Görüş Bildir
Haberler
25 İlde Terör Operasyonu: 371 Gözaltı

25 İlde Terör Operasyonu: 371 Gözaltı

Deniz Gök
25.07.2015 - 10:03 Son Güncelleme: 25.07.2015 - 19:50
İçeriğin Devamı Aşağıda

Terörle Mücadele ekipleri yurt genelinde, terör örgütlerine yönelik operasyon düzenledi. Son yaşanan terör olayları çerçevesinde IŞİD, PKK ve MLKP terör örgütlerine yönelik 25 ilde düzenlenen operasyonlarda 371 kişi gözaltına alındı. Başbakan Davutoğlu, düzenlediği basın toplantısında iki gündür devam eden operasyonlarda gözaltına alınanların sayısının 590'a ulaştığını bildirdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu'nda operasyon düzenledi.

Polis helikopterinin de havadan destek verdiği operasyon, Hacı Ahmet Mahallesi Kurtoğlu Caddesi ile Hacı Ahmet Karakolu, Eburıza Dergahı, Pir Hüsamettin sokaklarında yapıldı.

Beyoğlu'ndaki operasyona ilişkin görüntüler

Ankara'da, İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile jandarma komando ve Yenimahalle Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yürüttüğü 'şafak operasyonu'nda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyelerinin Yakacık Mahallesi'nde kaldıkları evlere baskın gerçekleştirildi.

Operasyonda, terör örgütünün Ankara sorumlusu olduğu değerlendirilen M.A. (32) ile örgüt adına izinsiz gösteri ve yürüyüş yapmak, eylem ve etkinliklere katılmak suçlarından aranan M.A.Y. (23) ve bir kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan biri, daha sonra serbest bırakılırken, Ankara'da PKK/YDG-H yapılanması içerisinde oldukları, örgüte eleman kazandırdıkları, izinsiz eylemlere katıldıkları tespit edilen diğer örgüt üyeleri, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Yapılan aramada çok sayıda tıbbi malzemeye ve örgütsel dokümana el konuldu. 

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 

Başkent'teki operasyonlarda 10'u yabancı uyruklu 26 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Eğitim-Sen genel merkezine polis baskını

Eğitim-Sen genel merkezine polis baskını

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası'nın (Eğitim-Sen) Ankara'daki genel merkezine de operasyon düzenlendiği bildirildi.

Cihan Haber Ajansı'nın aktardığına göre, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde Eğitim-Sen Genel Merkezine geldi. 

Polis, operasyona gerekçe olarak  “Binada, Kobani’den gelen yaralıların bulunduğu yönündeki ihbarı” gösterdi. Eğitim Sen Genel Merkezi’nde bulunan Konuk Evi’nde kalan ve Ankara’da tedavi gören Kobanililer, polis tarafından gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Operasyon nedeniyle genel merkez önünde çevik kuvvet ekipleri tarafından yoğun güvenlik önlemi alınırken, KESK ve KESK’e bağlı üyeler Eğitim-Sen Genel Merkezi binasının içine alınmadı.

20 kişi gözaltına alındı

Eğitim-Sen Genel Merkezi'nde biri doktor, 3'ü yaralı 9 kişinin üzerlerindeki sahte kimliklerle yakalandığı iddia edildi. 

Şüphelilerin Kobani'de girdikleri çatışmalarda yaralandıkları ve tedavilerinin zanlılar arasındaki doktor tarafından burada yapıldığı ileri sürüldü.

Tedavileri tamamlanan 5 şüpheli ve doktor gözaltına alındı, 3 yaralı Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı operasyonda ele geçirilen çok sayıda dokümana el konulduğu öğrenildi.

Konya merkezli operasyon

Konya, Ankara ve Manisa'da DAEŞ'e yönelik operasyonlarda 16 kişi yakalandı. Zanlılardan F.K. isimli kadının, Türkiye genelinde 'canlı bomba' olduğu iddiasıyla arananlar arasında bulunduğu öğrenildi.

İstanbul

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah Beyoğlu, Bahçelievler, Gaziosmanpaşa ve Sultanbeyli'de 28 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Polis helikopteri ile Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şube müdürlükleri ekiplerinin de destek verdiği operasyonda, YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 8 kişi gözaltına alındı.

Aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, örgütsel dokümanlar ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Diyarbakır

Diyarbakır'da YDG/H'ye yönelik kent merkezi ile Bismil, Ergani, Silvan ve Lice ilçelerinde 90 adrese düzenlenen operasyonlarda 53 şüpheli yakalandı.

Son dönemde güvenlik güçleriyle kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteyli ve havai fişekli saldırı eylemlerinin failleri ve irtibat içerisinde olan şahısların suç unsuru malzemelerle yakalanması amacıyla Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda, Diyarbakır'da 50 adreste 3'ü yaşı küçük 31 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlarda 3 tabanca, 3 tüfek, 4 şarjör, 60 fişek, 77 kartuş, 2 'pala' tabir edilen bıçak ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

Bismil, Silvan, Ergani ve Lice ilçelerinde 40 adreste yapılan aramada da 22 kişi gözaltına alındı. 

Şüphelilerden M.İ'nin terör örgütü üyeliği suçundan arandığı tespit edildi.

Operasyonda 2 ruhsatsız av tüfeği, 2 el yapımı patlayıcı ele geçirildi.

Mardin

Mardin'in Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçelerinde Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince YDG/H'ya yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

Operasyonlarda aralarında kapatılan HADEP'in eski Nusaybin İlçe Başkanı Hasan Bozkurt'un da bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Kızıltepe ve Midyat'ta 6 tabanca, örgütsel doküman ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Şırnak

Şırnak'ın Cizre ilçesinde yapılan operasyonda, YDG/H bünyesinde faaliyet yürüten ve şiddet içerikli izinsiz gösteri eylemlerine katıldıkları tespit edilen 5 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 213'ü kalaşnikof marka tüfeğe ait 342 mermi, 32 havai fişek, biksi marka uzun namlulu silahın çatal ayaklığı, kasatura ve hançer olarak bilinen 3 bıçak ele geçirildi.

Yine aynı operasyon kapsamında Cizre kırsalında 4, merkez ilçe kırsalında da 6 kişi yakalandı.

Batman

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulundukları belirlenen kişilere yönelik Sağlık, Bağlar, Pazaryeri, Beşevler ve Hilal mahallelerinde bazı adreslerde arama yaptı.

Operasyonda kentteki izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen 16 kişi yakalandı.

Siirt

Siirt Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince YDG/H üyelerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda biri kadın 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik sürdürdüğü çalışmalar kapsamında Menemen ilçesi Asarlık Mahallesi'nde gerçekleştirilen operasyonda 8 kişi yakalandı.

Şüphelilerin, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H adına faaliyette bulundukları, kentte düzenlenen izinsiz gösteriler ile şiddet eylemlerini organize ettikleri ifade edildi.

Şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ile terör örgütü PKK'nın sözde bayraklarının ele geçirildiği, 5 kişinin arandığı belirtildi.

Aydın

Aydın Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyesi oldukları iddia edilen kişilerin evlerine eş zamanlı operasyon düzenledi.

Ovaeymir, Osman Yozgatlı ve Telsiztepe mahallelerinin yanı sıra Germencik, Nazilli ve Söke ilçelerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 19 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda örgütsel doküman bulundu.

Van

Van Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H'ye yönelik, önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, 16 şüpheliyi gözaltına aldı.

Aramalarda tabanca, tüfek, kurusıkı tabanca, çok sayıda havai fişek ve örgütsel doküman ele geçirildi.

Antalya

Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü MLKP'nın alt yapılanmasına yönelik bazı adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda 14 kişi gözaltına alındı.

Aynı örgüte yönelik, geçen ay Muratpaşa ilçesinde bir adrese operasyon düzenlenmiş, teröristlerin bulunmadığı evde 20'nin üzerinde fitil ateşlemeli parça tesirli bomba, çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Adana

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri ve Özel Harekat timlerinin sabaha karşı helikopter destekli operasyonunda kentin değişik mahallelerinde çok sayıda eve baskın gerçekleştirildi.

Operasyonda, DAEŞ ile YDG/H üyesi olduğu öne sürülen 54 kişi yakalandı.

Bursa

Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki terör saldırısı sonrası Bursa'da düzenlenen gösterilerde polise taş atıp yol kapatan, eylemcileri kışkırtan ve yaşı küçük çocukları protestolara katılmaya teşvik eden şüphelilerle ilgili çalışma yaptı.

Merkez Yıldırım ilçesinde Asayiş ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin desteğiyle yürütülen operasyonda PKK ve YDG/H üyesi olduğu iddia edilen 7 kişi yakalandı.

Şanlıurfa

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, PKK'ya yönelik kent merkezi, Ceylanpınar, Suruç ve Birecik ilçelerinde 40 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda, terör örgütünün gençlik yapılanmasıyla ilişkili oldukları öne sürülen 20 kişi gözaltına alındı. 

Adıyaman

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kent merkezindeki birçok adrese çok sayıda polisin katılımıyla eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 15 kişi yakalandı.

Hakkari

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, Eski Cezaevi Kavşağı'ndaki Gever Kültür Merkezine operasyon düzenledi.

Operasyonda, PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi oldukları öne sürülen 2 kişi gözaltına alındı.

Muş

Muş Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, YDG/H'ye yönelik kent merkezi ve Bulanık ilçesinde eş zamanlı operasyonunda S.Ö, Y.S, H.T. ve E.A. gözaltına alındı.

Tunceli

Tunceli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde bazı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

PKK terör örgütüne üye oldukları iddiasıyla İmam K, Sinan Ç, Celal C, Düzgün A. ve Ahmet K. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde ve otomobillerinde ele geçirilen bazı belge, doküman ve belleklere el konuldu.

Erzincan

Erzincan Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah erken saatlerde 8 adrese eş zamanlı baskın yaptı. 

Terör örgütü DAEŞ ve 'marjinal sol gruplara' üye oldukları ileri sürülen 8 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, adreslerde bulunan örgütsel dokümanlara da el konuldu.

Elazığ

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda eylem hazırlığı yaptıkları değerlendirilen, YDG/H üyesi oldukları iddiasıyla 3 kişi ve DAEŞ ile bağlantılı olduğu ileri sürülen 8 kişi gözaltına alındı.

Ağrı ve Iğdır 

Ağrı merkez ve bazı ilçelerde YDG/H'ye yönelik operasyonda 16 kişi yakalandı.

Iğdır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, YDG/H'ye yönelik, önceden belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. Ekipler, 6 şüpheliyi gözaltına aldı.

Kocaeli

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, DAEŞ'e yönelik, sabaha karşı 5 ilçede bazı adreslere operasyon düzenledi. 

Operasyonda, biri yabancı uyruklu 7 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin adreslerinde çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, savcılık talimatıyla salıverildi.

Davutoğlu: "İki günde 590 unsur gözaltına alındı"

Davutoğlu: "İki günde 590 unsur gözaltına alındı"

Başbakan Davutoğlu, bugün Ankara’da düzenlediği basın toplantısında operasyonlarla ilgili bilgi verdi. Davutoğlu, “Süren operasyonlarda, bir önceki 302 terör unsurunun gözaltına alınması üzerine dün gece de 288 terör unsuru, her üç terör örgütüne mensup unsur, polis ve jandarmalarımız tarafından gözaltına alındı. Şu anda 590 terör örgütüyle iltisaklı, potansiyel tehdit eden unsur gözaltına alınmış durumdadır” ifadelerini kullandı.

Ajanslar

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0