Görüş Bildir
Haberler
Akrabalık İlişkileriyle İlgili Beyninizi Yakacak 5 Mantık Sorusu

etiket Akrabalık İlişkileriyle İlgili Beyninizi Yakacak 5 Mantık Sorusu

Samim Saka
16.06.2015 - 13:12 Son Güncelleme: 16.06.2015 - 15:57

Anneler, düğünlerdeki ve diğer akraba içi cemiyetlerdeki engin tecrübeleri nedeniyle akrabalık ilişkilerini saptamakta oldukça deneyimlidirler. Ancak bu sorular, onları bile zorlar muhtemelen. Bakalım siz, annelerinizin tecrübeleri olmadan ve sadece mantığınızı kullanarak bu karmaşıklığı çözebilecek misiniz....

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bir kadın, bir mezarın başında ağlıyor. Mezarda yatanın annesi, ağlayan kadının annesinin kayınvalidesi. Ağlayan kadın, mezarda yatanın nesidir?

2. Bir kadın ve bir adam tarlada çalışmaktadır. Yoldan geçen biri, adam ve kadınla muhabbet ederken 'Siz akraba mısınız?' diye sorar. Kadın da 'Bu adamın annesi, benim annemin kayınvalidesidir' der. Bu durumda tarladaki adam ve kadın birbirinin nesidir?

3. Hasan, Onur'un halasının oğludur. Burcu, Onur'un karısı ve amcasının kızıdır. Zeynep ise Hasan'ın teyzesinin kızıdır. Bu durumda Burcu, Zeynep'in nesi olur?

4. Bir adam, duvarda asılı duran resme bakarak şunları söylüyor: "Ne erkek, ne de kız kardeşim var. Ama bu adamın babası, benim babamın ogludur." O halde resimdeki kişi, bu sözü söyleyenin nesidir?

5. Ahmet'in kaynanası, Mehmet'in kaynanasının annesi oluyorsa; Mehmet, Ahmet'in neyi oluyor?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1288
816
519
439
378
366
305