Görüş Bildir
Haberler
ABD’de 4 Eyalette Ön Seçim Yapıldı: Michigan'da Sanders Sürprizi

ABD’de 4 Eyalette Ön Seçim Yapıldı: Michigan'da Sanders Sürprizi

FreiGeist
09.03.2016 - 12:57

ABD’de Başkan Barack Obama’nın halefini belirleyecek seçimler için Demokratlar ve Cumhuriyetçilerin ön seçim süreci tüm hızıyla sürerken, başkanlık yarışına dört eyalette yapılan ön seçimlerle devam edildi. Ön seçim yarışında Demokrat Parti aday adayı Senatör Bernie Sanders Michigan eyaletinde sürpriz bir zafer elde etti. Eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'un anketlerde çok ileride olmasına karşın Michigan ön seçimlerindeki yenilgisi büyük şaşkınlık yarattı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mississippi ve Michigan eyaletlerinde hem Demokrat Parti hem de Cumhuriyetçi Parti’nin ön seçimleri gerçekleştirildi. Cumhuriyetçiler ayrıca Idaho ve Hawaii eyaletlerinde tek başına sandığa gitti.

Demokrat Parti cephesinde Vermont Senatörü Bernie Sanders rakibi eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’a Michigan’da üstünlük sağladı.

'Tüm Amerika'da bu ivmeyi görüyoruz'

'Tüm Amerika'da bu ivmeyi görüyoruz'

Sanders zaferinin ardından yaptığı açıklamada 'Michigan halkına uzmanları ve anketçileri yanıltarak bize destek verdikleri için minnettarım' dedi.

Sanders 'Bu kritik bir gece. Michigan'da 30 puan arkadan geldik ve tüm Amerika'da bu ivmeyi görüyoruz' diye ekledi.

Hillary Clinton ise Mississippi’deki ön seçimde güldü

Hillary Clinton ise Mississippi’deki ön seçimde güldü

Yüzdelik dilimde kayıpta görünmesine karşın eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ön seçimlerde Sanders’tan daha fazla delege çıkarmayı başardı.

Clinton’ın delege sayısı, süper delegelerle bin 214’e, Sanders’ın ise 566’ya çıktı.  Ancak Senatör Sanders’ın ise Clinton karşısında kolay kolay havlu atmayacağı anlaşıldı. Demokrat Parti’nin adaylığını kazanabilmesi için aday adaylarının 2 bin 383 delegenin desteğini alması gerekiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Trump kazanmaya devam ediyor

Trump kazanmaya devam ediyor
aa.com.tr

Cumhuriyetçi Parti kanadında emlak milyarderi Donald Trump, Mississippi ve Michigan’daki ön seçimlerde rakiplerine üstünlük sağladı. Cumhuriyetçi Parti’nin Idaho seçimlerini ise Ted Cruz kazandı. 

Cumhuriyetçilerin diğer ön seçimi Hawaii eyaletinde gerçekleştirildi. ABD’nin doğu yakası ile arasında dört saat bulunan adada oy kullanımı kısa süre önce sona erdi. Adada hangi adayın galip geldiği ilerleyen saatlerde netlik kazanacak.

Bugünkü sonuçlarla Trump’ın elde ettiği delege 428’e çıkarken, Cruz 315, Rubio 151, Kasich ise 52 delegede kaldı. Cumhuriyetçi Parti’nin adaylığını kazanabilmesi için bu kişilerin bin 237 delegeye ulaşması gerekiyor.

AA, Euronews ve BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Nikola Tesla

donald trump erdoğan