Görüş Bildir
Haberler
Tuğçe Albayrak Toprağa Verildi

Tuğçe Albayrak Toprağa Verildi

Onedio Medya
03.12.2014 - 07:21 Son Güncelleme: 03.12.2014 - 16:49
İçeriğin Devamı Aşağıda

Almanya’da taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve yaşamını yitiren Tuğçe Albayrak, Wächtersbach kentinde binlerce kişinin katılımıyla toprağa verildi.

Almanya 'nın Offenbach kentinde, 15 Kasım Cumartesi günü bir restoranda taciz edilen iki genç kızı korumak isterken uğradığı saldırıda ağır yaralanan ve 28 Kasım Cuma günü yaşamını yitiren 23 yaşındaki Tuğçe Albayrak son yolculuğuna uğurlandı.

Albayrak için Wächtersbach kentindeki Türk İslam Kültür Derneği Camisi'nde kılınan cenaze namazına; Tuğçe Albayrak'ın babası Ali Albayrak, annesi Sultan Albayrak ve iki erkek kardeşi, halası Elif Albayrak, akrabaları, yakınları, Tuğçe'nin arkadaşları, Berlin Büyükelçisi Avni Karslıoğlu, Hessen Milletvekili İsmail Tipi, Bavyera Milletvekili Arif Taşdelen, DİTİB Genel Başkanı ve Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. Nevzat Aşıkoğlu, Hessen Başbakanı ve Cumhurbaşkanıvekili Volker Bouffier, Wachtersbach Polis Müdürü Hans Knapp ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Tuğçe Albayrak memleketi Sorgun ilçesine bağlı Bahadın beldesinde düzenlenen törenle de anıldı.

Cenaze törenini bazı Alman kanalları canlı yayınladı.

Kurtardığı kızlar bulundu

Tuğçe Albayrak'ın ölümüne neden olan Sırp kökenli Sanel J. tutuklandı. Albayrak ve arkadaşlarının yardım ettiği iki Alman kız, uzun aramalardan sonra bulundu. Tuğçe Albayrak'ın organları, ailesinin onayı ile alındı ve ihtiyacı olan hastalara nakledildi.

Tuğçe için Liyakat Nişanı talebi

Hessen Eyalet Başbakanı Volker Bouffier, Tuğçe Albayrak'ın gösterdiği cesaretten dolayı Federal Liyakat Nişanı'na aday gösterileceğini açıkladı. Tuğçe Albayrak'a Federal Liyakat Nişanı verilmesi için change.org internet sitesi üzerinden Cumhurbaşkanlığı'na iletilmek üzere hazırlanan dilekçeye birkaç gün içinde 130 binden fazla insan imza attı.

Tuğçe Albayrak'ın saldırıya uğradığı anın güvenlik kamerasınca kaydedilmiş görüntüleri yayınlanmıştı:

Kaynak: DHA, Al Jazeera

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/tug...

Fotoğraf: BBC Türkçe

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Fotoğraf: DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
0
0
0
0
0
0