Görüş Bildir
Haberler
'Alim Birlikleri' Tepki Göstermişti: MEB 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' Etkinliğini İptal Etti

etiket 'Alim Birlikleri' Tepki Göstermişti: MEB 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' Etkinliğini İptal Etti

Milli Eğitim Bakanlığı, gönüllü katılım esası dikkate alınarak onay verilen 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' etkinliğinin iznini iptal etti. İptal kararının Alim Birlikleri'nin okullarda öğrencilere yoga eğitimi verilmesine tepki gösteren açıklaması sonrası gelmesi dikkat çekti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AA'nın Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aktardığı bilgiye göre, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürlüğü tarafından 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı ikinci dönemini kapsayan ve öğrencilerin gönüllü katılım esası dikkate alınarak onay verilen 'Ece Vahapoğlu ile Çocuk Yogası' etkinliğinin izni iptal edildi.

Ece Vahapoğlu, YEĞİTEK'ten okullarda 'çocuk yogası' etkinliği yapmak üzere izin istemiş ve öğrencilerin gönüllü katılımı esası şartıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılının ikinci dönemini kapsayan bir onay almıştı.

Ece Vahapoğlu: "Yoga sertifikamı devletten aldım"

Ece Vahapoğlu: "Yoga sertifikamı devletten aldım"

Eve Vahapoğlu MEB'in yoga etkinliğini iptal etmesinin ardından Twitter hesabından açıklama yaptı. Vahapoğlu yoganın bir din değil felsefe olduğunu belirtti ve yoga için 'İnsanı iyi ahlaklı olmaya teşvik eden, bedenini esneten ve güçlendiren, zihnini sakinleştiren faydalı bir öğreti ve spordur' tanımlamasını yaptı.

'Türkiye genelinde okullar, öğretmenleri ve öğrencileri sevinmişken ve ben elimden geldiğince gönüllü olarak ücretsiz bu projeyi hayata geçirirken bazıları neden rahatsız olur?' diyen Vahapoğlu, devletin zaten yoga eğitimini verdiğini, kendisinin de yoga belgelerini Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği eğitim ve sınavlara girerek aldığını kaydetti.

İşte Ece Vahapoğlu'nun o mesajları:

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda

Alim Birlikleri 'İzin iptal edilsin' çağrısı yapmıştı'

Alim Birlikleri 'İzin iptal edilsin' çağrısı yapmıştı'

Uluslararası Müslüman Alimler Dayanışma Derneği (UMAD), Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV) ve Ehl-i Sünnet Alimler Birliği (ESAB), 'okullarda çocuk yogası' etkinliklerine ilişkin ortak açıklama yapmıştı. 

Açıklamada, Din İşleri Yüksek Kurulu'nun aldığı karara göre yoganın 'Hinduizm ve Budizm'de kişiye birtakım ilahi bilgiler ve yetenekler kazandırarak, onun arınmasına ve hakikate ulaşmasına aracı olması amacıyla uygulanan bir yöntem' olduğu savunulmuş ve Bakanlığa etkinliğin iptali için çağrı yapılmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
739
282
107
29
27
26
19
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Celine Valjean

ALİM BİRLİĞİ????? ULAN TEKKE VE ZAVİYELERİN LEGALLEŞMİŞ HALİ Mİ BU OROSPU ÇOCUKLARI

Jey

namaz kilmak beden sagligina da faydali diye kendi inanclarini parlatmaya calisan herifler tum dunyanin saglikli bir beden icin uyguladigi yogaya karsi cikiy... Devamını Gör

ay_seagull

Kadın iyi ağzını bozmamış. Belkide bozmuştur.Ben bozdum çünkü