Görüş Bildir
Haberler
AKP'li Başkan Altınok'tan 'Andımız' Çıkışı: 'Türküm, Doğruyum' Demekten Kim Gocunur?

AKP'li Başkan Altınok'tan 'Andımız' Çıkışı: 'Türküm, Doğruyum' Demekten Kim Gocunur?

Keçiören'in AKP'li Belediye Başkanı Turgut Altınok, Danıştay'ın Andımız kararına tepki gösterdi.  Altınok, 'Andımız’ı haykıra haykıra söylememiz lazım. ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’ demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır?' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Milli Eğitim Bakanlığı 2013 yılında yaptığı yönetmelik değişikliği ile ilköğretim okullarında okutulan öğrenci andını kaldırmıştı. MEB'in kararına kararına karşı yapılan başvuru inceleyen Danıştay, kararı bozmuştu. 

Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu ise MEB yönetmeliğini iptal eden Danıştay 8. Dairesi'nin kararını bozmuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Danıştay'ın kararına tepki göstermişti. Bahçeli, Andımız'ı yasaklayan karar için 'Pimi çekilmiş bomba' benzetmesi yapmıştı

"Andımızı gururla okumalıyız"

"Andımızı gururla okumalıyız"

Danıştay'ın kararına tepki gösterenlerden biri de AKP’li Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu. Altınok, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Andımız’ı haykıra haykıra söylememiz lazım. ‘Türk’üm, doğruyum, çalışkanım’ demekten kim gocunur, kim alınır, neden alınır? Devletimizin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve herkes devletimize vatandaşlık bağıyla bağlıdır. Andımızı gururla okumalıyız, çocuklarımıza okutmalıyız” dedi. 

“Şükür ki bir devletimiz ve bir andımız var. Andımız da Türk milletinin adıdır” diyen Altınok, Türkiye’nin küllerinden doğduğunu ve bundan gurur duyduklarını belirterek, “Bu ülkede yaşayan herkes kardeştir. Herkes Amerikalıyım diyor, Amerika’nın marşını göğsünü gere gere 202 millet söylüyor. Bizim Andımız hepimizin gururudur, yüz akıdır. Bunu söylemekten şeref ve onur duymalıyız. İnşallah yanlıştan dönülür, milletimizin adı ve kökü çocuklarımızın o güzel seslerinde nidalanmaya devam eder” ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
125
89
17
10
8
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Chad Thundercock

Birbirlerinden haberleri yok mk :DDDD

Ozgur Ozlen

Ülkenin dinamiklerinden bahsetmek ırkçılık değildir arkadaşlar. İstiklal Marşımızda geçen "O benimdir; o benim, milletimindir ancak!" cümlesi de ırkçı mı olu... Devamını Gör

Ozgur Ozlen

Türkiye isminde de Türk kelimesi var. Ülkeni adını değişitirip Nötristan mı yapalım?

Mr.Hate

Yani bu da soru mu şimdi? Tabi ki Türk olmayan türk düşmanları!