Görüş Bildir
Haberler
Aile Bakanlığı'nın Ardından Valilik de Küçükçekmece'de Cinsel Şiddete Uğrayan Çocuk İçin Açıklama Yaptı

etiket Aile Bakanlığı'nın Ardından Valilik de Küçükçekmece'de Cinsel Şiddete Uğrayan Çocuk İçin Açıklama Yaptı

Ulaş
24.04.2019 - 17:56

Küçükçekmece'de cinsel istismar ve şiddete maruz kalan 5 yaşındaki çocuk için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklama yapıldı. Ardından olaya ilişkin bir açıklama da İstanbul Valiliği tarafından yapıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun elim hadisenin millet olarak herkesi derinden sarstığı, yaraladığı ve üzdüğü belirtildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Küçükçekmece'de 5 yaşındaki çocuğun elim hadisenin millet olarak herkesi derinden sarstığı, yaraladığı ve üzdüğü belirtildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, şiddet ve istismar başta olmak üzere çocuklara yapılan her türlü insanlık dışı muameleyle mücadele etmeye ve bu yönde çalışmaya devam edileceği kaydedilen açıklamada, şöyle devam edildi:

'Küçük çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen takip edilmiş, İl Müdürlüğü ekipleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile görüşmüş ve aileye destek olmuştur. Gerekli tıbbi ve adli işlemlerin başlatıldığı vakada, çocuğumuz hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5/1-a maddesi gereği danışmanlık tedbir kararı ve 5/1-d maddesi gereği sağlık tedbir kararı talep edilmiştir. Aile, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinden de yararlandırılacaktır.'

Bakanlık ayrıca çocuğun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine psikolojik destek sağlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

Bakanlık ayrıca çocuğun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine psikolojik destek sağlanacağını belirterek şu ifadeleri kullandı:

'İlgili hukuki süreç Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın failinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.'

Valilik: "Yavrumuzun sağlık durumuna ilişkin paylaşımlar gerçek dışı"

Valilik: "Yavrumuzun sağlık durumuna ilişkin paylaşımlar gerçek dışı"

İstanbul Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 'Kanarya Mahallesi'nde 22 Nisan 2019 tarihinde meydana gelen küçük yaştaki çocuğun istismarı olayını nefretle kınıyor, yavrumuza ve ailesine geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.' ifadesi kullanıldı.

'İnsanlık dışı, vicdanları sızlatan ve asla kabul edilemez durumdaki bu tür olaylar hepimizi derinden üzmektedir.' denilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

'Bu menfur olayın öğrenilmesiyle birlikte yavrumuza ve ailemize hemen sağlık ve psiko-sosyal hizmet desteği sağlanmıştır. Olayın failinin yakalanması ve en kısa sürede adalete teslim edilmesi için İl ve İlçe Emniyet Müdürlüğümüzün Asayiş, Çocuk Şube, Terörle Mücadele, Siber Suçlar, İstihbarat, Güvenlik, Çevik Kuvvet ve diğer birimlerinden oluşan ekiplerimizle titizlikle ve kesintisiz devam eden bir çalışma başlatılmıştır. Sosyal medyada mağdur yavrumuzun ve ailesinin sağlık durumlarına ilişkin yapılan bazı paylaşımlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maalesef bu tür müessif olayların toplumda kaos ve kargaşa çıkarmak isteyen bazı çevreler tarafından provokasyon amacıyla kullanıldığı da tarafımızdan dikkatle izlenmekte ve tespit edilenler hakkında gerekli yasal işlem başlatılmaktadır.

Bu olayları kullanmak isteyen art niyetli paylaşımlara itibar edilmemesini, yoğun emek ve mesai içerisinde bu tür olayların önlenmesi ve aydınlatılması için görev yapan güvenlik güçlerimize yardımcı olunmasını bekliyoruz.'

Ne olmuştu?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
295
89
11
10
5
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ulas Kesgin

Bakanlığın çocuğun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travma sebebiyle psikolojik destek verebilmesi için çocuğun yaşıyor olması gerekiyor fakat çocuk maalesef... Devamını Gör

mahzalya

Çocuğun vefat etmesine çok üzüldüm.Allah annesine sabır versin.O pis suriyelilerin dr belasını versin.

OO Kalp

Çocuk 5 yaşındaaaaaa sayın bakanım ne desteği 5 yaşında 555555

lunakimu

Öte yandan süleyman soysuzu ensar vakfının arkasında olduğunu açıkladı, ensar vakfı durur mu o da süleyman soysuzunun yanında olduğunu açıkladı... Ne demişti... Devamını Gör