Görüş Bildir
Haberler
9 Yaşındaki Otizmli Çocuğu Darp Eden 'Yaşam Koçu': 'Kendine Zarar Vermesin Diye Yaptım'

etiket 9 Yaşındaki Otizmli Çocuğu Darp Eden 'Yaşam Koçu': 'Kendine Zarar Vermesin Diye Yaptım'

Kadıköy’deki bir spor salonunda tedavisi ve eğitimine yardımcı olması için kendisine emanet edilen 9 yaşındaki otizmli bir çocuğu darp eden yaşam koçunun görüntüleri kamuoyunun tepkisini çekti. Hakkında 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açılan yaşam koçu kendisini 'O anki davranışlarım tamamıyla çocuğun kendisine zarar vermesini önlemek amacıyladır.' sözleriyle savundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

30 Mayıs 2018’de yaşanan olayın görüntüleri bugün ortaya çıktı 🎥

Görüntülerde, hakkında dava açılan ve 1 buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanan U.D.'nin küçük çocuğu giydirdiği sırada sert bir şekilde başına vurduğu, arkasından çekiştirdiği, saçından çekerek yere yatırıp vurduğu ve tokat attığı yer alıyor.

Spor salonu yetkilileri, çocuğun hocası tarafından darp edildiğinin görüldüğünü annesine söyledi. Olayın üzerine küçük çocuğun annesi B.Ö. şikâyetçi oldu.

1 buçuk yıla kadar hapsi istendi

Olaya ilişkin yürütülen soruşturma 10 Ekim 2018 tarihinde tamamlandı. 

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, yaşam koçu U.D. hakkında, “beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda olan kişiye karşı kasten basit yaralama” suçundan 8 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Bilirkişi: "Fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddet de uygulandı"

Bilirkişi: "Fiziksel şiddetin yanı sıra psikolojik şiddet de uygulandı"

Bianet'ten Ayça Söylemez'in aktardığına göre mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda görüntülerdeki olay şöyle anlatıldı:

“Sanık U.D. çocuğu soyunma odasına getirdikten sonra çocuğa elbiselerini giymesi yönünde direktifler verir. Çocuk giyinmekte zorlandıkça şahıs sinirlenerek çocuğa şiddet uygular. Şahsın çocuğa şiddet uygulaması bir kerelik olmayıp yaklaşık 15 dakika boyunca itme, çekme, dirsek atma, başına vurma, yumruk gösterme gibi şekillerde tekrarlı olarak şiddet içerikli davranışlarda bulunur. Çocuğa uyguladığı fiziksel şiddetin yanı sıra bakışlarıyla, jest ve mimikleriyle de psikolojik olarak şiddet uyguladığı görülmüştür.”

“Çocuğun tek başına yapmakta zorlandığı işlerin (giyinme, kurulanma vs.) yardım almadan kendi kendine yapmasının beklenmesine karşılık bu beklentilerin tam olarak yerine getirilememesi üzerine şahsın çocuğa şiddet uygulamaya başladığı anlaşılmıştır.”

İddianame: Çocuğu yere yatırıp vurmaya devam etti

İddianame: Çocuğu yere yatırıp vurmaya devam etti

Spor öğretmeni U.D. hakkında hazırlanan iddianamede, soyunma odasındaki kamera görüntülerine göre “çocuğun sert bir şekilde başına vurduğu, arkasından çekiştirerek vurmaya devam ettiği, çocuğun ağladığı bunun üzerine saçından çekerek yere yatırıp vurduğu, ara ara tokat attığı” ifade edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çocuk kendine zarar vermesin diye yaptım"

"Çocuk kendine zarar vermesin diye yaptım"

Davanın ilk duruşması 11 Nisan 2019’da görüldü. Sanık U.D. burada kendisini, “O anki davranışlarım tamamıyla çocuğun kendisine zarar vermesini önlemek amacıyladır. Mağdurun otizmli olması sebebiyle daha önce kendisine ve çevresine zarar verdiği olmuştur. Kriz anlarında kendini yere atan bir çocuktur” diye savundu.

“Suç, ‘eziyet’ suçu kapsamındadır”

“Suç, ‘eziyet’ suçu kapsamındadır”

Anadolu 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde ikinci görülen duruşmaya, tutuksuz sanık U.D. katılmazken, çocuğun annesi B.Ö. ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Müşteki avukatı söz alarak, “Dava, basit yaralamadan açılmıştır. Bakım ve gözetim altında bulunan, ruh sağlığı bakımından kendini savunamayacak durumda olan mağdur çocuğa uygulanan şiddet fiziksel ve psikolojik etkileri bakımından eziyet suçu kapsamında girmektedir. Üstelik eziyet suçu nitelikli hâl taşımaktadır. Sanık, kaçma şüphesi ortadayken 4 ay boyunca ifade vermekten kaçmıştır” diyerek sanığın tutuklanmasını istedi.

Sanık avukatı: “Şiddete yönelik bir eylem yoktur”

Sanık avukatı: “Şiddete yönelik bir eylem yoktur”

Sanık avukatı ise, “Müvekkilimin tehdit altında olduğu bir dönemdir. Bu dosyadaki ifadesinden sonra şikâyet hakkını kullanmıştır. Şiddete yönelik bir eylem yoktur” dedi.

Mahkeme ara kararında, müşteki avukatının sanığın tutuklanması yönündeki talebini, sanığın savunmasının alınmış olması ve suçun tutuklama yasağı kapsamında kalmasını gerekçe göstererek reddine karar verdi. Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
416
77
26
21
13
11
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
serhat akşahin

Ya senin ben vicdanını .... Oğlum ben yeğenime bağırınca içim gidiyo gönlünü almadan uyuyamıyorum sen elalemin çocuğna hele ki savunmasızına nasıl vuırusun b... Devamını Gör

Ankhe

Kendine zarar vermesin diye sen mi ona ona zarar verdin?

Pasif Kullanıcı

9 yaşındaki çocuğa nasıl delice vurabiliyorsun it tohumu karşında 30 yaşında adam yok. Böyle pezevenklerin gücü ancak kadına çocuğa ve hayvana yeter. 7 yaşın... Devamını Gör