Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Çocuklara Pfizer-BioNTech Aşısının Acil Kullanım Onayı Çıktı

ABD'de Çocuklara Pfizer-BioNTech Aşısının Acil Kullanım Onayı Çıktı

ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), Pfizer-BioNTech'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısının 5-11 yaş arası çocuklar için uygun olduğu yönünde karar aldığını açıkladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Açıklamada, 'FDA, bu Pfizer-BioNTech aşısının acil kullanım izni kriterlerini karşıladığını belirledi. Aşının en az 5 yaşına gelmiş bireylerde bilinen ve potansiyel faydaları, bilinen ve potansiyel risklerden daha ağır basmaktadır' ifadesine yer verildi.

"Yüzde 91 etkili"

"Yüzde 91 etkili"

Çocuklar için doz boyutunun 12 yaş ve üstü kişiler için önerilen dozun üçte biri kadar olduğu vurgulanan açıklamada, aşının 5-11 yaşta Kovid-19’u önlemede yaklaşık yüzde 91 etkili olduğu kaydedildi.

FDA Aşılar ve İlgili Biyolojik Ürünler Danışma Komitesi 27 Ekim’de, Pfizer-BioNTech'in Kovid-19 aşısının ilkokul çağındaki çocuklara faydasının risklerinden daha ağır bastığı yönünde görüş bildirmişti.

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) uzmanları, aşının çocuklara önerilip önerilmeyeceğini ve hangi grupların uygun olması gerektiğini görüşmek üzere gelecek hafta bir araya gelecek.

ABD'li çocuklara Pfizer-BioNTech aşısının yapılması konusunda son söz ise CDC Direktörü Dr. Rochelle Walensky'ye ait olacak ve onun da izni sonrasında yaklaşık 28 milyon çocuğun aşılanmaya başlamasının önü açılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
11
3
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hazreti Deist

Şüpheci miyim yoksa geri kafalı mıyım bilmiyorum ama bu MRNA aşısına güvenemedim gidip klasik inaktif aşı oldum.Bugün Twitter'da Tuggcee2 isimli bir kullanıc... Devamını Gör