Görüş Bildir
Haberler
80 İşçi Mağdur Oldu: Patron Makineleri de Alıp Kayıplara Karıştı

80 İşçi Mağdur Oldu: Patron Makineleri de Alıp Kayıplara Karıştı

Emre Ordu
30.10.2019 - 20:39 Son Güncelleme: 31.10.2019 - 09:52

İstanbul Sultangazi'de tekstil firması sahibi işyerindeki makineleri alarak kayıplara karıştı. 80 işçi ortada kaldı. İşyeri önünde açıklama yapan işçiler haklarının ödenmesini talep etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sultangazi Uğur Mumcu Mahallesi'nde bir iş merkezinin üçüncü katında bulunan tekstil firmasının sahibinin geçen hafta sonu iş makinelerini alıp kayıplara karıştığı öne sürüldü.

Tazminatlarını ve maaşlarını alamayan işyeri çalışanları dolandırıldıklarını belirterek savcılığa suç duyurusunda bulundu. İş yerinin aniden kapanmasıyla 80 çalışan mağdur oldu.

"Tazminatlarımızı vereceğini söyledi, sonra hastalığını bahane edip gelmedi"

"Tazminatlarımızı vereceğini söyledi, sonra hastalığını bahane edip gelmedi"

İş merkezinin önünde bekleyen çalışanlar adına konuşan Şükrü Akdemir, 'Geçen hafta Çarşamba günü normal çalışıyorduk. Öğleden sonra bize 'arkadaşlar iş bitti, paydos. Pazartesi günü işbaşı' dendi. Bizde evimize gittik. Pazartesi sabahı geldik, kapı kapalı. Kapı kapalı olduğu için içeri giremedik. Neyin ne olduğunu da anlayamadık. Herkes birbirine bakakaldı. Kapıdaki bekçiye sorduk. O gece bekçinin gittiğini söyledi. Bunun üzerine biz ne yapacağımızı şaşırdık. Gece kamyon çekmiş, makineleri almış. Biz ondan sonra işverenimize ulaşmaya çalıştık. Dolaylı yoldan kendisine ulaştık. Pazartesi günü gelip tazminatlarımız ve alacaklarımızla ilgili bize bilgi vereceğini söyledi. Ama kendisi daha sonra hastalığını bahane ederek gelmedi. Onu da mesaj atarak söyledi. Bunun üzerine biz bugün gidip, hukuki yollardan ihtarnamemizi çektik. Hukuki sürecimizi başlattık' dedi.

"Her şey birden bire oldu"

"Her şey birden bire oldu"
İçeriğin Devamı Aşağıda

18 senelik bir tazminatı olduğunu belirten Akdemir, 'Yıllardır yanındaydık. Biz bir aile gibiydik. Bize yaptığı çok büyük bir yanlış oldu. Bu kadar insanı mağdur etti. Patronumuzdan insafa gelmesini istiyoruz. Yani bu kadar milleti mağdur etmesin. Tazminatlarımızı ödesin, alacaklarımızı ödesin. Son dönemlerde işlerimiz aslında iyiydi. Son avansımız yattı. Son sigortamın bordrosunu imzaladım. Her şey birden bire oldu. Neyin ne olduğunu anlayamadık' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
31
21
20
4
3
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

"Türkiye'de iş var millet çalışmıyor" deniyor ya hani. He işte böyle çalışacaksanız iş var. Yani tazminatınızın ve birkaç aylık alacağınızın buhar olacağını ... Devamını Gör

Mert Karakaya

Şimdi bu adam çalıştığı firmaları da zarar uğrattı, zarara uğrayan firma da belki girdiği zorluktan işçi çıkarak... silsile halinde gidecek bu. Çünkü tekstil... Devamını Gör

swedishchef

millet sizin icin direnip kendini paralarken oyle kos kos oturdunuz. anladiniz mi simdi. yazik olmus, gecmis olsun.