dermatolog Elif Ebru Güner ameliyatsız sıvı yüz germe tekniği ile hastaların 10 yaş gençleştiğini söyledi.

Amerika ve Avrupa’da kullanılan popüler estetik tekniklerinden ameliyatsız sıvı yüz germe operasyonu, son yıllarda Türk dermatologlar tarafından da tercih edilmeye başladı. Yüzün anatomisinde bozulmalar yaşandıktan sonra, üçgen görüntünün tekrar kazanılabilmesi için bu tekniği uyguladıklarını belirten Uzman Dermatolog Elif Ebru Güner, “İnsanlar gençken yüzleri; tabanı yukarda, tepesi aşağıda üçgengörünümündedir. Fakat yaşlandıkça, yer çekimine ve bazı kayıplara bağlı olarak elastikiyet kaybı yaşanır. Aynı zamanda yağ dokusunun azalmasına bağlı olarak bu üçgen hat, aşağıya doğru bozulmaya başlar” ifadelerine yer verdi.

Ameliyatsız sıvı yüz germe tekniği ile minimum 10 yaş gençleşilebileceğini söyleyen Güner, “Bu tekniği uyguladığımız hastalarda, 7 ile 10 yaş arasında gençleşme gözleniyor ve ışıl ışıl bir görüntü kazanıyorlar. Tekrar ihtiyaç duyulması durumunda işlem yenilenebiliyor. Eksik materyalleri özellikle elmacık kemikleri hattına ve şakak bölgelerinin kenarına çatılayarak işleme başlıyoruz. Bu materyaller ortalama 18 ay kadar kalabiliyor” şeklinde konuştu.

Ameliyatsız sıvı yüz gerdirme tekniğine erkeklerin de yoğun ilgi gösterdiğini belirten Uzman Dermatolog Güner, “Ameliyatsız sıvı yüz gerdirme tekniği, genelde 30’lu yaşlardan itibaren hem kadın hem de erkeklerin başvurduğu bir uygulama. Özellikle son zamanlarda erkek hastalarımızın sayısı arttı. İleri yaş grubuna da uyguluyoruz ancak o işlemler kendini fazla belli etmeyebilir” dedi.

Bu tarz uygulamalarda yaşın önemli bir etken olduğunu belirten Güner, çok küçük yaşta her uygulamanın yapılmasının doğru olmadığını söyledi. 20’li yaşlarda kozmetik uygulamaların aşırı derecede yapılmasının doğru bir metot olmadığını belirten Güner, hastalarını bu tarz uygulamalardan uzaklaştırdığını vurguladı.

“GÜNEŞ KREMİ ALIŞKANLIĞI KAZANILMALI”

Yazın gelmesiyle güneş ışınlarına çok dikkat edilmesi ve gerekli önlemlerin alınması konusunda da uyarıda bulunan Güner, güneş koruyucusu kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Çocukluktan itibaren güneş koruyucusu kullanma alışkanlığının kazanılması gerektiğini ifade eden Elif Ebru Güner, “Dünya Sağlık Örgütü, tüm ülkelerde son yıllarda deri kanserinin çok ciddi derecede arttığını belirtti. Ayrıca güneş ışınlarının yaşlandırıcı etkileri de var. O nedenle güneş koruyucusu kullanmak çok önemli” ifadelerini kullandı.

Evde yapılan kürlerin yüzü gençleştirmede istenilen sonucu vermeyeceğini vurgulayan Uzman Dermatolog Güner, “Evde bulunan malzemeleri kullanarak maske yapmak medikal anlamda çok doğru değil. Genelde bunlar kozmetik kategoriye giriyor. Aydınlatmak için mutlaka evlerinde en azından bir bal ve deriyi nemlendirmek için ise salatalık vardır. Bunlar emilebilen moleküller değiller. Tıbben bu tür uygulamalara inanmıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: http://www.pegarose.com/ameliyatsiz-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın