Görüş Bildir
Haberler
Afganistan'da Türk Büyükelçiliği'ne Bombalı Saldırı

Afganistan'da Türk Büyükelçiliği'ne Bombalı Saldırı

bugünkü haberler1
26.02.2015 - 11:27 Son Güncelleme: 26.02.2015 - 11:42

Afganistan'da Türk Büyükelçiliği'ne Bombalı Saldırı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bulunan İran binası önündeki Türk Büyükelçiliği'ne ait araca bombalı saldırı düzenlendi.Taliban'ın üstlendiği saldırı sonucunda bir Türk Askeri şehit oldu biğr Türk vatandaşı da yaralandı.Afganistan İçişleri Bakan Yardımcısı Eyüp Salanyi Taliba tarafından yapılan bu saldırının doğrudan Türk vatandaşlarına ait bu aracı hedef alındığını söyledi.

Bu doğrultuda bakanlıktan gelen bir açıklama yayınlandı.Açıklamaya göre;'Kuvvetli bir patlama olmuş, ikinci aracımız içindeki bir güvenlik görevlimiz şehit oldu. bir de yaralımız var, ilk aracımızdakiler zarar görmedi' denildi.Gelen bilgilere göre silahlı çatışma da yaşandı.Öte yandan yaralanan kişinin NATO'ya ait tedavi merkezine götürdüğü belirtildi.Bombanın etkisi ile çevredeki yapılar da zarar gördü.Etrafta bulunan bazı araç ve lojmanların camları patladı ve bomba büyük bir sesle patladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada '  Afganistan Türk Görev Kuvvet Komutanlığından, NATO'nun Afganistan'daki Kıdemli Sivil Temsilcisi Büyükelçi İsmail Aramaz'a tahsisli Koruma Timinin aracına, bu sabah  05:45 sularında, başkent Kabil'de bomba yüklü bir araçla saldırıda bulunulmuştur. Olayda Türk Silahlı Kuvvetleri mensubu bir personel şehit olmuş, bir personel de yaralanmıştır.' denildi

Kaynak: http://www.bugunkuhaberler.com/guncel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0