Görüş Bildir
Haberler
Ağrı'daki Saldırıda Şehit Olan Askerler Toprağa Verildi

Ağrı'daki Saldırıda Şehit Olan Askerler Toprağa Verildi

Onedio Medya
03.08.2015 - 15:05 Son Güncelleme: 03.08.2015 - 15:27

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 tonluk bomba yüklü traktörle düzenlenen intihar saldırısında şehit olan iki asker, son yolculuğuna uğurlandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Er Mansur Cengiz Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi...

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesi’ne bağlı Karabulak Jandarma Karakolu’na 2 ton patlayıcı yüklü traktörle PKK’lı teröristler tarafından düzenlenen intihar saldırısında arkadaşı Adıyamanlı jandarma er Medet Mat ile birlikte şehit olan Jandarma er Mansur Cengiz, Memleketi Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Durankaya köyünde toprağa verildi.

Dün akşam getirildiği Siirt Askeri Hastanesi morgundan bu sabah saatlerinde alınan Jandarma Er Mansur Cengiz’in cenazesi, askerler tarafından Şirvan İlçesi’nin Durankaya köyüne götürüldü.

Köy meydanında şehit er Mansur Cengiz için düzenlenen cenaze törenine Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Soysal, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Şenol Yeloğlu, İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, Şirvan İlçe Müftüsü Nazım Tophan, kurum müdürleri, babası Mehmet Fadıl ile annesi Adile ile yakınları ve yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bekar olan şehit er Mansur Cengiz’in cenazesi öz geçmişi okunup dualar edildikten sonra omuzlara alındı. Cenazeyi taşırken tekbirler getiren vatandaşlar 'Kahrolsun PKK' sloganları atarak köy mezarlığına götürürken, şehidin annesi Adile ile ablası Esra Cengiz Kürtçe ağıtlar yaktı. Şehir Er Mansur Cengiz’in cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Şehit er Medet Mat’in cenazesi, ailesinin isteğiyle sabaha karşı toprağa verildi

Şehit er Medet Mat’in cenazesi, ailesinin isteğiyle sabaha karşı toprağa verildi

Saldırıda şehit olan iki askerden jandarma er 22 yaşındaki Medet Mat’ın cenazesi, memleketi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde ailesinin isteği üzerine saat 03.00 sıralarında toprağa verildi.

Mat ailesi askeri yetkililerle görüşerek şehit Medet Mat’ın cenazesinin gelir gelmez bekletilmeden toprağa verilmesini istedi. Bunun üzerine gece saatlerinde Adıyaman’a ulaşan şehit Medet Mat’ın Türk bayrağına sarılı tabutu, Atatürk Havaalanı’ndan cenaze aracıyla Kahta ilçesine bağlı İkizce Köyü’ndeki babasının evine son kez getirildi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzları üzerinde getirildiği baba evinde helallik alındıktan sonra cenaze töreninin yapılacağı köy meydanına götürüldü. Cenaze törenine; Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AKP Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, AKP milletvekilleri İbrahim Halil Fırat ile Salih Fırat, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Koyuner, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, şehit Mat’ın yakınları, askeri erkan ve çok sayıda kişi katıldı.

Medet Mat’ın tabutuna sarılan annesi Nimet, babası Nusret, kardeşleri ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. sinir krizi geçiren ve gözyaşı dökenler aile üyeleri, Adıyaman Müftüsü Mehmet Ali Öztürkçü tarafından sakinleştirilerek teselli edildi. Şehit jandarma er Medet Mat’ın cenazesi, Müftü Mehmet Ali Öztürkçü’nün kıldırdığı cenaze namazının ardından İkizce Köyü’ndeki mezarlıkta tekbirler eşliğinde ve gözyaşlarıyla toprağa verildi.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0