Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Teknolojiler Hayatımızı Ne Kadar Etkiliyor?

Akıllı Teknolojiler Hayatımızı Ne Kadar Etkiliyor?

protechman
20.03.2014 - 17:00 Son Güncelleme: 20.03.2014 - 19:20

Akıllı Teknolojiler Hayatımızı Ne Kadar Etkiliyor? , Protechman .Net

Hey gidi günler hey.. Dünyada çok fazla reklamı yapılmasa da Android ile senkronize bir şekilde çalışan ilk akılı saatlerden birini, Sony Ericsson MN800′ü (LiveView) alalı 2 seneye yakın oldu. (Hoş kendisine pek akıllı saat de demiyorlar ama olsun.) Aslında benim aldığım zamanda Sony Ericsson adı çoktan Sony olmuş ve firma Smartwatch’u, Pebble da kendi saatini duyurmuştu. Akabinde Sony Smartwatch2 sonrasında da Galaxy Gear hatta Gear2 ve Gear Fit duyuruldu. Ben hala LiveView kullanmaktayım ve açıkçası işimi görüyor. Fakat burada asıl değinmek istediğim bu teknolojinin aşırı hızlı gelişiyor olması. Aşağıdaki de Pebble saat mesela:

Kaynak: http://www.protechman.net/akilli-tekn...
İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak bu akıllı saatlerin daha sonra da Google Glass gibi giyilebilir akıllı ürünlerin ortaya çıkması teknolojiye ve insanlarla bağlantıda kalmaya ne kadar ihtiyaç duyduğumuzun bir belirtisi. Bu ürünler hayatımıza girdiği zaman hepimize değişik alışkanlıklar kazandırıyor.

Mesela ben artık müzik dinlerken ses kısmak yada şarkı değiştirmek, , Facebook ve Twitter bildirimlerine bakmak için telefonu cebimden çıkarmak yerine saatimi kullanıyorum. Veya kulaklık takılıyken birisi beni aradığında telefonu cebimden çıkarıp “kim arıyor” diye bakmak yerine saatimin ekranına bakıp kimi aradığını görüyorum. Hatta öyle ki telefonum sessiz modda olsa bile birisi beni aradığında yada mesaj attığında saat titreyerek beni uyarıyor. Hal böyle olunca da kendini telefondan bağımsız hissediyorsun bir bakıma. Tabi bu sadece bu ufacık aletin yapabildikleri. Bu arada sağdaki arkadaşta LiveView.

Bir de Google Glass var ki..

Dadından yinmez. Sağolsun Google Developers Group'un Eteration ile olan etkinliğinde sevgili Murat Yener’in Google Glass’ını deneme şansım oldu. Yarım akıllı saatim ile karşılaştırıldığında Google Glass Lamborghini iken benimki Fiat Bis 126.. (Sulusu bile değil) Yazının devamını blogdan okumaya ne dersin ?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın