Görüş Bildir
Haberler
65 Yaş Üstü Yasağı Bitti Mi? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Devam Ediyor Mu?

65 Yaş Üstü Yasağı Bitti Mi? 20 Yaş Altı Sokağa Çıkma Yasağı Devam Ediyor Mu?

Türkiye’de koronavirüs sebebiyle kısıtlamalar uygulanıyor. Virüsten en fazla etkilenen yaş grubu olan 65 yaş üstü ve virüsün yayılmasında etkili olduğu düşünülen 20 yaş altı vatandaşların belirli saatler dışında sokağa çıkması yasaklanmış durumda. 1 Mart ile başlayacak normalleşme adımları kapsamında bazı yasaklarla iptal edilecek. 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar da yasakların iptal olup olmayacağını merak ediyor. İşte 65 yaş üstü yasağı ile ilgili son gelişmeler…

İçeriğin Devamı Aşağıda

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi?

65 Yaş Üstü Sokağa Çıkma Yasağı Bitti Mi?

İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelgeye göre; 65 yaş ve üstünde bulunan vatandaşlar sadece 10.00 ila 13.00 saatleri arasında sokağa çıkabiliyor. İçişleri Bakanlığı, ikinci bir açıklama yapılana kadar yasakların devam edeceğini duyurmuştu.

20 YAŞ ALTINA DA YASAK

65 yaş üstüne olduğu gibi 20 yaş altına sokağa çıkma yasağı ve şehiri çi ulaşım yasağı uygulanıyor. 20 yaş altında bulunan vatandaşlar sadece saat 13.00 ila 16.00 saatleri arasında bulundukları meskeni terk edebiliyor.

Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Ne Kadar?

Sokağa Çıkma Yasağı Cezası Ne Kadar?

Sokağa çıkma yasağına uymayanlara, 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'nun 282'nci maddesi uyarınca 3 bin 150 TL idari para cezası kesilecek.

Sokağa çıkma yasağının uymayıp ikinci kez ceza yiyenlere ise Türk Ceza Kanunu’nun Bulaşıcı Hastalıklara ilişkin Tedbirlere Aykırı Davranma başlıklı 195. maddesinde yer alan ”Yetkili makamlarca alınan tedbirlere uymayan kişi iki aydan bir yıla hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü uyarınca, işlem başlatılacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın