Görüş Bildir
Haberler
Gerçek Hayatta Yaşanan Kan Dondurucu Olayları Konu Alan Gerilim Dolu 19 Korku Filmi

Gerçek Hayatta Yaşanan Kan Dondurucu Olayları Konu Alan Gerilim Dolu 19 Korku Filmi

Almila
23.10.2020 - 10:00

Gerçek hayatta yaşanan bu olaylar o kadar korkutucu ki filmlerini çekmeye karar vermişler...

Not: Açıklamalar beyazperde.com'dan alınmıştır.

Kaynak: https://www.buzzfeed.com/alliehayes/h...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. 10 Rillington Place (1971)

1. 10 Rillington Place (1971)

IMDb: 7.6

Timothy Evans Londra’da iş arayan Gallerli bir işçidir. Karısıyla birlikte kalacak yer ararken John Chrisie ile tanışırlar. Christie onlara 10 Rillington Place’de kalacak bir yer ayarlar. Evans’ın eşi hamile kalınca Christie durumu fırsat bilerek kürtaj yapmaya kalkışır. Ancak tek yapacağı bu mudur? Film John Christie adlı seri katilin komşusu Tim ve Beryl ile arasında geçen gerçek olayları konu alır.

2. The Exorcism of Emily Rose (2005)

2. The Exorcism of Emily Rose (2005)

IMDb: 6.7

Emily adında genç bir kız öldüğünde herkes, ölümden önce Peder Moore tarafından yapılan şeytan çıkartma ritüelini suçlar. Genç kız, içine şeytan girdiği düşüncesi ile kiliseden yardım talep etmiştir. Peder cinayet zanlısı olarak tutuklanır. Peder Moore’u temsil eden avukat Erin Bruner ile başlayan yolculuk pek de kolay gelişecek gibi görünmemektedir. Hiç kimse Peder Moore’un söylediklerine inanma eğiliminde değildir. Avukat bu mücadele esnasında kendi mantığı ile dini inanç kavramı arasında sıkışıp kalırken bir çıkış yolu aramayı sürdürecektir.

3. Compliance (2012)

3. Compliance (2012)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 6.4

Oldukça yoğun bir fast-food restoranında yöneticilik yapan Sandra, otuzlu yaşların ortasında kendi halinde bir kadındır. Bu kalabalık müessesede tüm işleri tek başına yürüten stresli kadın bir gün bir polis memuru tarafından aranır. Telefondaki memur ona restoran çalışanlarından biri olan Becky isimli kadının, müşterilerden birinin parasını çaldığını, bu yüzden de onu yakalaması gerektiğini söyler. Polis memurunun söylediklerine harfiyen itaat eden Sandra, telefondaki ses hangi hamleyi uygun görürse o şekilde ilerleyecek, adım adım korkutucu bir tablonun içerisine doğru sürüklenecektir.

4. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

4. Henry: Portrait of a Serial Killer (1986)

IMDb: 7.0

Hapishaneden çıkmış olan katil Henry, birkaç yıl önce burada tanıştığı arkadaşı Otis ile birlikte, Chicago'da yaşamaktadır. Başlarda Henry'nin cinayet dürtüsünden haberdar olmayan Otis, iki fahişeyle birlikte arabalarında ilerlerken fark eder. Henry, ortada hiçbir sebep yokken, iki kadını acımasız bir şekilde öldürür. Böylece Otis, ev arkadaşının karanlık yüzüne şahit olmaya başlar. Cesetlerden kurtulmaya çalışırken Otis'in tek kaygısı yakalanmaktadır. Bu görev başarıyla sona erer ve Henry, arkadaşına seri katillik sanatı adını verdiği bu dehşeti tanıtmaya başlar...

5. Hounds of Love (2016)

5. Hounds of Love (2016)

IMDb: 6.5

Vicki Maloney, rahatsız bir çift tarafından banliyö sokağında rastgele bir biçimde kaçırılır. Çift arasındaki dinamiği gözlemlediğinde, hayatta kalmak için yapması gerekenleri fark etmeye başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Psycho (1960)

6. Psycho (1960)

IMDb: 8.5

Marion Crane’e patronuyla iş yapan zengin bir adam para emanet eder ve ardından Marion yola koyulur. Polisler Marion’un şüpheli davranışları üzerine peşine takılır. Ancak Marion’un peşine takılan sadece polisler değil, aynı zamanda tanıdıkları da Marion’un peşindedir. Sevgilisi ile buluşmayı planlayan Marion geceyi bir otelde geçirmeye karar verir. Otelden içeri girer girmez garip şeyler olduğunun farkın varan Marion uyumadan önce otel sahibi Norman Bates ile biraz sohbet eder. Norman'ın kişiliğinde sorunlar olduğunu, annesine ve kuşlara karşı bir takıntısı olduğunu öğrenen Marion, odasına gidip duş almaya karar verir.

7. Annabelle (2014)

7. Annabelle (2014)

IMDb: 5.4

John Form, oyuncak bebek koleksiyonu yapan hamile eşi Mia için yeni bir oyuncağı gözüne kestirir. Beyaz gelinlik giydirilmiş, eşine zor rastlanır bu antika oyuncak bebek Mia için kusursuz bir hediye olacaktır. Mia beklediği gibi hediyesi Annabelle'i görünce mutlu olur, ancak bu güzel anlar çok uzun sürmez. Form ailesinin bir gece evleri sapkın bir tarikat tarafından basılır ve ciddi bir saldırıya uğrarlar. Saldırganlar uzaklaşırlar ancak hiçbir şey çözülmüş değildir. Zira ailenin hiç tahmin edemeyeceği bir kötü ruhu evde bırakmışlardır.

8. The Haunted (1991)

8. The Haunted (1991)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 6.5

Smurf ailesi, Chase Sokağı'nda yeni bir eve taşınır ancak bu ev 3 tane şeytani ve kötü ruhun etkisi altındadır. Bu kötü varlık, aileyi yok etmek istemektedir. Warrenlar gelip bu aileye yardım edecektir...

9. Borderland (2007)

9. Borderland (2007)

IMDb: 5.7

Meksika ABD sınırında uyuşturucu ekimi yaparak, Aztek tanrılarına tapınan bir çete, güvenlik güçlerinin kendilerini bulmaması için tanrılara kurban adayarak, insan kanı, gözü, kulağı, dili, gibi uzuvlarla büyüler yapmaktadır. Seneler önce Mexico City’de, çetenin malikanesini basan polislerden olan Ulises, orada yaşadıklarını hiç unutmamıştır. Bu nedenle, çetenin peşini bırakmamakta kararlıdır. Bununla beraber sınır polisi, Ulises’i ve delillerini umursamayarak olayı unutmasını tavsiye eder. Ancak, daha önce Ulises’in ortağının kolunu kesmiş ve iki gözünü çıkarmış olan psikopat Gustavo, bunlardan birini kaçırır. Kaçırılan arkadaşlarını bulmak isteyen diğer iki arkadaşı hayal dahi edemeyecekleri korkular, vahşet dolu sahneler, çılgın inançlar ve akıl almaz olaylar beklemektedir.

10. The Girl Next Door (2007)

10. The Girl Next Door (2007)

IMDb: 6.6

Jack Ketchum’un aynı adlı romanından uyarlanan bu filmde, teyzesi tarafından sahiplenilen bir genç kızın başından geçen kelimelerle anlatılamayacak kadar korkunç işkence ve zulüm konu ediniliyor. Bu olaya tanık olan bir oğlan, suçu şikâyet etmede başarısız olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Backcountry (2014)

11. Backcountry (2014)

IMDb: 6.0

Şehirde yaşayan Jenn ve Alex çifti, doğa aşığı Alex'in ısrarları üzerine Kanada'daki ıssız bir ormanda kamp yapmaya gider. Ormandaki ilk gecelerinde beklenmedik bir misafir, kapılarını çalar. Brad adındaki bu yabancı da onlar gibi bir gezgindir ve Alex, adamın Jenn ile ilgilendiğinden şüphe etmeye başlar. Çift, gitmeyi planladıkları Blackfoot Trail bölgesi için hemen yola koyulurlar. Alex ısrarcı bir şekilde yolu hatırladığını iddia etse de gitgide ormanların derinliklerinde kaybolmaya başlarlar. Aradan üç gün geçtiğinde halen yollarını bulabilmiş değillerdir. Açlık, susuzluk ve doğal koşullara karşı verdikleri bu yaşam savaşı, halihazırda kırılgan olan ilişkilerini daha da zedeleyecektir.

12. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

12. Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (2019)

IMDb: 6.6

Başrolünü Hollywood'un sevilen yıldızı Zac Efron'un üstlendiği film, 1989'da Florida'da idam edilen ünlü seri katil Ted Bundy'nin hayatına odaklanıyor. Karizması sayesinde birçok kadına yaklaşmayı başararak genç kızlara ve kadınlara tecavüz edip onları öldüren seri katil ile uzun dönemli kız arkadaşı Liz arasındaki sorunlu ilişkiyi anlatıyor.

13. Wolf Creek (2005)

13. Wolf Creek (2005)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 6.2

Kristy, Ben ve Liz, yirmili yaşlarında üç genç arkadaş, Avusturalya’ya doğru bir tatile çıkarlar. İstedikleri yeni mekanlarda var olmak, taptaze heyecanlara bulaşmaktır. Ancak “Wolf Creek” Park’ına gelip de geleceklerine dair pembe hayallere sürüklenirlerken kendilerini bekleyen dehşet dolu dakikalardan habersizdirler. An gelip de arabalarının arıza yapmasından ötürü yolda kaldıklarında, Mick Taylor’ın kamyonetinin farı ile aydınlanan yolları çıkmaza götürecektir onları. Başlangıçta bu kendilerine uzanan bir yardım eliymiş gibi görünse de korkunç bir sürecin başlangıcından öte bir şey değildir. Film, Avustralya’da yaşanan gerçeklere temas ediyor.

14. The Strangers (2008)

14. The Strangers (2008)

IMDb:6.2

Bu filmde Kristin McKay ve James Hoyt adındaki çiftin travması anlatılıyor. McKay ve Hoyt bir dostlarının düğününe katılırlar. Dönüşte, James’in ailesinin yazlık evinde bir gece geçirmeyi planlamaktadırlar. Romantik başlayan geceleri, kimliği belirsiz üç kişinin ortaya çıkması ve hayatlarını bir cehenneme çevirmesiyle devam edecektir. Güvenli sandıkları evleri, bu maskeli yabancılar tarafından terör ortamına çevrilir…

15. The Town That Dreaded Sundown (1976)

15. The Town That Dreaded Sundown (1976)

IMDb: 6.0

Texas'ın Texarkana bölgesinde geçen hikayede, insanların yaşamı maskeli bir adam tarafından tehlike altına alınır. Akşamları ortaya çıkan katil kurbanlarını bir kurt gibi izliyordur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. The Amityville Horror (1979)

16. The Amityville Horror (1979)

IMDb:6.3

Bir evde yaşanan tuhaf olaylarla başlayan bir film. Üç çocuklu bir aile. George ve Kathy Lutz, çocukları ile birlikte müstakil bir eve yerleştiklerinde geçmişten gelen bazı olayların yeniden ortaya çıkacağından habersizdirler. Yeni evleri bir süre önce garip cinayetlere sahne olmuştur. Yeni gelen ailenin varlığı ile birlikte yeniden benzer olaylar ortaya çıkar. Aile Peder Delaney’in desteğini ister. Peder, şeytan çıkarma ayini düzenler. Ancak her şey çok daha kötüye gider. Bu alıp başını giden terör haline bir son vermenin tek yolu geçmişte olan biten her ne ise tam anlamı ile yüzleşmekten geçmektedir.

17. The Haunting In Connecticut (2009)

17. The Haunting In Connecticut (2009)

IMDb: 5.9

Gerçek bir olaydan esinlendiği iddia edilen bu filmde, Amerika’nın Connecticut eyaletinde bir ailenin başına gelen paranormal olaylar aktarılıyor. Campbell ailesi, kanser olan oğullarının tedavi gördüğü kliniğinin yakınlarında bir eve taşınırlar. Fakat Viktorya tarzı bu güzel evde, açıklanamayan doğaüstü güçlerin saldırısına uğrarlar.

18. The Mothman Prophecies (2002)

18. The Mothman Prophecies (2002)
İçeriğin Devamı Aşağıda

IMDb: 6.4

Washington Post'ta gazetecilik yapan John Klein'ın hayatı karısıyla yolculuk yaptıkları esnada vuku bulan bir trafik kazasıyla altüst olur. Yolda gördüğünü düşündüğü şeye çarpmamak için çabalayan karısı kazadan bir süre sonra yaşamını yitirir. Mary öldükten sonra karısının çizdiği tuhaf siyah yaratığın resmini gören gören John bu yaratığın kaza gecesi karısının yolda gördüğü şey olduğunu fark eder. 

İki yıl sonra bir iş görüşmesi için Virginia eyaletine gitmek için yola çıkan John esrarengiz bir şekilde kaybolur ve kendini rotasına tamamen ters olan ürkütücü bir yerde bulur.

19. The Hills Have Eyes (1977)

19. The Hills Have Eyes (1977)

IMDb: 6.4

Ailecek çıkmak üzere planlanan bir tatil yolculuğu temelde Bob ile Ethel adındaki çiftin fikridir. Onlar esasında evlilik yıl dönümlerini kutlarken tüm ailenin de yanlarında olmasını istemişlerdir. Kaliforniya’ya doğru yola çıktıklarında, karavanda kızları Lynn ile Brenda, oğulları Bobby ve damat Doug ve elbette ufaklık torunları ile beraberdirler. Ancak şartlar Bob ile Ethel’in hayal ettiği gibi değildir. Lynn, bebeği için endişe duyarken diğerleri arkadaşlarından ayrı kalmanın keyifsizliğini sürerler. Bütün bunlar bir yanda, aile kendini bir anda ıssız bir çölde mahsur kalmış bulur. Bölge Amerikan hükümetinin vaktiyle yasa dışı nükleer araştırma yaptığı yerdir. Kan isteyen mutantlar ev sahipliği yapmaktadır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
18
9
7
6
6
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Serenay bilgin

19. The Hills Have Eyes nasıl gerçek olabilir allah icin. Mutant insanlar var ve insan yiyorlar lutfen ya

SO_FAR_SO_GOOD

#10 KORKU FİLMİ Mİ? YOK DAHA NELER! LİNKİNİ VERDİĞİNİZ IMDB SAYFASINA BAKSAYDINIZ BARİ.