Görüş Bildir
Haberler
ABD'de Adil Kullanım Kotası Yasaklandı

etiket ABD'de Adil Kullanım Kotası Yasaklandı

ABD’deki internet servis sağlayıcılar artık internete müdahale edemeyecek ve Adil Kullanım Kotası (AKK) gibi kısıtlamalar uygulayamayacak.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk İnternet’in haberine göre, bugün ABD’li internet kullanıcıları çok önemli bir galibiyet elde ettiler. Federal temyiz mahkemesi, ağ tarafsızlığı kurallarını onayladı ve ABD’li internet servis sağlayıcıların kullanıcıların internetine müdahale etmesine engelleme getirdi. 

Ağ tarafsızlığı kuralları, ISS’lerin trafiği tamamen bloklaması ya da engellemesini (Adil Kullanım Kotası) ya da tam tersine daha çok para ödeyenlere daha hızlı internet verilmesini yasaklıyor.

Milyonlarca ABD’li geçtiğimiz yıl bizdeki BTK’nın Amerika’daki eşdeğeri olan FCC’yi protesto etmiş, internetin tarafsızlığını ve yaratıcılığı savunması için çağrıda bulunmuş ve bu konuya bir çözüm bulmasını, hukuki olarak kurallar getirmesini istemişlerdi.

ABD’liler ayrıca FCC’nin kendi düzenleyici gücünü kötüye kullanımı da engelleyecek bir hukuki uygulama talebinde de bulunmuşlardı. FCC bunu “Açık İnternet Düzeni” uygulaması getirerek büyük oranda yerine getirdi.

Obama da destek vermişti

Obama da destek vermişti
İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Başkanı Barack Obama da 2 yıl önce bloklanmamış, bant genişliği daraltılmamış, “Açık İnternet”ten yana olduğunu açıklamıştı.

Avrupa Birliği ise geçen yıl “Ağ Tarafsızlığı”na dair düzenlemeler yapmıştı.

“Net Neutrality” yani “Ağ Tarafsızlığı”, internet servis sağlayıcıların herkese eşit davranması ile ilgili bir tanımlama. Bu konudaki farkındalık ABD’de ISS’lerin video sitesine giden müşterilerinin hatlarını kısıtlaması ile başladı, “Adil Kullanım Kotası” adı verilen uygulamalarla yükseldi.

Ülkemizde zaman zaman siyasal gelişmeler olduğunda Türk Telekom ya da diğer operatörlerin Twitter ya da Facebook’a giden hatları kısıtlaması da bu tanıma giren bir durum. Diğer bir durum ise ülkemizde çok şikayete neden olan “Adil Kullanım Kotası” (AKK) uygulaması. Her ikisi de, ağ tarafsızlığını ihlal eden durumlar olarak tanımlanıyor.

Türkiye’de bu konuyla ilgilenmesi gereken düzenleyici kurul ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK). Dolayısıyla tüketici haklarını koruması açısından internet servis sağlayıcılara Adil Kullanım Kotası (AKK) gibi kısıtlamaları kaldırmaları konusunda BTK’nin çeşitli yasaklayıcı kararlar alması gerekiyor.

Türk İnternet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
362
112
20
9
6
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Fatih Karaduman

Elimde olsa Amerikaya taşınırım, bi kerede dönüp bakmam geriye. Bizimkiler anca birbirini yesin.

The Devil Within

kuzenim gitti bi daha da gelmiyor adam :))

No Name

Darısı bizim başımıza diyecem ama ülkedeki gözünü para bürümüş insanlar yüzünden böyle şeyler hayal gibi geliyor artık.

Pasif Kullanıcı

Türkiyede bir bok olmaz ümitlenmeyin. İmza attık ama olacağı yok