Görüş Bildir
Haberler
Afgan Gazeteci: 'Atatürk'ün Yolundan Gitseydik Bunları Yaşamazdık'

etiket Afgan Gazeteci: 'Atatürk'ün Yolundan Gitseydik Bunları Yaşamazdık'

Pentagon sözcüsüne 'Cumhurbaşkanım nerede?' diye sorarak dünya gündemine oturan Afgan Gazeteci Nazira Karimi 'Keşke Atatürk'ü daha çok dinleselerdi, onun yolundan gitseydi. O zaman bunları yaşamazdık' dedi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pentagon sözcüsüne 'Cumhurbaşkanım nerede?' diye sorarak dünya gündemine oturan Afgan Gazeteci Nazira Karimi'nin CNN Türk'e verdiği röportajda bir kez daha gündeme oturacak şeyler söyledi. Afgan halkının ve Afgan kadınlarının sesini duyurmaya devam edeceğini söyleyen Karimi'nin Atatürk vurgusu ise röportajın en dikkat çekici yanı oldu. 

Karimi röportajda özetle şunları anlattı:

"Taliban'dan çok çektim"

"Taliban'dan çok çektim"

'Ben Taliban'dan çok çektim. Ülkemden kaçmak zorunda kaldım. Şimdi Taliban değiştiğini söylüyor ama ben buna inanmıyorum. Oradaki kadınlarla konuştum. Hepsi çok üzgün, korkmuş durumda ve gelecekleri konusunda umutsuzlar.

Pentagon sözcüsüne sormuştum. Şimdi tekrar soruyorum: Eşref Gani nerede? Cumhurbaşkanımız nerede? Taliban her şeyi kontrol altına aldı. Yeni bir ülke kuracağız diyorlar. Oysa bizim bir başkanımız bile yok. ABD'ye soruyorum: Bize yardım edecekler mi? Afgan kadınları çok güçlüdür ama şu anda orada olanları düşününce ağlıyorum, ölüyormuş gibi hissediyorum.

"Karanlık bir döneme girdik"

"Karanlık bir döneme girdik"
İçeriğin Devamı Aşağıda

Doha'da müzakerelere katıldı. ABD ile yakındı. Her şey çok iyi olacak demişlerdi. Gani hep barışçıldı. Kendisi ülkede olsa Taliban bu kadar kolay gelemez ve rejimi değiştiremezdi. Şimdi kimse ne olduğunu bilmiyor. Afgan kadınlarla irtibat halindeyim. Şu anda büyük bir sessizlik var. Ancak bu barışçıl süre kısa olacak. Taliban açıklama yaptı ve kadınlara şeriat yasaları dahilinde polis, doktor, öğretmen olma hakkı vereceğiz dediler. Peki ya diğer kadınlar? Başka meslek seçmek isterlerse ne olacak? Biz de Müslümanız ancak ben bunların kafasındaki şeriat kavramını anlamıyorum. 

Binlerce kişi, kadınlar ve çocuklar Kanada'ya, ABD'ye kaçmak istiyor. Peki kaçamayanların kaderi ne olacak? Bunları gördüğüm için çok üzgünüm. Afgan halkı bu gördüklerinizden ibaret değil. Karanlık bir döneme girdiler, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bir gazeteci olarak bunu görmek beni çok üzüyor.

Taliban'ın değişeceğine inanmıyorum, verilecek uluslararası destek onları değiştirmeyecektir. Taliban'a mesaj yollamak istiyorum. Değiştiyseniz bunu gösterin, ideolojinizi de değiştirin. Afgan kadınları vazgeçmeyecek ve haklarını korumaya devam edecek. Ben de uzakta bile olsam onların sesi olmaya devam edeceğim.

Madem değiştiler bayrağımıza dokunmasalardı. Onlar Afgan bayrağını indirdi. Eğer değiştilerse Afgan bayrağı ve kendi bayraklarını yan yana assınlar. Afganistan bayrağı benim kimliğim, o bayrak benim! Şimdi de yanımda ve onu öpüyorum. '

Atatürk vurgusu

Atatürk vurgusu

Atatürk ve Afgan Kralı Amanullah Han

'Ben Atatürk'ü çok iyi hatırlıyorum. Türkiye ve Afganistan arasındaki iyi ilişkileri hatırlıyorum. Keşke Atatürk'ü daha çok dinleselerdi, onun yolundan gitseydi. O zaman bunları yaşamazdık.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
659
292
79
12
9
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Akıl ve bilimin yolundan gitmeye alerjileri var bazı zihniyetlerin. Mitlerin içinde cehalete boğulma fantezilerinden vazgeçmiyorlar bu yüzden.

Mert cavus

Millet Taliban yüzünden intihar eder bizim reis Taliban'la düşünce olarak çelişmiyoruz der. 20 yıllık bir traji komedi yaşadık ve bitmiyor aq xD

Marise

Şeriat kötü değil gerçek İslam bu değil diye zırvalıyorlar ya hepsi buyursun gitsin Afganistan'a İran'a. ATA'm minnettarım yaptığın her şeye sen zamanından 1... Devamını Gör

evilclown

az önceki canlı yayında etiyopya başbakanı rte'nin yanında atatürk'ü övdü. televizyonda çevirmenler çevirmedi oraları böyle korkuyorlar işte :D :D "great ref... Devamını Gör

evilclown

al sana link youtu.be/itYuI--ACj0?t=398