Görüş Bildir
Haberler
Ahmet Cevdet Sunay Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? 5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay'ın Eğitimi ve Hayatı

Ahmet Cevdet Sunay Kimdir, Kaç Yaşında Öldü? 5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay'ın Eğitimi ve Hayatı

Türkiye'nin 5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay, aynı zamanda Türk Silahlı Kuvvetlerinin 12. Genelkurmay Başkanı'dır. Ahmet Cevdet Sunay, 7 yıl boyunca cumhurbaşkanı olarak görev yapmıştır. Görev süresi boyunca pek çok olay yaşanan Sunay, 12 Eylül Darbesine kadar görevine devam etmiş ve 12 Eylül 1980 tarihinde görevinden ayrılmıştır. Peki, Ahmet Cevdet Sunay kimdir, kaç yaşında ve nerelidir? 5. Cumhurbaşkanı kimdir? Ahmet Cevdet Sunay kaç yaşında ve ne zaman öldü? 

İşte, 5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay'ın eğitim hayayı ve siyasi kariyeri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ahmet Cevdet Sunay Kimdir?

Ahmet Sunay kimdir?

Ahmet Cevdet Sunay, 10 Şubat 1899 yılında Erzurum'da dünyaya geldi. Bazı kaynaklarda Sunay'ın Trabzon'un Çaykara iline bağlı Ataköy mahallesinde dünyaya geldiği de yazılmaktadır. 

Ahmet Cevdet Sunay'ın annesi Hatice Hanım, babası İslam Sabri Efendidir. 5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay, Atıfet Sunay ile hayatını birleştirmiş ve çiftin 3 çocukları olmuştur. Sunay'ın Atilla, Argun, Aysel adında üç çocuğu vardır.

Ahmet Cevdet Sunay'ın Eğitim Hayatı

Ahmet Cevdet Sunay hangi okuldan mezun oldu?

Cevdet Sunay, ilkokul ve ortaöğretim eğitimini sırasıyla Erzurum, Kerkük, Edirne ve Kuleli Asker Lisesi'nde tamamlamıştır. 1927 yılında Harp Okulu'ndan mezun olan Sunay, 1930 yılında ise Harp Akademisi'nden mezun olmuştur.

Ahmet Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlık Dönemi

Ahmet Cevdet Sunay'ın Cumhurbaşkanlık Dönemi

Ahmet Cevdet Sunay, 28 Mart 1966 yılında Cemal Gürsel'in rahatsızlığı nedeniyle görevden ayrılması üzerine Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından göreve getirilmiştir. 

5. Cumhurbaşkanı Ahmet Cevdet Sunay, 28 Mart 1973 tarihine karar sürdürdüğü Cumhurbaşkanlık döneminde sıkıntılı günler geçirmiştir. 7 yıllık görev süresini tamamladıktan sonra görevinden ayrılan Sunay, aynı gün Cumhuriyet Senatosu tabii senatörü olarak göreve başlamış ve 12 Eylül Darbesine kadar da bu görevi sürdürmüştür.

Ahmet Cevdet Sunay Ne Zaman Öldü?

Ahmet Cevdet Sunay kaç yaşında ve neden öldü?

Ahmet Cevdet Sunay, kalp krizi nedeniyle 22 Mayıs 1982 yılında hayatını kaybetti. Yaşamını yitirdiğinde 83 yaşında olan Ahmet Cevdet Sunay Asri Mezarlığına daha sonra Devlet Mezarlığına defnedildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın