Görüş Bildir
Haberler
Bilinen Korku Filmlerini Hatmetmiş Olanlar İçin Keşfedilmeyi Bekleyen 13 Sağlam Korku Filmi

Bilinen Korku Filmlerini Hatmetmiş Olanlar İçin Keşfedilmeyi Bekleyen 13 Sağlam Korku Filmi

18.04.2021 - 23:44

Korku sineması tutkunları buraya! Bilinen korku filmlerini hatmetmiş olanların izlememiş olabileceği birbirinden sağlam 13 filmi sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Valerie a týden divu (1970)

1. Valerie a týden divu (1970)
www.haberturk.com

Bir hırsız Valerie’yi (Jaroslava Schallerová) uyandırır. Kızcağız henüz 13 yaşındadır ve annesinin kendisine bıraktığı küpeleri alır. Sabah olduğunda Valerie’nin ilk regl dönemi başlamıştır ve misyoner bir grup tarihi kasabaya girmiştir. Hırsız Orlik (Petr Kopriva) kızın durumunu grubuna ihbar edince ise gerçek bir tehdit bizleri bekleyecektir. Valerie bir anda ilk seks deneyiminin korkusunu tasvir eden rüyalar görmeye başlar. Peki masumiyetten ergenliğe geçişini tamamlayabilecek midir?

IMDb: 7,2

2. Martin (1977)

2. Martin (1977)
www.sinemalar.com

Usta yönetmen George A. Romero'nun imzasını taşıyan filmde vampir olan fakat vampirlerin kan ihtiyacı ve öldürmek dışında hiçbir niteliğine sahip olmayan Martin'in, kendisini küçüklüğünden itibaren şeytanlık ve vampirlik yüzünden dışlamış katolik büyük babasının evinde yaşadıkları anlatılıyor.

IMDb: 7,1

3. Tenebrae (1982)

3. Tenebrae (1982)
sinemalar.com

Ünlü bir yazarın son kitabı için İtalya'ya gitmesiyle birlikte bir cinayet zinciri başlar. Güzel kadınları usturayla öldüren kadın, maktüllerin ağzına yazarın best-seller romanı 'Tenebre'nin yapraklarını sıkıştırmaktadır. Başta yazar Peter Neal olmak üzere herkes bu katilin hedefi halindedir. Katil geride hiçbir iz bırakmamakta, her seferinde kaçmayı başarmaktadır ve polisin elinden bir şey gelmemektedir. Peki katil ya da gerçekte kimdir?

IMDb: 7,1

4. Sisters (1972)

4. Sisters (1972)
www.sinemalar.com

Genç bir gazeteci olan Grace, komşusu Danielle’nin bir cinayet işlediğine ve erkek arkadaşını öldürdüğüne tanık olur. Ancak Danielle’nin bir siyam ikizi olduğu ortaya çıkınca işler daha da karışacak ve cinayet çözülmesi zor bir hal alacaktır.

IMDb: 6,9

5. Under the Shadow (2016)

5. Under the Shadow (2016)
www.sinemalar.com

80'li yıllarda, İslamcı devrim sonrası İran ve Irak arasındaki savaş sırasında, eski solcu tıp öğrencisi Shideh üniversiteye geri dönmeye çalışır ancak dekan tarafından engellenir. Kızgın Shideh evine döner ve kocası Dr. Iraj bir savaş bölgesinde görevlendirildiğinde, kızı Dorsa'yla birlikte eşinin ailesinin evine taşınmayı reddedip kendi evinde kalmayı tercih eder. Dorsa'nın sürekli ateşi vardır ve şeytani Djinn'lerden korkmaktadır. Shideh kızına bu efsaneyi nereden duyduğunu sorduğunda, kızın aşağı katta yaşayan arkadaşının bunu anlattığını öğrenir. Genç kadın komşusunu ziyaret eder ve oğluna Dorsa'ya korku hikayeleri anlatmamasını rica eder fakat çocuğun dilsiz olduğunu öğrenince büyük şaşkınlığa uğrar. Bir füze binalarına çarptığında, bütün komşular Tahran'ı terk etmeye karar verirler, ancak Shideh gittikçe rahatsızlanan Dorsa'yla bir yere kaçamaz, bu yüzden evinde kalır. Fakat evde şeytani bir varlığın da onlarla yaşadığını fark edince, kızını korumak için bir şeyler yapması gerektiğini anlar.

IMDb: 6,9

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. The Entity (1982)

6. The Entity (1982)
www.sinemalar.com

Carla Moran görünmeyen bir varlık tarafından dövülmüş ve tecavüz edilmiş bir şekilde bir uyanır. Arkadaşları ve ailesi önce onun aklını yitirdiğini düşünür, ama daha sonra ona parapsikoloji yöntemiyle yardım etmek isterler. Bir müddet sonra araştırmacılar, kötü bir ruhsal gücün ona musallat olduğunu anlayacaklardır. Şimdi tek yapmak istedikleri şey, bu görünmeyen iblisi nasıl durduracaklarıdır. Filmin gerçek bir olaydan esinlendiği rivayet edilmektedir..

IMDb: 6,7

7. Cronos (1993)

7. Cronos (1993)
www.sinemalar.com

Antikacı dükkanı işletmekte olan Jesus Gris tesadüfen, 450 yıl önce bir simyacı tarafından icat edilmiş mekanik bir kapsül bulur. Filmde, yapıştığı kişiye gençlik ve güç aşılayan, örümcek şeklinde olan bu altın kapsülün aynı zamanda insan kanı içilmeden bastırılamayan bir açlık getirdiğini de fark eden Gris’in insandan vampire dönüşme süreci anlatılır. İçinde bulunduğu karışık durumdan çıkış yolu bulamayan Gris’in vücudundaki kapsülün peşinde olan başkalarının da olduğunu öğrenmesi uzun sürmeyecektir.

IMDb: 6,7

8. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

8. Behind the Mask: The Rise of Leslie Vernon (2006)

Öyle bir dünya düşünün ki Myers, Krueger ve Voorhees popüler korku ikonları değil, gerçek seri katiller. İşte böylesi bir dünyada iki kameraman ve bir sunucudan oluşan bir belgesel çekim ekibi yaptıkları anlaşma neticesinde Myers, Krueger ya da Voorhees gibi örneklerinden beslenen Leslie Vernon isimli yeni bir anti-kahramanın doğacağı geceyi ve öncesindeki bütün hazırlıkları filme çekmek için Glen Echo isimli kasabaya gelir. Leslie Vernon ile tanışan ekip kısa zamanda kaynaşır. Vernon onlara işin nasıl yapıldığı, malum gece öncesinde nasıl hazırlanıldığı ve kurbanların olay gecesi nasıl davranacakları ile ilgili ayrıntılı detaylar anlatır. Vernon uzun uğraşlar ve takipler sonucu kurbanlarını seçmiştir. Seçtiği sekiz kişilik grup içinden bakire olduğunu düşündüğü Kelly’yi final kızı olarak seçer. Olay gecesine kadar her şey yolunda gidiyormuş gibi görünürken ilk cinayet sonrasında çekim ekibi, başta sunucu Taylor olmak üzere, içindeki bulundukları durumu sorgulamaya başlar ve bu işi yapmaktan vazgeçerler. Vernon onlara bir an önce olay yerinden uzaklaşmaları için izin verir. Ama Taylor ve ekibi geride kalan gençleri uyarmaya ve hatta mümkünse kurtarmaya niyetlenir. Bir süre sonra farkına varırlar ki artık kendileri de bir slasher filmi içine hapsolmuş kurban adaylarından başkası değildirler...

IMDb: 6,7

9. Pontypool (2008)

9. Pontypool (2008)
www.sinemalar.com

Mazy, Pontypool kasaba radyosunda program yapmaktadır. Kasabada korkunç şiddet olayları olduğu şeklinde söylenti yayılmaya başlar. Radyo ekibi, bu söylentilerin İngilizceyle yayılmış bir virüsten kaynaklandığını anlarlar. Kurtarılma ümidiyle yayını sürdürürken acaba radyo dalgalarıyla virüsün yayılmasına yardım mı etmektedirler?

IMDb: 6,6

10. Daughters of Darkness (1971)

10. Daughters of Darkness (1971)
www.sinemalar.com

Yeni evli genç bir çift, deniz kenarında bulunan gizemli bir otelde konaklarlar. Yüksek tavanlı geniş salonlarıyla eski zamanlardan kaldığı belli olan otel, mevsim nedeniyle oldukça boştur. Derken otele bir kontes ve kadın yardımcısı gelir. Çift tuhaf kontesin ilgisinden rahatsız olmaya başlar ve işin içine şehirdeki cinayetleri araştıran bir polisin de girmesiyle, kadınların vampir kimlikleri deşifre olur.

IMDb: 6,6

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Let's Scare Jessica to Death (1971)

11. Let's Scare Jessica to Death (1971)
www.sinemalar.com

Akıl hastanesinden yeni çıkmış olan bir kadın, kocası ve bir arkadaşıyla birlikte kır evine gider. Fakat burada garip hayaller görmeye ve ilginç deneyimler yaşamaya başlar. Gerçekten garip bir şeyler mi olmaktadır, yoksa tüm bu olan bitenler onun kafasında mıdır?

IMDb: 6,4

12. In Fabric (2018)

12. In Fabric (2018)
www.beyazperde.com

In Fabric, insanların hayatlarında yıkıcı bir etki yaratan kırmızı bir elbisenin lanetini konu ediyor. D&S mağazası, yoğun satışın gerçekleştiği kış indirimindedir. Mağazadaki ürünlerinden bir tanesi, diğer ürünleri geride bırakan ihtişamı ile alıcısını beklemektedir. Ancak bu elbise sahibine büyük bir lanet de getirmektedir.

IMDb: 6,2

13. Grave Encounters (2011)

13. Grave Encounters (2011)
www.sinemalar.com

Başrollerini Sean Rogerson ve Juan Riedinger'in oynadığı filmde, Lance Prestonve 'Grave Encounters' adlı televizyon programının ekibi, programın yeni bölümünü çekerken beklenmedik ve açıklanamaz olaylarla karşılaşırlar.

IMDb: 6,1

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
32
11
8
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ortalık karışık

hiç birine bakmadığım ilk film listesi sanırım bu şaşkınım

Armağan Eraslan

gözümü kısarak buraya bu yorumu yazmaya geldim gece gece böyle +18 içerikler görmek zorunda değilim ödüm kopuyor bakmamaya çalışıyorum ama ikide bir her içer... Devamını Gör