Görüş Bildir
Haberler
ABD'li Senatörlerden 'Türkiye' Mektubu

ABD'li Senatörlerden 'Türkiye' Mektubu

Onedio Medya
18.03.2015 - 23:04 Son Güncelleme: 19.03.2015 - 11:54
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Kongresi’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nin ardından üst kanadı Senato’dan da Dışişleri Bakanı John Kerry’e ‘Türkiye’de medya üzerinde devam eden sindirme ve basına yönelik sansür’ konusunda harekete geçme çağrısı yapıldı.

Razi Canikligil'in Hürriyet'te yer alan haberine göre, 100 sandalyeli ABD Senatosu’nun 74 üyesi, Türkiye’de yaşanan demokrasi, insan hakları ve özellikle basın özgürlüğü ihlallerine karşı kaygıları dile getiren sert bir mektuba imza attı.

Mektupta, 14 Aralık’taki bu olaydan önce de Erdoğan’a eleştiren yazılar kaleme alan çok sayıda gazetecinin de işlerini kaybettikleri kaydedilerek “Bu taktikler, demokraside kabul edilemez; özgür basın vatandaşlar için bilgilere tam erişim merkezidir. Türk hükümetinin Türk medyasını sansürlemesi ve cezalandırma girişimi ABD için derin bir endişe konusudur” denildi.

‘ERDOĞAN İLE KONUŞUN’

New York Senatörü Charles  Schumer ve Mississipi’nin Cumhuriyetçi Senatörü Roger Wicker tarafından kaleme alınan ve diğer senatörler tarafından imzalanan mektubun son paragrafında “Bu vakaların barışçıl ve uygun bir yolla çözüme kavuşturulmasını teşvik edecek şekilde bu mevzuyu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yönetimiyle konuşmanız için size güçlü bir çağrı yapıyoruz. 

Türk hükümetinin basını sansürleme adına böylesine yaygın çabalar içinde olması, özgür toplum, özgür teşebbüs, hukukun üstünlüğü, fırsat eşitliği ve demokrasinin temel prensiplerine hakarettir” ifadelerine yer verildi.

Şubat ayında ABD Temsilciler Meclisi’nin 88 üyesi Kerry’ye Türkiye’de basın özgürlüğünün durumunu eleştiren bir mektup göndermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan Meksika’da yaptığı bir konuşmada “Kiralık” olarak nitelendirdiği Kongre üyelerini Türkiye aleyhinde kampanya yürütmekle suçlamıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
0
0
0
0
0