Görüş Bildir
Haberler
Hem Zaman Ayırmanıza Değecek Hem de Sizi İliklerinize Kadar Gerecek 13 Korku Filmi Serisi

Hem Zaman Ayırmanıza Değecek Hem de Sizi İliklerinize Kadar Gerecek 13 Korku Filmi Serisi

20.03.2021 - 00:00

Zaman ayırmanıza değecek, birbirinden sağlam 13 korku filmi serisini sizin için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. "Elm Sokağında Kabus" serisi (1984-2010)

1. "Elm Sokağında Kabus" serisi (1984-2010)

Kurbanlarının rüyalarına girip onları acımasız (ve oldukça yaratıcı) şekillerde öldüren Freddy Krueger'ı anlatan 'Elm Street' serisi, korku türünün efsaneleri arasında yer alan Wes Craven'ın imzasını taşıyor. 2010 tarihli tatsız yeniden çevrimini saymazsak toplamda yedi filmden oluşan seri, ikonikleşmiş kötü karakteri Freddy'nin zaman içinde bir komedi unsuru haline gelmesiyle etkisini yitirse de seyredilmeye değer.

IMDb

2. "Scream'' serisi (1996- )

2. "Scream'' serisi (1996- )

Yine Wes Craven'ın imzasını taşıyan 'Scream' serisi, maskeli bir katilin peşine düştüğü bir grup gencin hikayesini anlatıyor. Dört filmden oluşan seri, yer yer korku filmleri klişeleriyle alay eden esprili tarzı ile de dikkat çekici.

IMDb

3. "Hellraiser" serisi (1987- )

3. "Hellraiser" serisi (1987- )
www.beyazperde.com

Berduş bir gezgin olan Frank Cotton, Kuzey Afrika’da bir yerde, eski çağlardan kalma gizemli bir akıl küpünü satın alır. Küpün, doğru biçimde oynandığı takdirde, cennetin ve sonsuz zevkin kapılarını açacağına dair bir rivayet bulunmaktadır. Küpü, tam bir izbe durumundaki evinin çatı katında kurcalayan Frank, başka bir boyutun kapılarını açmayı başarır. Clive Barker'ın yaratıcısı olduğu Hellraiser serisi, tam 10 filmden oluşuyor. 

IMDb

4. "Final Destination" serisi (2000-2011)

4. "Final Destination" serisi (2000-2011)

Beş filmden oluşan 'Final Destination' serisi, bizzat 'ölüm' tarafından yaratıcı şekillerde öldürülen gençleri konu ediniyor. 

IMDb

5. "Halloween" serisi (1978- )

5. "Halloween" serisi (1978- )
www.beyazperde.com

Günümüz korku sinemasının şablonlarını oluşturmuş bir klasik Halloween. Senaryo ve müzik ile de bizzat ilgilenen yönetmen John Carpenter’ın damgasını taşıyan ilk film, mahalleye dehşet saçan sapık ve ona yem olmaktan kurtulma çabası içindeki genç kız arasındaki kedi-fare oyununu anlatıyordu. Sekiz devam filmi, iki de yeniden çevrimi çekilen film hala korku sinemasındaki yerini ve tazeliğini koruyor.

IMDb

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. "Chucky" serisi (1988- )

6. "Chucky" serisi (1988- )

Katil bebek Chucky'nin yer yer dehşet verici, yer yer oldukça eğlenceli maceralarını işleyen seri, yaratıcısı Tom Holland'ın gözetiminde yapılan yedi film ve bir yeniden çevrimin yanında, çekimleri devam eden bir televizyon dizisini de doğurdu.

IMDb

7. "Evil Dead" serisi (1981- )

7. "Evil Dead" serisi (1981- )

Usta yönetmen Sam Raimi'nin imzasını taşıyan Evil Dead serisi, korku türündeki ilk iki filmin ardından bir komedi filmi ('Army of Darkness'), bir yeniden çevrim, bir de televizyon dizisi ('Ash vs. Evil Dead') doğurdu. Serinin yeni filmi 'Evil Dead Rise'ı önümüzdeki yıllarda izleyeceğimizi de belirtelim.

IMDb

8. "Yaşayan Ölüler" serisi (1968-2009)

8. "Yaşayan Ölüler" serisi (1968-2009)

George A. Romero'nun 'Yaşayan Ölüler' ('Living Dead') serisi, yeniden çevrimleri hariç toplamda altı filmden oluşuyor. Bir salgının ardından dünyayı istila eden zombiler üzerinden tüketim çılgınlığı, toplum, ırkçılık ve suç gibi kavramlar hakkında ilginç sözler söyleyen serinin özellikle ilk üç bölümünü şiddetle tavsiye ediyoruz.

IMDb

9. "Saw" serisi (2005- )

9. "Saw" serisi (2005- )

Korku sinemasının modern klasikleri arasına giren 'Testere' serisi, seri katil Jigsaw'un puzzle benzeri yaratıcı 'ölüm tuzak'larından kurtulmaya çalışan kurbanların kanlı hikayelerini anlatıyor. Sekiz filmden oluşan serinin 'spin-off'u niteliğindeki 'Spiral' filminin 2020 yılında vizyona girecekken pandemi yüzünden ertelendiğini de ekleyelim.

IMDb

10. "13. Cuma" serisi (1980-2009)

10. "13. Cuma" serisi (1980-2009)
www.beyazperde.com

13. Cuma, minimal senaryosu ancak dönemine göre bir hayli ilerici efektleriyle günümüzün bir çok sinema otoritesine göre 'kült statüsünde' bir yapım olarak, benzeri yüzlerce teen-slasher prodüksiyonlarıyla arasındaki makası bir hayli açmıştır... Filmde ana mekan, Camp Crystal Lake'tir... Burası, on yıllar önce esrarengiz cinayetlerin yaşandığı, terkedilmiş bir gençlik kampıdır. Gözünü budaktan sakınmayan cesur bir girişimci kampı tekrar hizmete açmaya karar vererek yakışıklı delikanlılar ve güzel genç kızlardan oluşan bir kadroyu işe alır. Bir yağmur fırtınası kampı dünyanın geri kalanından soyutladığında korkunç ölümler başlar. Gençler sırayla, korkunç derecede yaratıcı şekilde cinayete kurban gitmektedir. 12 filmden oluşan seri, ikonik kötü karakteri Jason Voorhees sayesinde sinema tarihine geçti.

IMDb

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. "Re-Animator" üçlemesi (1985-2003)

11. "Re-Animator" üçlemesi (1985-2003)

Başarılı bir tıp öğrencisi ve bir hastanede asistan olarak görev yapmakta olan Dan, dekanın kızı Megan’la birlikte güzel bir hayat sürmektedir. Bir gün ev arkadaşı ilanıyla Herbert West isimli birisi ilgilenir. West, ölenleri hayata döndürme üzerine deneyler yapan İsviçreli garip bir bilimadamıdır.

West’i evine kabul eden Dan, bu adamın evinin bodrumunda deneyler yapmasına izin verir. Megan’la sahip oldukları ölü kedileri üzerinde deney yapan West’in daha büyük deneklere ihtiyacı vardır. West’in çalışmalarından çok etkilenen Dan, yardım etmeyi kabul ettiğinde başına geleceklerden habersizdir.

Cthulhu hikayelerinin yazarı H.P. Lovecraft’ın yazdığı bir öyküden sinemaya uyarlanan film, Stuart Gordon’ın yönetmenliğinde izlenmesi oldukça zor, kanlı ve şiddetli bir korku klasiğine dönüşüyor.

IMDb

12. "Conjuring" serisi (2013- )

12. "Conjuring" serisi (2013- )

'Saw' serisinin yaratıcısı James Wan'ın imzasını taşıyan 'Conjuring' serisi, hayalet vakalarını araştıran Lorraine-Ed Warren çiftinin ürkütücü maceralarını konu ediniyor. İki ana film, beş 'spin-off'tan oluşan serinin yeni filmi 'The Conjuring: The Devil Made Me Do It' 2021'de vizyona girecek. Spin-off filmlerinden özellikle Annabelle serisi popülarite kazanmış, ayrı bir korku serisi olarak adından söz ettirmişti.

IMDb

13. "Exorcist" serisi (1973- )

13. "Exorcist" serisi (1973- )

Üç film, iki 'prequel', bir de diziden oluşan 'Exorcist' serisi, vücuduna şeytan girmiş olan küçük kızın korkutucu hikayesini konu ediniyor. William Friedkin'in yönettiği 1973 tarihli ilk filmin yanında, serinin yaratıcısı William Peter Blatty'nin imzasını taşıyan 'Exorcist III' de oldukça sağlam bir korku filmi. Pek beğenilmeyen ikinci filmi ise pas geçseniz de olur! Serinin yeni bir devam filminin çekilmekte olduğunu da belirtelim.

IMDb

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
16
13
11
8
6
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın