Görüş Bildir
Haberler
Akdeniz'de 2 Mülteci Teknesi Battı: 239 Ölü

Akdeniz'de 2 Mülteci Teknesi Battı: 239 Ölü

Birleşmiş Milletler, Libya açıklarında batan iki teknede en az 239 mültecinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği'nin (UNHCR) Sözcüsü Carlotta Sami, olayla ilgili bilginin denizden kurtarılarak İtalya'nın Lampedusa adasına getirilen göçmenlerden alındığını söyledi.

Uluslararası Göç Örgütü'nün (IOM) Baş Sözcüsü Leonard Doyle da, bu yıl Akdeniz'de hayatını kaybeden mülteci sayısının 4,220'ye çıktığını söyledi.

IOM sözcülerinden Flavio di Giacomo, aralarında 20 kadar kadın ve çocuk bulunan bir grup mülteciden çoğunun, dün Libya kıyılarından hareket ettikten birkaç saat sonra içinde bulundukları lastik botun alabora olmasıyla boğularak öldüğünü söyledi.

Üçü bebek olan 27 cesedin bulunduğu kazadan 27 kişi kurtulabildi.

Bir başka lastik botla denize açılan 130 kişiden kurtulan bir kadın da benzer bir kaza geçirdiklerini ve botlarının battığını anlattı.

UNHCR daha önce, şu ana dek Akdeniz'de 4 bine yakın göçmenin hayatını kaybettiğini ve 2016'nın bu açıdan en yüksek can kaybının görüldüğü yıl olduğunu duyurmuştu.

Son ölümlere kadar Akdeniz'deki tablo

Son ölümlere kadar Akdeniz'deki tablo

Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki göçmen anlaşmasının yürürlüğe girmesinin ardından, mültecilerin güzergah olarak Libya üzerinden Akdeniz'i aşarak İtalya'ya gitmeye çalıştıklarına dikkat çekiliyor.

Reuters ve BBC

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Ve her şey bittiğinde, hatırlayacağımız şey; düşmanlarımızın sözleri değil, dostlarımızın sessizliği olacaktır. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç

Kevın De Bruyne

Yakında denizde yüzerken cesetlere çarpıcaz amk