Görüş Bildir
Haberler
Almanya Mahkemesi PKK'lı Sanığı Serbest Bıraktı

Almanya Mahkemesi PKK'lı Sanığı Serbest Bıraktı

Deniz Gök
26.11.2016 - 14:19 Son Güncelleme: 26.11.2016 - 14:30

Almanya'da Hamburg Eyalet Yüksek Mahkemesi terör örgütü PKK konusunda skandal bir karara imza attı. Mahkemenin devlet güvenliği koruma senatosu hakimi, PKK'nın eski Bremen bölge sorumlusu Beşir kod adlı teröristi bir yıl dokuz ay hapse çarptırdı fakat bu cezayı erteleyerek sanığı serbest bıraktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Anadolu Ajansı'nın Welt gazetesinden aktardığı habere göre duruşmayı izlemeye gelen 70 kadar terör örgütü yandaşının kararı alkışladığı ifade edildi. 

Haberde daha önce senatonun 3 benzer davada yaklaşık 3'er yıl hapis cezası verdiği hatırlatılarak, Adalet Bakanlığı'nın PKK'ya üye olanlar ile yardım ve yataklıkta bulunanlara ceza soruşturması açılmasına izin verdiğine işaret edildi.

Kararda 'Kobani' vurgusu

Kararda 'Kobani' vurgusu

Eyalet Mahkemesi'nin kararında 2013 yılından beri özellikle Kobani'de PKK’nın IŞİD'e karşı verdiği 'mücadeleye' vurgu yapıldı. IŞİD'in 2014 yılında Suriye’de ve Irak’da binlerce Ezidi’yi öldürdüğü ve yerlerinden ettiği hatırlatılarak PKK'nın özellikle bu bölgelerde Ezidilere yardımda bulunduğu iddia edildi.

Duruşmanın sonunda Alman hakimin, sanığın siyasi yaşamının 'saygı ile karşıladığını' dile getirdiği belirtildi. 

Welt gazetesi kararla ilgili haberinde 'Hamburg'da hafif karar: PKK duruşmasında hakim Türkiye'yi eleştirdi.' ifadesini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
88
41
21
14
11
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
liberal demokrat

adamı mülteciyle tehdit edersen adamda senin yumuşak karnına vurur.

Hakan Yılmaz

Karar tamamen siyasi. Almanya, söz konusu Türkiye oldugu zaman, demokrasinin de amq der siyasetin de amq der insan haklarinin da amq der. Egilince götünün ca... Devamını Gör

kartacali

bizimkilerin adam olmadıgını çok iyi bildikleri için böyle şeyler yapmaya yüz buluyorlar.... akp de şeref varsa alman askerlerini 24 saat içinde incirlikten ... Devamını Gör