Görüş Bildir
Haberler
Ali Erbaş: 'En Çok Güvenilen Kurum Diyanet'

Ali Erbaş: 'En Çok Güvenilen Kurum Diyanet'

Emre Ordu
05.11.2021 - 12:43 Son Güncelleme: 05.11.2021 - 20:04

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Diyanet Yayınları’nca kitaplaştırılan konuşmasında Diyanet’in, 'En çok güvenilen ve sahiplenilen kurum' olduğu iddia edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş imzası ile yayımlanan, “Din Hizmetine Adanmış Gönüllere Sesleniş” isimli kitapta, Diyanet’in, “En çok güvenilen ve sahiplenilen kurum” olduğu iddia edildi.

İktidara yakınlığıyla bilinen bir gazetedeki köşe yazılarını, “Ramazan Günlükleri” adı altında kitaplaştıran, kitabın basım maliyetini ise Diyanet İşleri Başkanlığı bütçesinden karşılatan Ali Erbaş’ın bir kitabı daha Diyanet Yayınları’nca dolaşıma sokuldu. Erbaş’ın 81 il müftüsünün katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında video konferans yöntemiyle yaptığı konuşma e-kitap haline getirildi. İnternet üzerinden ücretsiz temin edilebilen, “Din Hizmetlerine Adanmış Gönüllere Sesleniş” isimli kitapta dikkati çeken ifadeler yer aldı.

"Fitnelerle mücadele ettik"

"Fitnelerle mücadele ettik"

Kitabında, “Diyanet’in bütün hizmetlerinde milletin sağlam bir inanç ve üstün bir ahlakla ilelebet payidar olması için” çalıştığını belirten Erbaş, “Diyanet, milletimizin beraberliği, kardeşliği, bütünlüğü, dirliği ve düzeni için bütün imkanlarıyla gayret etmiştir. Huzurumuzu bozmak isteyen fitnelerle mücadele etmiştir” ifadelerini kullandı.

"Ayrım yapmadan hizmet etmek zorundayız"

"Ayrım yapmadan hizmet etmek zorundayız"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Halkın en çok güvendiği ve sahiplendiği kurum” olarak nitelendirilen Erbaş, “Aziz milletimiz camilerden Kur’an kurslarına kadar yaptığımız hizmetlerin en büyük destekçisi olmuştur” dedi. İktidarın söylemleri doğrultusunda yaptığı açıklamalar ve siyasi konulardaki çıkışlarıyla gündeme tartışılan Erbaş, din görevlilerine, “Her türlü siyasi ve ideolojik görüşün üstünde, hiçbir şekilde ırk, mezhep, meşrep ve cinsiyet ayrımı yapmadan bütün halkımıza hizmet etmek zorundayız” nasihatini verdi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
124
79
76
6
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

İyi güldük

Pasif Kullanıcı

Ali bey el alemi bize güldürmüşsün...

Murat murat

Allah affetsin sizin gibi bi kurum yuzunden cuma namazina gitmez oldum benim gibi binlerce insan var 4 senedir bitirelemeyen camiye her hafta yardim topluyor... Devamını Gör

Mehmet rambo

Yardım atma bu kadar, cumaya gitmemek için bahane uyduruyon işte

.....

Diyanet kapatılsın, israf , 13 milyar tl havaya gidiyor, birde siniri bozan açıklamalar yapıyorlar, ödediğim vergilerimin bunlara gitmesini istemiyorum, yol ... Devamını Gör

Mehmet rambo

Kapatıldıktan 2 gün sonra niye köprü yapılıyo pavyon açısın dersin