Görüş Bildir
Haberler
Adet düzensizliği gebeliği etkiler mi?

Adet düzensizliği gebeliği etkiler mi?

Hamilelik Ayları
27.04.2014 - 16:32 Son Güncelleme: 27.04.2014 - 16:45

Adet düzensizliği gebeliği etkiler mi?

Kadınların en çok merak ettiği konulardan biride adet düzensizliği hamile kalmayı etkiler mi? Bunun içine net bir cevap yok. Etkileyebilir de geciktirebilir de. Çünkü adet düzensizliğinin neden kaynaklı olduğunu önce tespit etmek gerekir.

Adet düzensizliği yumurtlama düzensizliğinden veya polikistikover sendromu gibi bir durumdan kaynaklanıyorsa bu durum her ay düzenli yumurtlama olmadığı için bu durumda gebeliğin geç olması beklenir. Adet düzensizliği eğer rahim içinde bulunan miyom’dan kaynaklanıyorsa bu durum gebeliği engeller hatta düşüğe neden olabilir. Adet düzensizliği guatr hormonlarında ki bozukluktan kaynaklı ise bu durum hamileliği etkiler. Çünkü adet düzensizliğini etkileyen bütün hormonlar gebeliği de etkiler.

Adet düzensizliği ve yumurtlamadaki düzensizlik hamile kaldıktan sonra hamileliğin gidişatını etkileyip bir sorun teşkil etmez. Adet düzensizliği gebeliğin oluşma sürecini yani hamile kalmadan önceki döneminde etki edebilir.

Adet düzensizliği ile hamile kalabilme süresi bazen birebir ilgili durumlar değildir. Adet düzensizliğinizi hamile kalmaya karar vermeden önce doktorunuza başvurup sorunu çözmenizde fayda var.

Kaynak: http://www.hamilelikaylari.com/2014/0...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın