Görüş Bildir
Haberler
Adıyaman'da Çatışma: 1 Asker Şehit Oldu

Adıyaman'da Çatışma: 1 Asker Şehit Oldu

Ulaş
20.07.2015 - 17:27

Arşiv

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adıyaman'da baraj inşaatında arazi taraması yapan jandarma timine uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler ile karşılık veren askerler arasında çıkan çatışmada 1 jandarma başçavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi'nin Kürk ve Derinsu mevkilerinde arazi taraması yapan jandarma timine, terör örgütü PKK mensupları tarafından taciz ateşi açıldı. Jandarmaların açılan ateşe karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Özel harekat timinin de sevk edildiği bölgede çıkan çatışmada 1 jandarma başçavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Operasyonun sürdüğü bölgeye destek kuvvet ve sağlık görevlileri sevk edildi.

1 ŞEHİT, 2 YARALI

Adıyaman merkeze bağlı Kömür Beldesi yakınlarındaki baraj inşaatını 5 Haziran günü basarak iş makinesini yakalan PKK'lılara yönelik bugün öğle saatlerinde Kürk ve Derinsu mevkilerinde arazi arama taraması yapan jandarma timine, PKK'lı teröristler tarafından ateşi açıldı.

Çıkan çatışmada 1 jandarma astsubay başçavuş şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Operasyonun sürdüğü bölgeye destek kuvvet ve sağlık görevlileri sevk edildi.

TSK'nın olayla ilgili olarak yaptığı açıklama şu şekilde; 

'Alınan bir duyum üzerine ve Valilik oluru ile Adıyaman İl Jandarma Komutanlığınca,  20 Temmuz 2015 tarihinde Adıyaman Merkez / Doğanlı ve Çatalağaç bölgesinde bir operasyon başlatılmıştır. Saat 10.30’da Bölücü Terör Örgütü  mensuplarının ateşi ile ilk temasın sağlanması üzerine bölge takviye edilmiş, bu temasta herhangi bir zayiat verilmemiştir. Ancak saat 15.20’de Bölücü Terör Örgütü mensuplarının açtığı ikinci  ateş neticesinde bir kahraman personelimiz şehit olmuş, iki personelimiz hafif şekilde yaralanmıştır. Bölgeye insanlı keşif uçağı sevk edilmiş olup operasyon devam etmektedir. Şehidimize Allah'tan rahmet, Ailesine ve Türk Silahlı  Kuvvetleri mensuplarına sabırlar diliyoruz. Yaralı personelimize acil şifalar temenni ediyoruz.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
0
0
0
0