Görüş Bildir
Haberler
Evlatlıktan Reddedilen Enes Kanter Soyadını 'Gülen' Yaptı

etiket Evlatlıktan Reddedilen Enes Kanter Soyadını 'Gülen' Yaptı

Enver K.
08.08.2016 - 17:15 Son Güncelleme: 09.08.2016 - 11:03

Fetullahçı Terör Örgütü'ne yakınlığı ile bilinen basketbolcu Enes Kanter'i ailesi evlatlıktan reddetti. Ailesinin kendisini reddetmesi üzerine ise Enes Kanter, soy ismini Gülen olarak değiştirdi. Genç oyuncu yaptığı açıklamada 'Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yakınlığıyla bilinen ve Amerikan basketbol ligi NBA'de kariyerini sürdüren Enes Kanter, ailesi tarafından evlatlıktan reddedildi. Yazdığı mektup ile başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk halkından özür dileyen babası Mehmet Kanter, DAILY SABAH'a verdiği demeçte oğlunu 'manevi olarak' evlatlıktan reddettiğini doğruladı.

30 yıla yakın süredir bu vatana hizmet ettiğini söyleyen ve oğlunun davranışlardan rahatsız olduğunu belirten Kanter, oğlunun ABD'ye gittiğinden bu yana kafasının karıştırılması suretiyle FETÖ'ye çekildiğini söyledi.

'Böyle olacağını bilseydim oğlumu ABD'ye hiç götürmezdim,' diyen Kanter, sözlerine şöyle devam etti: 'Gerekirse yasal süreci de başlatırız. Oğluma seni evlatlıktan reddederim dediğimde bana rest çekti. Bu durum beni rahatsız ediyor.'

Uzun süredir Enes'le iletişime geçemediğini söyleyen Kanter, bütün Kanter ailesinin Enes'in evlatlıktan reddedilmesi konusunda aynı fikirde olduğunu söyledi.

Babasının yazdığı mektup;

Babasının yazdığı mektup;

''Enes'in FETÖ terör örgütü tarafından hipnotize olduğunu ve kullanıldığını düşünüyoruz. İnsanlar yanlışlıklar yapabilir. Yanlıştan dönmenin erdem olduğunu defalarca söyledik ancak ikna edemedik. Ben babası ve bütün Kanter aileleri olarak FETÖ terör örgütü tarafından yapılan çirkin darbeyi kınıyor ve lanetliyoruz. Enes'i başta ben babası ve Kanter aileleri evlatlıktan reddediyoruz. Bir an önce soy ismini değiştirmesini istiyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız ve Türk halkından böyle bir çocuğum olduğu için utanç duyarak özür diliyorum.''

Ailesi Enes Kanter'e ulaşamıyor

Ailesi Enes Kanter'e ulaşamıyor

Daily Sabah'a konuşan Mehmet Kanter'in kuzeni Bilal Kanter ise Enes'i zamanında çok uyardıklarılarını ancak kendilerini dinlemediğini ve artık telefonla da iletişim kuramadıklarını söyledi.

'Sülale olarak artık bizim soyadımızı taşımasını istemiyoruz,' diyen Bilal Kanter, baba Mehmet Kanter'den yasal olarak gerekeni yapmasını talep ettiklerini söylerken şunları da ekledi: 'Gerekirse tüm Kanter ailesi olarak imza toplarız. Soyadımızı daha fazla lekelemesine izin vermeyeceğiz.'

Bilal Kanter sözlerine şöyle devam etti: 'Bu yapının garibanla bir işi yok. Nerede şöhret veya para sahibi adam var onun etrafını sarıyorlar. Enes büyük transferler almaya, büyük paralar kazanmaya başlayınca onun da etrafını sardılar. Enes artık kimseyi dinlemiyor.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Enes Kanter'den cevap geldi

Enes Kanter'den cevap geldi

Ailesi tarafından reddedilen Enes Kanter, gerçeğinin Türkiye'de yasaklanması üzerine ikinci bir sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı. Mesajda 'Hocaefendi yolunda anam, babam, kardeşlerim, tüm sülalem feda olsun' ifadeleri yer aldı.

Öte yandan mesajın sonunda yer alan Enes (Kanter) GÜLEN ismi de dikkatlerden kaçmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1900
1239
632
608
253
110
85