Görüş Bildir
Haberler
Alman İstihbaratı Tüm Türkiye'yi Dinlemiş

Alman İstihbaratı Tüm Türkiye'yi Dinlemiş

adem kara
21.08.2014 - 12:25 Son Güncelleme: 21.08.2014 - 14:24
İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye ile Almanya arasında patlak veren dinleme skandalında birer birer yeni belgeler ortaya çıkıyor. Alman Federal Haberalma Servisi BND’ye hükümet tarafından 2009 yılında verilen bir talimatta “ Türkiye’nin bir bölümünü değil, tamamını dinleyip takip edin ” dediği öne sürüldü.

Hürriyet’ten Celal Özcan’ın haberine göre, Almanya’nın dinlediği tek NATO ülkesi olan Türkiye,BND’nin de ‘ ana hedef ‘ ülkeler profilinde yer aldı.

Bu bilgiler, Alman istihbarat elemanı Markus R’nin para karşılığı ABD’ye sızdırdığı belgelerde de geniş yer buldu.

İstihbarat teşkilatından bir kaynak, “ Hükümetin güncel profil belgesinde önce alfabetik sıraya göre Alman istihbaratının dinlediği ülkeler sıralanıyor. Sonra detaylar geliyor. Türkiye belgede Alman hükümetinin ‘güncel profil’ diye adlandırdığı ana hedef ülkeler bölümünde ” dedi.

Kaynak, Türkiye’nin ‘ bölgede büyük öneme sahip olduğu ‘ gerekçesiyle dinlendiğini belirtti. Söz konusu istihbarat elemanı, şu ifadeleri kullandı; “ Türkiye’nin sadece belirli bir bölgesi değil, bütünü hedef alınıyor. Gözlemlenmesi gereken hedeflerin başında Türkiye’nin dış politikası, ekonomisi, petrol boru hattı, terörizmle mücadele konuları geliyor. ”

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/alman-istihba...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0