Görüş Bildir
Haberler
7. Koğuştaki Mucize, Türkiye'nin Oscar Adayı Oldu

7. Koğuştaki Mucize, Türkiye'nin Oscar Adayı Oldu

R.G.
10.11.2020 - 17:01

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Oscar'ın yabancı dilde en iyi film kategorisinde Türkiye’yi temsil etmek üzere Mehmet Ada Öztekin’in yönettiği 7. Koğuştaki Mucize filmini seçti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve sinema alanındaki meslek örgütü temsilcilerinden oluşan 16 kişilik Seçici Kurul, 93'üncü Oscar En İyi Uluslararası Film Dalı'nda Türkiye adayını belirledi. Kurul, bugün yaptığı toplantıda 23 film değerlendirildi. 

Değerlendirme sonucunda ise yönetmenliğini Mehmet Ada Öztekin'in yaptığı 7. Koğuştaki Mucize filmi, Türkiye'nin En İyi Ulusalarası Film Oscar Adayı olarak belirlendi.

Kızı ile aynı zeka yaşına sahip bir babanın adalet arayışının konu edildiği filmde Aras Bulut İynemli, Nisa Sofiya Aksongur, Celile Toyon, İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Baysal ve Yurdaer Okur gibi isimler oyuncu olarak yer alıyor.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇👇👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
173
52
39
6
6
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Art Ankara

izlemedim filmi iyi ya da kötü diyemem de keşke Kore uyarlaması bir film değilde senaryosu orijinal bir film seçilseydi bu arada Kore versiyonu gerçekten güz... Devamını Gör

remz tren

filmi izledim gerçekten çok güzeldi lakin özgün olmayan bir filmi oscar a aday olmaya göndermek tam bizlik bir hadise.. çoh iyi oldu çohta gözel oldu taam mı

Pasif Kullanıcı

Dünya üzerinde çalıntı senaryoyla oskara aday olan başka bir ülke yoktur eminim.