Görüş Bildir
Haberler
ABD: Türkiye'ye İnanmamak İçin Bir Nedenimiz Yok

ABD: Türkiye'ye İnanmamak İçin Bir Nedenimiz Yok

Onedio Medya
26.06.2015 - 01:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiasını Türk Dışişleri Bakanlığı’nın yalanladığını belirterek, “Onlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok' dedi.

Sözcü Kirby’e günlük basın toplantısında, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiası soruldu.

'Türk Dışişleri Bakanlığı bu iddiaları tamamen yalanladı. Bu konuda onlara inanmamak için hiçbir nedenimiz yok” ifadesini kullanan Kirby, NATO müttefiki Türkiye’nin IŞİD ile mücadele çabalarında çok önemli ortak olduğuna dikkati çekti.

Kirby, “(Türkiye) Koalisyona desteğini sürdürüyor ve bu noktada biz de onlara müteşekkir olmaya devam ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye’nin sığınmacı akışı gibi bazı zorluklarla karşı karşıya bulunduğunu anımsatan Kirby, bunun da giderilmesi zor bir sorun olduğunu kaydetti.

Kirby, “Yabancı savaşçıların akışının engellenmesi noktasında ilerleme sağlanabilir mi? Evet. Başkan Obama da bunu söyledi ama bu sadece Türkiye'yle değil, koalisyonun hemen hemen tüm üyeleriyle ilgili bir konu. Yabancı savaşçı akışı, radikalleşme, bunlar sadece Türkiye değil uluslararası toplum için bir problem” değerlendirmesinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani'ye geçtikleri iddiasının tamamen yalan olduğunu söylemişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0