Görüş Bildir
Haberler
Amatör Kamera Gerginliği! Paranormal Activity’den [Rec]'e Birbirinden Korkunç 25 Buluntu Film

Amatör Kamera Gerginliği! Paranormal Activity’den [Rec]'e Birbirinden Korkunç 25 Buluntu Film

claude cahun
07.08.2021 - 10:00

Bazı korku filmlerini izlediğimizde 'Acaba gerçek mi?' sorusu aklımıza geliyorsa muhtemelen Buluntu (Found Footage) fortmatında çekilmiştir. Buluntu filmlerde amatör kamerayla çekilmiş hissi yaratılıyor. Oyuncular da gündelik yaşamlarında olduğu gibi doğal davranmaya özen gösteriyor ve bunun sonucunda hayatın çok içinden sahneler ortaya koyan yapımlar üretilmiş oluyor. Sizi tir tir titretecek, adeta 'Arkamda biri mi var?' diye ürpertecek birbirinden gergin 25 buluntu filme birlikte bakalım!

Not: Film açıklamaları Sinemalar.com ve Beyazperde'den alınmıştır. 

Kaynak: https://www.pastemagazine.com/movies/...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Bay

1. The Bay

Maryland kasabasında her yıl düzenlenen festivalde, bu yıl beklenmedik bir olay meydana gelir. Kasaba halkın nedeni bilinmeyen bir şekilde hastalanır ve çeşitli semptomlar göstermeye başlar. Olayı araştırmaya başlayan bir muhabir, bu durumun sudan bulaşan bir şeyden kaynaklandığını düşünmeye başlar. Hastalığın neden kaynaklandığını ve nasıl bulaştığını tam olarak bilemeyen insanlar, ölen sayısı artıkça panik olmaya başlar. Olay ile ilgili medyada paylaşılan her şeye el koyulan yetkililer, ülkeyi karantina altına alır. Salgına tanık olan muhabir ise gerçekleri ortaya çıkarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

2. The Tunnel

2. The Tunnel

2007 yılında Sydney New Soth Wales hükümeti aniden St. James Garı altındaki terkedilmiş metro tünelin kullanım planından vazgeçmişti.

2008 yılında tünel hakkında söylenen şehir efsanelerini araştıran gazeteci Natasha Warner (Bel Deliá) bu tüyler ürpertici tünele girmek için dört kişilik bir ekip kurdu. Onlar gazeteleri için bir hikaye arıyorlardı ama tünelde onları korkuları bekliyordu.

3. Unfriended: Dark Web

3. Unfriended: Dark Web

20'li yaşlarındaki Matias, günün birinde bir internet kafede sahipsiz bir laptop bulur. Kayıp eşya kutusunda bekleyen laptop 3-4 haftadır oradadır. Sahibinin artık bilgisayarı istemediğine karar veren Matias bilgisayarı alıp evine götürür. Bilgisayarı açıp incelediğinde ise gizli dosyalara rastlar. Bu dosyalar bir bilgisayar oyunu programıyla gizlenmiş olan deep web içerikleridir. Uyuşturucu, cinsel içerik ve hatta kiralık katilliğin bile ayarlanabildiği, izi sürülemez bir alan olan deep web kullanıcıları, kurbanlarına yaptıkları işkenceleri, işledikleri cinayetleri ve tacizleri deep web üzerinden birbirleriyle paylaşmaktadırlar. Matias'ın aldığı bilgisayar da bu ağın içindeki birine aittir. Görüntülü konuşma yapan Matias ve arkadaşlarının görüntülere tanık olmalarıyla birlikte, anonim bir ekibin kendilerini çektiği kedi-fare oyununun ortasında kalırlar. Kimliği belirsiz saldırganlar, arkadaş grubunun üyelerini ve onların sevdiklerini bir bir avlarken, siber aleme hapsolan kurbanlar, hayatta kalmak için mücadele vermek zorundadır...

Bu film 2014 yapımı Unfriended filminin devam halkasıdır. Yönetmenliğini ve senaristliğini Stephen Susco'nun üstlendiği buluntu görüntü türündeki gerilim filminde başrolleri The Originals'ın Aiden'ı Colin Woodell ve Lucien Castle'ı Andrew Lees, The Mindy Project'in Anna'sı Rebecca Rittenhouse, Westworld'ün Maling'i Betty Gabriel paylaşıyor.

4. Cannibal Holocaust

4. Cannibal Holocaust

Belgesel türüne yaklaşan film, Güney Amerika’ya çekime gittikten sonra kaybolan bir film ekibinin araştırılmasını konu ediniyor.

Olayı araştıran profesör, film ekibinin çevrede yaşayan yerlilerin keyfini kaçırdığını ve bunun karşılığında onların yamyam yüzleriyle karşılaştıklarını öğreniyor. Üstelik bu bilgiyi geride kalan video kasetlerden almak zorunda kalıyor!

İlginç bir ayrıntı olarak, yönetmenin filmin İtalya prömiyerinden sonra tutuklandığını ve ancak oyunculara zarar vermediğini ispat ettikten sonra salındığını ekleyelim.

5. Afflicted

5. Afflicted

Derek ve Clif hayatlarının yolculuğuna çıkmaya karar veren iki yakın arkadaştır. Planları dünyanın en uzak köşelerine gitmek ve hayatın tadını çıkarmaktır. Ancak bir süre sonra bu gezi karanlık bir hal almaya başlar ve ikili bunun kaynağını bulmaya çalışır. Senaryo, yönetmenlik ve de başrollerini Derek Lee ve Clif Provse’nin üstlendiği gerilim filminde ikiliye Michael Gill eşlik ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Poughkeepsie Tapes

6. The Poughkeepsie Tapes

Terk edilmiş bir evde polis tarafından yüzlerce video kaset ele geçirilir. Kasetlerin içeriği için korkunç kelimesi oldukça zayıf kalır: Bir seri katil, işlediği bütün cinayetleri bir bir filme almıştır. Kurbanlarına yaptıklarıysa herkesin görmeyi kaldıramayacağı cinstendir...

7. The Den

7. The Den

Elizabeth Benton (Melanie Papalia) kullanıcı alışkanlıklarını incelemek üzere The Den adlı bir video sohbet sitesine girer. Bu sohbetler esnasında bir gün genç bir kızın webcam önünde öldürüldüğünü görür. Polis bunun bir şaka olduğunu düşünse de Elizabeth gördüklerinin gerçek olduğuna inanmaktadır. Gerçeği bulmak üzere işe koyulan Elizabeth, zamanla tuzağa düştüğü anlayacaktır.

8. Devil's Due

8.  Devil's Due

Zach ve Samantha çifti birbirlerini çok severek evlenmişler ve balayına çıkmışlardır. Fakat ne olduklarını çözemedikleri garip bir gece geçirirler. Eve döndükten bir süre sonraysa Samantha hiç beklemediği halde hamile kaldığını fark eder. Gerçekten bir aile olmaya başladıklarını hisseden çift, yeni bebekleri için çok heyecanlıdır. Fakat Samantha'nın hamileliği zaman geçtikçe sıra dışı bir hal alır. Hem bedeninde hem psikolojisinde sıra dışı gariplikler vardır... Başta bunu hamileliğin verdiği hassasiyete bağlayan Zach, zamanla erken gerçekleşen bu gebeliğin düşündüğü gibi olmadığını anlayacak ve çift kamera kayıttayken korkunç deneyimler yaşayacaktır. Filmin yönetmenleriyse daha önce V/H/S (2011) projesinde yine yönetmen olarak yer alan Matt Bettinelli-Olpin ve Tyler Gillett.

9. The Visit

9. The Visit

Ziyaret, iki küçük kardeşin uzak bir çiftlikte yaşayan büyükanne ve büyükbabasının yanına bir haftalığına ziyarete gitmelerinin öyküsünü işliyor. Çocuklar çiftlik evine vardıklarında, büyüklerin son derece rahatsız edici bir olaya dahil olduklarını fark ederler; eve geri dönmeyi istedikleri anda ise kaçma şansları kalmamıştır... Gerilim türüne unutulmaz yapıtlar armağan eden M. Night Shyamalan'ın yazıp yönettiği filmde başlıca rolleri Kathryn Hahn, Ed Oxenbould ve Olivia DeJonge paylaşıyor. Shymalan, Ziyaret filmini Blinding Edge Pictures şirketiyle ve Blumhouse Productions şirketinden Mark Bienstock ile birlikte hayata geçirdi. Steven Schneider ve Ashwin Rajan gerilim filminin sorumlu yapımcıları olarak karşımıza çıkıyor.

10. The Last Exorcism

10. The Last Exorcism

Peder Cotton Marcus'un rutin işleri arasında 'şeytan çıkarmak', 'kötü iblisleri kovalamak', 'cin ve periler ile uğraşmak' bulunmaktadır. Lousiana’da Sweetzer’ın çiftliğine vardığında, her zaman yaptığı şeytan kovma ayinlerinden birini gerçekleştireceğini düşünmektedir. Marcus, cemaatindeki insanlar için ayini görüntülemeye karar vermiştir. Sweetzer’ın kızı Nell’in ruhu, kötü bir iblisin eline geçmiştir. Genç kız kötü ruhun esiri haline gelmiştir. Marcus ayine başladığında, daha önce karşılaşmadığı türden bir kötülükle karşı karşıya kaldığını anlayacaktır. Ne var ki, bırakmak için artık çok geçtir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Trolljegeren

11. Trolljegeren

Norveçli bir grup üniversite öğrencisi hükümet tarafından yıllardır üstü örtülen bir gerçeğin peşine düşerler: Ülkenin Kuzey ormanlarında izinsiz olarak avlanılmaktadır. Bu gerçeği bir filme kaydederek belgelemek üzere yola çıkan grup, çok daha dehşet verici bir durum ile karşılaşır. Zira çekim yapmalarını istemeyen ve onları uzaklaştırmaya çalışan avcıyı gizlice takip ettiklerinde aslında peşinde oldukları şeyin dev bir Troll olduğunu keşfederler...

Norveç halk öykülerinin temalarını taşıyan, gerilim dolu, fantastik öğelerle bezeli film gösterime girdiği hemen hemen her ülkede yoğun seyirci ilgisi ve beğenisiyle karşılandı. Norveçli sinemacı André Øvredal'ın imzasını taşıyan filmin başrollerinde Otto Jespersen, Glenn Erland Tosterud ve Johanna Mørck var...

12. The Atticus Institute

12. The Atticus Institute

Gerçek bir olaydan esinlenerek çekilen filmde, 1976 yılında Pennsylvania’da Atticus Enstitüsü adlı küçük bir psikoloji araştırmaları laboratuvarında yaşanan ‘şeytani’ tecrübeler konu ediliyor. Doktor Henry West (William Mapother), telekinezi, durugörü ve psikolojiyle bağlantılı diğer olguları araştırmak için enstitüyü kurmuştur. Bilimsel yöntemler ile binlerce denek incelenir. Birçoğu fizik kanunlarıyla açıklanamayan doğaüstü yetenekler sergilemektedir. Bu parapsikoloji laboratuvarı 1976’da hükümet tarafından kapatılana kadar yaklaşık 10 yıl çalışmalarını sürdürür. Orada yaşananlar 40 yıl boyunca gizli kaldıktan sonra kamuya açıklanır. Deneylerin gerçekliğinden şüphe duyulmaması adına yapılan her işlem yüzlerce kez tekrarlanır. Dr. Henry, yıllarca araştırma yaptıktan sonra bu olayların gerçek olup olmadığını anlayacaktır.

13. V/H/S

13.  V/H/S

Bir grup evsiz, tanımadıkları bir insan tarafından bir soygun için kiralanırlar. Yapmaları gereken terk edilmiş bir eve girmek ve bir VHS kaseti çalmaktır. Karşıdan basit gibi görünse de evin içine girdikten sonra keşfedilecek pek çok kayıt bulurlar... 

Aralarında Matt Bettinelli-Olpin, David Bruckner, Tyler Gillett ve Ti West'in de olduğu 10 farklı yönetmen tarafından yazılan ve çekilen filmde Calvin Reeder, Lane Hughes, Adam Wingard, Hannah Fierman, Mike Donlan ve Joe Sykes gibi isimler yer alıyor.

14. Paranormal Activity

14. Paranormal Activity

Paranormal Activity, insanoğlunun bilinçaltındaki en ilkel korkularını gıdıklayarak başarıya ulaşan, zeki film serilerinden. Film, çok düşük bütçelerle, sadece insanın endişe ve hayalet ve bilinmeyen korkusuna dayalı kurgusuyla bir hayli ses getirdi dünya ölçeğinde. Micah ve kız arkadaşı Katie, San Diego'nun sessiz, sakin ve ıssız yerleşim yerlerinden birine tanışırlar. Başlarda her şey yolunda gibi görünür. Ancak Katie'nin bir sorunu vardır. Genç kız küçük yaşlarından bu yana uhrevi bir mahluk tarafından takip edildiğini hissetmektedir ve bu varlık onu bu yeni evde de takiptedir! Olayın ardındaki gizemi çözmeye karar veren Micah, yatak odalarına bir el kamerası düzeneği kurarak bu ecinniyi alt edebileceğini düşünür. Böylece olağandışı bir olay meydana geldiğinde, bir peri, cin ya da hortlak evlerine davetsiz misafirliğe kalkıştığında tüm ayrıntısıyla kayıt altına alabileceklerdir. Başlarda ayak sesleri gibi basit seslerin duyulmasıyla başlayan bu olaylar silsilesi, zamanla şiddetini artırarak genç çifti korku dolu anlara sürükleyecektir. Sinema tarihinin en ilginç ve en ürkütücü filmlerinden biri olan 'Paranormal Activity' günümüzde sıkça rastladığımız 'buluntu film' konseptinin önderliğini yapan, hem sinema seyircisi hem de sinema profesyonellerini hayrete düşüren bir film. Son derece gerçekçi bir atmosferle ustalıkla kotarılan yapıt, oldukça cüzi bir bütçeyle çekilmiş olmasıyla da ayrı bir takdiri hak edip iyi sinema yapmak için devasa bütçelere ihtiyaç olmadığını kanıtlıyor.

15. As Above, So Below

15. As Above, So Below

Bir grup gezgin, Paris metropolünün saklı kalmış yer altı mezarlarını araştıracakları gizem ve macera dolu bir yolculuğa çıkarlar. Sokaklardan daha dolambaçlı olan yerin altı, kaşifleri, uzun zaman önce kendini unutturmuş gizemler ve ölülerden arta kalanlar kadar kendi iblisleriyle de yüzleştirir... John Erick Dowdle'ın yönetmenliğini yaptığı gerilim filminin senaryosu Drew Dowdle ve John Erick Dowdle ikilisine ait.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Grave Encounters

16. Grave Encounters

Bir ekip hayaletler üzerine bir program yapmaktadır. Bu reality-show'da ekip hayaletleri avlamakta ve bunu kameraya almaktadır. Bir gün kendilerini muhtemelen lanetlenmiş ve terk edilmiş bir akıl hastanesinde bulurlar. Bu şovları için iyi, kendileri için ise korkunç bir deneyim olacaktır.

17. Cloverfield

17. Cloverfield

Büyük bütçelerle sinemaya aktarılan 'Canavar' için yaklaşık 30 milyon USD'nin yapımcıların kasasından çıktığı ifade ediliyor. Bu olağanüstü yatırımla yapılmış filmin öyküsü ise basit bir temaya dayanmakta: Filmde New York'a düzenlenen bir canavar saldırısına tanıklık eden insanların öyküsü anlatılıyor. Filmin çekimlerine haziran ortasında New York'ta başlandı. Çekimlerde ev-yapımı amatör film stilini vermesi için mobil kamera kullanıldı. Böylelikle Armageddon ile The Blair Witch Project harmanı bir tada ulaşılmaya çalışıldı.

18. The Taking of Deborah Logan

18. The Taking of Deborah Logan

Medikal bir belgesel gibi başlayan film, Deborah Logan’ın Alzheimer hastalığına yakalanış evrelerini ve kızının bu hastalık süreci ile mücadele etmesini anlatıyorken, bu hastalıktan mustarip birinin yaşadığı ve yaşattığı gerilimleri korku janrıyla harmanlıyor. Yönetmenliğini Adam Robitel’ın üstlendiği yapımın senaryosunda yönetmenle birlikte Gavin Heffernan imzası var. Filmin başrollerinde Jill Larson ve Anne Ramsay yer alırken onlara Michelle Ang, Ryan Cutrona ve Anne Bedian gibi isimler eşlik ediyor.

19. Host

19. Host

Karantina zamanında altı arkadaş bir medyumla seans gerçekleştirmek üzere Zoom üzerinden görüşme yapmaya karar verirler. Fakat anlaştıklarının daha fazlasını alan arkadaş grubu yanlışlığın hemen farkına varsa da artık çok geçtir. Kötü bir ruh evleri işgal etmeye başlamıştır ve arkadaş grubu geceden canlı çıkmanın zor olduğunu görecektir.

20. The Blair Witch Project

20. The Blair Witch Project

Üç kişilik bir belgesel ekibi Maryland sınırlarındaki Black Hills Ormanları'ndaki miti araştırmak üzere yola çıkar. Söylenegelen Blair Cadısı efsanesi hakkında bilgi edinmek ve bu efsanenin nasıl bir anlatıdan günümüze kadar geldiğini öğrenmek tek amaçlarıdır. Ormanda yaptıkları yolculuk araştırmacı bir atılımdan çok daha fazlasına gebedir. Geçen her dakika, bu efsanenin bir yalandan ibaret olmadığını anlayacaklardır. Bunu anladıklarında ise ormanın derinliklerinde çoktan kaybolmuş olacaklardır. Daniel Myrick, Eduardo Sánchez ikisinin kısa sürede kült mertebesine ulaşan filmleri günümüzde epey bir popüler olan 'found footage' filmler furyasının da fitilini ateşlemişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gonjiam: Haunted Asylum

21. Gonjiam: Haunted Asylum

Bir internet yayıncısı korkuyu tecrübe etmek isteyen bir grup insanı dünya üzerinde bulunan yedi korkunç yer arasında gösterilen Gonjiam Psikiyatrik Hastanesi’nde toplar. Bu hastanenin keşfi sırasında her şey online olarak yayınlanacaktır.

22. The Dyatlov Pass Incident

22. The Dyatlov Pass Incident

1959 yılında geçen hikayede bir grup profesyonel dağcı, Ural Dağları'na kamp yapmaya gider. Rus dağcılarının kısa süre içerisinde esrarengiz bir şekilde ölmeleri, günümüze ulaşan bir efsane olarak kalır. Hikaye günümüze gelir ve bir grup Amerikalı öğrenci, Rus dağcıların öldüğü bu bölgeye giderek olayı araştırmaya karar verir. Yolunda başlayan yolculuk zamanla içinden çıkılmaz bir hal alır. Hava şartları son derece olumsuzdur ve tuhaf olaylar yaşanmaya başlamıştır... Die Hard 2 ve Cliffhanger filmlerinin yönetmeni Renny Harlin'in yönetmenliğini yaptığı Şeytan Geçidi'nin başrollerini Gemma Atkinson, Matt Stokoe ve Richard Reid paylaşıyor.

23. [Rec]

23. [Rec]

Gazeteci, TV muhabiri Angela'nın istediği fırsat ayağına kadar gelmiştir. Angela ile kameramanı Pablo'nun, itfaiyecileri konu alan bir program yaptıkları sırada gelen bir ihbar üzerine, itfaiyeyle beraber ihbarın geldiği eve gidip haberi canlı canlı yaşama imkanına kavuşmuşlardır. Yaşlı bir kadının ev kazası geçirdiğini sandıkları olayın gerçeklerden çok uzak ve dehşet verici boyutlarda olduğunu eve vardıkları zaman öğrenmeleri ise kötü bir sürpriz olarak karşılarına çıkacaktır. 

İspanya sineması, korku sinemasına farklı boyutlar getirmeye devam ediyor. Görüntülerini bütünüyle filmdeki kameraman Pablo’nun çekimlerinden izlediğimiz [Rec], Jaume Balaguero ve Paco Plaza'nın birlikte yazıp yönettiği, birçok organizasyondan ödüllerle ayrılmış dikkate değer bir korku/gerilim örneği. The Blair Witch Project ile ortaya çıkan, Cloverfield ve The Last Horror Movie gibi örnekleriyle de devamı gelen standart el kamerası tekniğiyle çekilen film, yarattığı ürkütücü atmosfer ve özellikle gerilimin tavan yaptığı son 15 dakikasıyla klasikler arasına girmeye aday.

24. Lake Mungo

24. Lake Mungo

Lake Mungo, genç bir kızın gölge boğulmuş halde bulunmasından sonra yaşananları konu ediyor. On altı yaşında bir kız olan Alice Palmer, yaşadığı yerde bulunan bir barajda yüzerken boğulur. Ölümün bir kaza olarak değerlendirilmesinin ardından yaslı aile genç kızı gömer. Ancak bir süre sonra Alice'in ailesi evlerinde ve çevresinde açıklanamayan olaylar yaşarlar. Son derece huzursuz olan Palmer ailesi, psişik ve parapsikolog Ray Kemeny'den yardım ister. Olayı araştırmaya başlayan Ray, Alice'in gizli, çifte bir yaşam sürdüğünü keşfeder. Bir dizi ipucu, aileyi Alice'in gizli geçmişinin ortaya çıktığı Mungo Gölü'ne götürür ve aile burada Alice'in geçmişiyle yüzleşir.

25. Creep

25. Creep

Bir videografiker, Craigslist sitesindeki bir reklama cevap verir. Ölmekte olan bir adam mesajlarının videoya çekilmesini istemektedir. Videografikerin bu bir günlük iş için dağ tepesinde bulunan kasabaya gitmesi gerekir. Adam işi kabul edip kasabaya doğru yola çıkar. Müşterisi ile tanışıp bir an önce videoyu çekmeye başlar. Fakat işi bittiğinde bir takım terslikler fark eder. Anahtarını bulamayan adam bu sırada kendisine gelen bir telefondan sonra müşterisinin aslında göründüğü gibi biri olmadığından şüphelenmeye başlar.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
8
5
4
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
portside

#14 kadar hiçbiri rahatsız edici olamaz. O kadar gerçekçi geliyor ki bir şekilde içinize işliyor.