Görüş Bildir
Haberler
Akıllı Saat Piyasasına Bir Firma Daha Eklendi

Akıllı Saat Piyasasına Bir Firma Daha Eklendi

Teknolopi
08.02.2015 - 22:39 Son Güncelleme: 13.02.2015 - 21:08

Akıllı Saat Piyasasına Bir Firma Daha Eklendi

Her geçen gün teknolojiye dair yeni olaylar meydana geliyor. Günümüz itibariyle hayatımızdaki akıllı ürünler biraz daha önem kazanıyor ve bu durum durmak bilmeden devam ediyor. Akıllı televizyonlar, akıllı arabalar, akıllı evler, akıllı telefonlar ve saatler. Bu sefer ki haberimizde dünyaca ünlü saat tasarımcısının akıllı telefon piyasasına girişini anlatacağız.

Bildiğiniz üzere teknoloji geliştikçe bizim isteklerimizde doğru orantılı bir şekilde artıyor. Yeni ürünlerin yanı sıra standart ürünler bizim için değerini kaybediyor ve kullanışsız bir hale geliyor. Cezbedici reklamlar ve yeni ürün alma psikolojisi ile kendi farkını aynı zamanda sahip olduklarımızı ortaya koyup yarıştırmayı seven bir millet olarak bizim için önemli bir nokta halini almış durumda.

Bu sebeptense yeni veya farklı ürünlerin sürekli elimizde olmasını hatta bu ürünlerle hayatımızı kolaylaştırdığımızı düşünmeden edemiyoruz. İlk akıllı telefonların piyasaya sürülmesinin ardındanteknoloji firmaları bu yapıyı biraz düşünerek hataya vardıklarının kanısına varmış olmalılar ki yardımcı ürünleri daha sonra piyasa eklemeyi seçmişler. Aslında hayatımızı kolaylaştıran bir ürün dahi olsa bir tarz bir yardımcısı olmalıydı öyle değil mi? Örneğin okulun ne kadar bir müdürü varsa bir denli ona yardımcı olacak birde yardımcısı bulunur. Teknoloji firmaları da bunu temel alarak akıllı telefonlara yardım edecek ve hayat stiline uyum sağlayacak bir araç düşünmeye başlamışlar.

Gözlük, kulaklık, kıyafet neler neler elbetteki bu tip şeyler daha sonradan akıllı cihaz piyasasına katılsa da en çok kullanılan bir aksesuar tercih edildi neden mi bahsediyorum ? Elbetteki saatlerden. Farklı dizaynlara, ucuzdan pahalıya bin bir çeşit saatler neden bir telefon yapısını almasın ki? Evet her şey böyle başlamış aslında ilk olarak küçük işleri yapacak cihazlar yapılmaya başlandı, telefon aramalarını cevaplama, müzik çalma, fotoğraf çekme gibi standart işler. Daha sonrasında geliştirilerek bir telefonun yapabileceği bir çok şeyi üstlendi.

İnternete girmek, kalp atışı ölçmek, adım saymak, yerinizi bildirmek ve daha niceleri ne kadar becerikli aletler öyle değil mi? İlk olarak ülkemize aynı zamanda dünya geneline sunulan bu cihazların akımını başlatan firma Sony oldu. Çok tutulmasının ardından LG, AppleSamsung, Asus ve bir sürü firma bundan esinlenerek kendi cihazını oluşturmaya ve tüm aksesuarlara geçiş yapmayı başladı. Şimdi ise bu akıllı saat piyasasına geçiş yapmak isteyen ünlü saat firması Swatch geleceğe yönelik bu pazara daha odaklı olacaklarını açıkladı. AndroidWindows ve İos işletim sistemlerine çıkartması beklenen saatleri ile gündeme yerleşmesi bekleniyor.

Şimdilik Android ve Windows işletim sistemine uygun yapılacak saatleriyle piyasaya hızlı bir çıkış yapacak. İos sistemlerine de beklenen saatlerde şimdilik bir haber gözükmüyor zira Apple kendi sistemlerini sadece kendisine odaklı istiyor olmalı ki Swatch ile anlaşamamış. Bir kaç ay sonra piyasaya sürülmesi beklenen Swatch akıllı saatler hakkında pek fazla bilgi yok fakat piyasaya daha sonradan katılması ve olaya fransız kalması aşikar. Modelleri ve içeriği bilinmese de akıllı saat piyasasını korkutmuşa benziyor zira şarj edilmesine gerek olmadığı açıklanan bu saatler teknolojide devrim niteliğinde olabilir.

Kaynak: http://teknolopi.com/akilli-saat-piya...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın