Görüş Bildir
Haberler
8 Soruda Senin Temel İçgüdünün Ne Olduğunu Söylüyoruz!

etiket 8 Soruda Senin Temel İçgüdünün Ne Olduğunu Söylüyoruz!

Efe Çağlayan
20.05.2020 - 13:00 Son Güncelleme: 09.06.2020 - 20:00

Bu testte temel içgüdünün adını koyuyoruz. Hayatının yönlendiren temel içgüdün neymiş bakalım?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İlk olarak cinsiyetini öğrenelim.

2. Yaşını da öğrenelim mi?

3. Küçük kuzenin/yeğenin “bana masal anlat” diye tutturdu. Bunlardan hangisini anlatırsın?

4. Imm... Şöyle bir keyif kahvesi içecek olsan şekerli mi içersin yoksa şekersiz mi?

5. Bir sorunla karşılaştığın zaman yaklaşımın nasıl olur?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sabaha karşı dörtte kapınız çaldı…

7. Bir tartışma içindeyken kendini nasıl hissedersin?

8. Geldik son soruya! Kendini övmek istedin diyelim, hangi cümleyle kendini översin?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Haz!

Haz!

Senin temel içgüdün haz! Haz, arzuların tomurcuğudur ama meyvesi değil. Yükselişi çağıran bir derinliktir ama ne derin, ne de yüksek olandır. Haz senin için bir özgürlük şarkısıdır ama özgürlük değil. Bu şarkıyı tüm kalbinle söyle ama şarkıda kalbinizi yitirmeden. Bir arzunun, isteğinin tatmin edil­mesi ya da ihtiyacının karşılanması senin için en önemli olay. Hazla yapılan her iş senin baştacın olur.  Haz duymanın kölesi değil, efendisi olman gerektiğini iyi biliyorsun, bu yüzden kararında bırakıyorsun. Aynen devam!

Şefkat!

Şefkat!

Senin temel içgüdün şefkat! Karşılaştığın herkesin zor bir mücadele verdiğini bildiğin için çok şefkatlisin. Şefkatin, zekanı aydınlatmakla kalmıyor, kalbini de ısıtıyor. İnsanlar da senin zekanın karşısında saygıyla eğiliyor ama iyi davranış ve şefkatinin önünde diz çöküyor. İnsanda en güçlü içgüdüdür şefkat içgüdüsü ve bu sende çokça var. Bravo!

Kontrol!

Kontrol!

Senin temel içgüdün kontrol! Seni durup dururken dürten, yakanı bırakmayan; adeta temel niteliğindeki dürtün kontrol etme dürtüsü. Her şey kontrolün altında olmalı. Yamuklar düzeltilmeli, dağınıklıklar düzenlenmeli, sıfır hata olmalı! Gerekirse insanlar da hizaya getirilmeli! Olayları kontrol etmeden duramazsın. Her şeyin planlı, programlı işlemeli ki huzur bulasın. Çok zararını görmeyeceğini biliyoruz ama yine de dengeli olmakta fayda var.

Merak!

Merak!

Senin temel içgüdün merak! İnsann aklında keşfettiği ilk ve en basit duygu meraktır. Sende bu merak tutkusu fazlasıyla var. Merak etmenin öğrenmenin ilk dersi olduğunu biliyorsun. Meraklı olduğundan, yapacak bir sürü ilginç şey bulursun. Bir insanı cevaplarından çok sorularıyla yargılarsın. İnsanın başına ne gelirse meraktan gelir durumuna gelmedikten sonra bizce bir sıkıntı yok. Aynen devam!

Gizlenmek!

Gizlenmek!

Senin temel içgüdün gizlenmek! Sizin temel dürtünüz; bir yetişkinin hayatının ağırlığından, sorumluluk ve stresten kaçarak, olabildiğince hafiflemeyi sağlamak; kısacası gizlenmek. Bunun için mizaha ve içinizde bir türlü büyümeyen çocuğun coşkusuna bırakıyorsunuz kendinizi. Buna korkma içgüdüsü de diyebiliriz. Ama hepsi bir kenara iyi saklanan iyi yaşar bunu çok iyi biliyorsun.

Mücadele!

Mücadele!

Senin temel içgüdün mücadele! Mücadele edip bir şeyler elde etmek hayatınaki bütün eylemlerinden etkili. Hayatın sunabileceği hiçbir fırsatı kaçırmamakta ve dört ayak üstüne düşmekte üstüne yok. Elde etme ve ele geçirme arzusu neredeyse yaşam enerjinin kaynağı.  Değerli olan hiçbir şeyin, mücadelesiz kazanılmayacağını iyi biliyorsun. En büyük kötülüğün, zorluklara karşı koyamamak zafiyetinden geldiğine inanmışsın. Mücadele senin göbek adın!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
521
182
134
116
51
45
27
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Şefkat mi? Lanet olsun içimdeki insan sevgisine!

Nursena Berber

Şefkat çıktı...